Homepagina » Buitenland » Groot-Brittannië en Frankrijk verklaarden Duitsland in 1939 de oorlog en niet andersom. Het echte verhaal over de Tweede Wereldoorlog
tweede wereldoorlog

Groot-Brittannië en Frankrijk verklaarden Duitsland in 1939 de oorlog en niet andersom. Het echte verhaal over de Tweede Wereldoorlog

Stel een willekeurig iemand een vraag over de Tweede Wereldoorlog en het antwoord zal waarschijnlijk gaan over de gruweldaden die Hitler heeft gepleegd en de geallieerden die ons hebben bevrijd.

Het nationaalsocialistische Duitsland wordt door de meeste historici weggezet als een barbaars, afschuwelijk en crimineel regime dat verantwoordelijk was voor het uitbreken van de oorlog en dat zich schuldig heeft gemaakt aan enkele van de meest gruwelijke oorlogsmisdaden uit de geschiedenis.

Langzaam maar zeker begint er informatie naar buiten te komen die onze kijk op deze verwoestende oorlog voorgoed verandert.

Heel ander beeld

De Amerikaanse econoom en oud-onderminister Paul Craig Roberts heeft toestemming gekregen om het boek ‘Germany’s War’ van John Wear in delen op zijn website te publiceren.

Wear verzamelde het werk van onder meer historicus Harry Elmer Barnes, schrijver James Bacque, ex-inlichtingenofficier Viktor Soevorov en professor David Hoggan, die een heel ander beeld schetsen van de Tweede Wereldoorlog dan wij gewend zijn.

Hitler is misschien wel de meest gedemoniseerde leider uit de geschiedenis. Is dat terecht?

We kunnen in ieder geval vaststellen dat het officiële verhaal, geschreven door de overwinnaars, incorrect is.

Geen territoriaal verlies

Duitsland was na de Eerste Wereldoorlog als gevolg van het Verdrag van Versailles uiteengereten, ondanks de belofte van president Woodrow Wilson dat er ‘geen territoriaal verlies’ zou zijn.

Hitler wilde Duitsland weer verenigen.

Churchill wilde daarnaast de oorlog gebruiken om een succesvolle oorlogsleider te worden, net als zijn voorouder, de graaf van Marlborough.

Roosevelt wilde Engeland – en daarmee de pond – verzwakken zodat de dollar de rol van wereldmunt kon gaan vervullen.

Grote druk

Stalin wilde bovendien van de oorlog profiteren door delen van Europa toe te voegen aan zijn communistische rijk.

Volgens het officiële verhaal wilde Hitler de hele wereld overnemen. De ambities van Churchill, Roosevelt en Stalin worden grotendeels genegeerd.

Historici zoals Barnes legden uit dat Hitler Polen en Tsjechoslowakije binnenviel om de grenzen van Duitsland te herstellen, en omdat etnische Duitsers in die landen werden vervolgd, verdreven en vermoord.

Hitler stond onder grote druk om het Duitse volk te beschermen.

Gedwongen

Hij slaagde erin het grootste deel van de grenzen te herstellen, inclusief het Oostenrijkse deel.

Toen Hitler op het punt stond Polen in te lijven, begon Groot-Brittannië zich ermee te bemoeien.

De Britten beloofden de militaire dictatuur van Polen te hulp te schieten als Duitsland zou binnenvallen.

Dit verdedigingspact leidde tot bruut geweld tegen de etnische Duitsers die in Polen woonden. Hitler werd gedwongen actie te ondernemen.

Niet andersom

Toen Duitsland en de Sovjet-Unie Polen binnenvielen, verklaarden Groot-Brittannië en Frankrijk Duitsland de oorlog, en niet de Sovjet-Unie.

In het officiële verhaal is het van begin tot eind Hitlers oorlog.

Maar zelfs de Britse historicus Richard Overy, gespecialiseerd in de militaire geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, schrijft in zijn boek ‘The Origins of the Second World War’:

We moeten niet vergeten dat Groot-Brittannië en Frankrijk Duitsland in 1939 de oorlog hebben verklaard en niet andersom. Waarom besloten deze twee westerse machten oorlog te gaan voeren met Duitsland? Dit plaatst de rol van Duitsland in een ander daglicht. Hitler was niet de enige oorzaak van de Tweede Wereldoorlog. De oorlog is ontketend door verschillende factoren, waar Hitler er één van was.

Onvermijdelijk

Wear laat in zijn boek zien dat de geallieerden grotendeels verantwoordelijk waren voor het uitbreken en het rekken van de oorlog, met miljoenen doden tot gevolg.

