Buitenland

Grootste mineraalwaterproducent in de VS geeft toe kraanwater te verkopen, maar het is wel 2000 keer zo duur

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het etiket van flessen mineraalwater van het merk Aquafina, het grootste mineraalwatermerk in Amerika, komt binnenkort te staan dat het water uit dezelfde bron komt als kraanwater. Dat heeft de eigenaar van het merk, PepsiCo, bekendgemaakt.

De groep Corporate Accountability International zet al een tijdje verkopers van mineraalwater onder druk om een einde te maken aan ‘misleidende marketingtechnieken’. Op de flessen wordt binnenkort duidelijk aangegeven dat er kraanwater in zit.

Minder afhankelijk

De groep wil dat Coca-Cola ook de etiketten gaat aanpassen. Dat bedrijf is eigenaar van het watermerk Dasani. Op de website van Dasani staat dat het water wordt aangeleverd door lokale leveranciers en vervolgens wordt gezuiverd.

Bedrijven als PepsiCo en Coca-Cola verdienen steeds meer aan mineraalwater, nu ze vanwege zorgen over gezondheidsrisico’s minder afhankelijk willen worden van traditionele frisdrank.

Plastic

De Amerikaanse mineraalwaterindustrie verkocht in 2012 voor 11,8 miljard dollar (10,6 miljard euro) aan water. Marktstrateeg Nick Colas legt in een interview met Business Insider uit dat mineraalwater bijna 2000 keer zo duur is als kraanwater.

Dat spelen de marketingafdelingen van Pepsi en Coca-Cola toch weer slim. Geld weggooien is één ding, maar al dat plastic is een tweede. In de Grote Oceaan drijft een plastic massa die twee keer zo groot is als de staat Texas. En tegen 2050 zal bij vrijwel iedere zeevogel plastic in de maag belanden.

[Inverse]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x