Buitenland

Grootste mineraalwaterproducent in de VS geeft toe kraanwater te verkopen, maar het is wel 2000 keer zo duur

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het etiket van flessen mineraalwater van het merk Aquafina, het grootste mineraalwatermerk in Amerika, komt binnenkort te staan dat het water uit dezelfde bron komt als kraanwater. Dat heeft de eigenaar van het merk, PepsiCo, bekendgemaakt.

De groep Corporate Accountability International zet al een tijdje verkopers van mineraalwater onder druk om een einde te maken aan ‘misleidende marketingtechnieken’. Op de flessen wordt binnenkort duidelijk aangegeven dat er kraanwater in zit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Minder afhankelijk

De groep wil dat Coca-Cola ook de etiketten gaat aanpassen. Dat bedrijf is eigenaar van het watermerk Dasani. Op de website van Dasani staat dat het water wordt aangeleverd door lokale leveranciers en vervolgens wordt gezuiverd.

Bedrijven als PepsiCo en Coca-Cola verdienen steeds meer aan mineraalwater, nu ze vanwege zorgen over gezondheidsrisico’s minder afhankelijk willen worden van traditionele frisdrank.

Plastic

De Amerikaanse mineraalwaterindustrie verkocht in 2012 voor 11,8 miljard dollar (10,6 miljard euro) aan water. Marktstrateeg Nick Colas legt in een interview met Business Insider uit dat mineraalwater bijna 2000 keer zo duur is als kraanwater.

Dat spelen de marketingafdelingen van Pepsi en Coca-Cola toch weer slim. Geld weggooien is één ding, maar al dat plastic is een tweede. In de Grote Oceaan drijft een plastic massa die twee keer zo groot is als de staat Texas. En tegen 2050 zal bij vrijwel iedere zeevogel plastic in de maag belanden.

[Inverse]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x