De leiders van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie namen wetten aan die een oorlog met Duitsland in feite onvermijdelijk maakten.

Franklin Roosevelt provoceerde Duitsland door op Duitse schepen te schieten.

Daarnaast lekten er plannen voor een Amerikaanse invasie van Duitsland, waarna Hitler gedwongen werd om ook Amerika de oorlog te verklaren.

Massamoord

Wear gaat verder in op de massamoord die de geallieerden onder leiding van generaal Dwight D. Eisenhower na de oorlog hebben gepleegd in Duitsland.

Zo lieten ze naar schatting 1,5 miljoen Duitse krijgsgevangenen sterven van de honger.

De geallieerden vermoordden na de oorlog ook nog vele miljoenen Duitse burgers door ze bewust uit te hongeren.

[Paul Craig Roberts]

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • 't Roode Vaan schreef:

  De geschiedenis wordt verkracht via dit ‘echte’ verhaal over WO II waar voor het gemak de ontvolking van uiteenlopende groepen mensen, zoals met name joden, homo’s, communisten en dergelijke onvermeld wordt gelaten, terwijl dat wel degelijk het voornaamste beleid van de nazi’s was.

  4 likes
 • Jeff schreef:

  Dit was reeds sedert de jaren 70 al bekend, maar er is nimmer aandacht aan besteed. Datzelfde feit is aangepakt om het volk te manipuleren. Want geen reactie betekende hetzelfde als goedkeuring …ja, net zoals in het 3e rijk. Als ze echt eerlijk zouden zijn, staat er morgen een standbeeld op het binnenhof, van niemand minder dan J. Goebbels. Ze zijn hem eeuwig dankbaar. Het zou me niet verbazen, als de man nog postuum een medaille kreeg. Idd, net zoals de heer Werner von Braun, die ze nota bene bij leven kreeg. Hitler leeft als nooit tevoren en zijn 1000 jarige rijk zegeviert nog immer. Maar goed, dat had ie dan ook beloofd.

  3 likes
  • Mayra Abarca schreef:

   Oud nieuws. Robin de Ruiter HITLER PLEEGDE GEEN ZELFMOORD en ook Hans Meiser GESCHEITERTE FRIEDENS-INUTIATIVEN, schreven hier al uitgebreidt over in de jaren 80.

   2 likes
 • Smits schreef:

  Ik ga mee in het verhaal dat Engeland en Frankrijk de oorlog aan Duitsland heeft verklaard. Wat ik nog steeds niet begrijp waarom Rusland, die Polen aanviel ,14dagen later, niet de oorlog is verklaard.Rusland was een beetje geschrokken dat Duitsland zo snel kon reageren na het von ribentrob,Molotov pact. Maar die niet oorlogsverklaring aan Rusland ? Daar krijg ik nergens antwoord op. Tevens ben ik wel een beetje huiverig om te zeggen dat Polen een militaire dictatuur had. Dat is mij niet bekend. Echter dat de Duits,Poolse oorlog door Duitsland is uitgelokt is staat voor mij wel vast. Inderdaad werd het Duitse volk gedwongen om zichzelf tegen die dwaze vredesdictatuur uit 1919 , opgelegd in Versailles, te verzetten. Dat was geen vrede maar een lynchpartij.

  3 likes
  • Ivor Biggun schreef:

   Rusland was bezig met een plan om met een compleet offensief Europa onder de voet te lopen. De helft van Polen bezetten zou met 1 stap de hele mars bloot leggen. Hitler doorzag later dit plan en had geen andere keuze om in de aanval te gaan.
   Stalin heeft als gevolg van Duitslands offensief zelfs een paar dagen in de gevangenis gezeten.
   “The Chief Culprit / Viktor Suvorov”

   Polen was toch meer een dictatuur dan iets anders.
   “1939 – Der Krieg, der viele Väter hatte / Gerd Schultze Rhonhof”

   2 likes
  • Bas schreef:

   @Smits
   De Russen hadden een geheim pact met Frankrijk met de bedoeling Duitsland een loer te draaien (revance van WWI) Door het westelijk deel van Polen in te nemen dachten ze dichter bij de Duitse grens te komen om daarna Duitsland te annexeren. Helaas hadden de Russen niet gerekend op de slagkracht van Duitsland. Ook om die reden hebben de Russen later Oost-Duitsland gekregen. De reden waarom Duitsland Polen aanviel was omdat Polen bezig was met genocide onder de Duitsers woonachtig in Polen.

   1 likes
 • freddy schreef:

  ach ja, die zielige nazi’s. we moeten medelijden met ze hebben.

  2 likes
 • Marcus1968 schreef:

  … toevoeging. Een heel goed boek is: Jacques R. Pauwels – De mythe van de goede oorlog (Amerika en de tweede wereldoorlog)

  2 likes
 • TruthX schreef:

  Kijk deze 6 uur durende documentaire. Je gaat je geen moment vervelen. Jouw blik die je had op de tweede wereld oorlog verandert voorgoed. De video is al op veel internet platforms verwijderd inclusief youtube. Het is blijkbaar dus iets wat wij niet mogen zien.

  https://thegreateststorynevertold.tv/

  2 likes
 • Marcus1968 schreef:

  Hmm… Hitler zou voor etnische Duitsers zijn opgekomen…? Mij lijkt het waarschijnlijker dat ie van deze aanleiding handig gebruik maakte.

  De conclusie die ik uit veel oorlogsartikelen / -boeken -die ik lees, trek- is dat het in iedere oorlog weer een geopolitiek schaakspel was / is. Zo waren voor de Duitsers o.a. de olievelden in de Kaukasus belangrijk.

  Roosevelt en Churchill gokte er op, dat de Duitsers en Russen elkaar in een afmattende oorlog zouden uitputten. Zodat ze zelf als lachende derde zouden overblijven. Maar echter, kwamen de Russen vanaf 1942 aan de winnende hand. In eens werden de westerse geallieerden, als de dood dat de Russen heel Europa zouden innemen. Pas toen -terwijl Stalin daar heel lang om had gevraagd- kwamen de westerse geallieerden met een 2e front, wat dus de landing op Normandië werd.
  Correctie: En er was natuurlijk ook nog een 3e front met de landing op Sicilië.

  1 likes
 • anargie schreef:

  Voor eenieder die het alsnog interesseert.
  Een kijk, van iemand die het meemaakte, op het “MEEST KWAADAARDIGE RIJK TER WERELD IN DE GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID”, waar kinderen de ouders aangaven voor elk wissewasje, de politie iedereen stante pede neerschoot, alle andere volkeren werden gehaat, iedereen elkaar bespiedde, er nooit werd gelachen want dan kwam de Gestapo, en mensen alleen maar werden klaargestoomd tot soldaat.

  Yeah…right.

  https://www.bitchute.com/video/wRbq3WJymLdl/

  1 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik heb me altijd afgevraagd welk doorslaggevend strategisch doel werd nagestreefd met het bombardement van Rotterdam. Waarom deden de Duitsers dat ? Wat was dat waard, in hun ogen ?

  0 likes
  • anargie schreef:

   @Dick & @DennisdeB

   De Duitsers vielen Nederland binnen omdat de Nederlandse regering en het Nederlandse oppercommando al in 1937 hadden bepaald dat de Britten en de Fransen Duitsland via “neutraal” Nederlands grondgebied vanuit het Westen konden aanvallen.

   Rotterdam, dat volgens de conventie van Genève in oorlogsgebied lag, werd per vergissing gebombardeerd doordat één van de drie aanvliegende eskaders de communicatie niet op tijd door kreeg.
   854 onschuldige burgers kwamen hierbij om het leven. Na vier dagen van hevige en bittere strijd werd, net als in Warschau in september 1939, gesommeerd tot overgave om de burgerbevolking te besparen waaraan door het Nederlandse opperbevel geen gehoor werd gegeven.

   NA de overgave van Nederland werd Middelburg op 17 mei 1940 door de Duitsers gebombardeerd omdat de Fransen die zich tussen de burgerbevolking verschansten zich niet over wilden geven.

   Juridisch gezien heeft Duitsland zich AAN ELKE WETGEVING BETREFFENDE HET OORLOGSRECHT GEHOUDEN!

   Men kan de mate van civilisatie bepalen door de terugkeer van krijgsgevangenen,.
   Van de geallieerden die uit DUITS krijgsgevangenschap terugkeerden was het percentage uiteindelijk meer dan 95%, ONDANKS ALLE BOMBARDEMENTEN EN ONDANKS TYFUSPLAGEN EN ONDANKS HONGER!
   Van de DUITSERS die uiteindelijk terugkeerden uit GEALLIEERD krijgsgevangenschap was het percentage MINDER dan 5%

   Met dank aan Eisenhower (DEF) en Stalin, die de conventie van Genève nooit heeft ondertekend.

   Zoals generaal Patton al zei in april 1945: We defeated the wrong enemy.

   3 likes
  • Dick koehorst schreef:

   Hoe is dit anders dan wat je geschiedenisleraar 20 jaar geleden uitgelegd heeft? Enige verschil is dat de schrijver het probeert te brengen alsof Duitsland minder slecht is dan dat ie eerst dacht.

   Als iemand vandaag de dag hetzelfde zou doen (Polen annexeren) dan zouden wij valse nederlanders precies hetzelfde doen en ook te hulp schieten, ondanks het feit dat we niet erg positief zijn over het huidige Poolse systeem.

   Misschien iets meer Discovery kijken :p

   2 likes
   • Hugo schreef:

    Discovery ? Waar alle daden van het Westen verheerlijkt worden en enkel ‘de vijand’ vreselijke daden heeft gesteld ?
    Polen werd reeds verdeeld tijdens het Molotov-Ribbentrop akkoord. Duitsland heeft eerst aktie genomen. Daarop de oorlogsverklaring van Frankrijk en Engeland. Toen Rusland binnenviel zweeg iedereen. (Rusland had een pact met UK en Frankrijk…).De Duitsers hebben zich zelfs, volgens afspraak met de Russen, gedeeltelijk teruggetrokken.
    Wat zou er eigenlijk gebeurd zijn als Rusland eerst had binnengevallen ?

    3 likes
   • Harry schreef:

    Het was ook zo dat een Poolse corridor door Duitsland liep, Pruisen lag niet vast aan Duitsland. Hitler wilde een corridor naar Danzig, 90% waren duitsers. Vriend en vijand zijn het er over eens dat Duitsland schappelijke voorstellen deed,maar polen had van Engeland en Frankrijk een verdrag dat bij een aanval zij de oorlog zouden verklaren aan Duitsland en wie weet zou polen nog meer land krijgen dus zij wilden niets. Engeland n Frankrijk hadden een overmacht, toch verloren ze. Hitler had de engelsen kunnen vernietigen maar lieten ze ontsnappen bij Duinkerken om een goede onderhandelingspositie te hebben. Echter, dat wilde Churchill niet. Ze gaven de russen wapens aan het einde was half Europa bezet door de russen, de Europeanen waren hun supermacht kwijt en Engeland alle kolonies. Overigens is in de jaren 90 vast komen te staan dat stalin een aanvalsoorlog plande, precies waar de nazies voor waarschuwden. Doordat de transporten gebombardeerd werden kwamen velen om in de kampen, meer dan 10.000 stierven in bergen belsen na de bevrijding alsnog. De overwinnaars schrijven de geschiedenis maar of de beste keuzes gemaakt zijn?

    2 likes
  • DennisdeB schreef:

   2. Bijna niet gebeurd
   De ochtend van de 14e ontvingen de Nederlanders een ultimatum van de Duitsers: overgave, of Rotterdam wordt vernietigd. De Nederlanders overwogen het, maar vroegen een Duitse officier om het bericht met naam en rang te ondertekenen. Op een bepaald moment in deze lange reeks van communicatie kregen Duitse bommenwerpers de opdracht om de stad te vernietigen.

   Toen het laatste bericht met de handtekening van de Duitse officier, met naam en rang, werd verzonden, arriveerde een groep van 27 bommenwerpers vanuit het zuiden in de stad. Rode fakkels werden getrokken door de Duitsers om te beschermen tegen vriendelijk vuur. Het was te laat voor de stad en de eerste drie bommenwerpers lieten hun lading vallen. De overige 24 keerden westwaarts toen ze de rode rook zagen.

   De tweede groep bommenwerpers, met 60 vliegtuigen, arriveerde vervolgens vanuit het noorden. Deze groep kon de rode rook helemaal niet zien en ontketende een woede van 100 en 500 pond bommen in de hele stad. De aanval duurde 15 minuten.

   2 likes
  • Defixiones schreef:

   Ze wilden de kust verdedigen (Atlantic wall) omdat Churchill hen de oorlog had verklaard. Het bombardement was om Nederland zich te laten overgeven. Niets meer en niets minder.

   1 likes
 • x

  Check Also

  covid-19-paspoort

  Kunnen we in de toekomst alleen nog reizen met dit Covid-19-paspoort?

  De media waarschuwen al wekenlang dat het ...

  coronavaccin

  Ze dekken zich al in: Producent van ‘ons’ coronavaccin beschermd tegen SCHADECLAIMS

  AstraZeneca is in de meeste landen beschermd ...

  >