Buitenland

Groot-Brittannië en Frankrijk verklaarden Duitsland in 1939 de oorlog en niet andersom. Het echte verhaal over de Tweede Wereldoorlog

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stel een willekeurig iemand een vraag over de Tweede Wereldoorlog en het antwoord zal waarschijnlijk gaan over de gruweldaden die Hitler heeft gepleegd en de geallieerden die ons hebben bevrijd.

Het nationaalsocialistische Duitsland wordt door de meeste historici weggezet als een barbaars, afschuwelijk en crimineel regime dat verantwoordelijk was voor het uitbreken van de oorlog en dat zich schuldig heeft gemaakt aan enkele van de meest gruwelijke oorlogsmisdaden uit de geschiedenis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Langzaam maar zeker begint er informatie naar buiten te komen die onze kijk op deze verwoestende oorlog voorgoed verandert.

Heel ander beeld

De Amerikaanse econoom en oud-onderminister Paul Craig Roberts heeft toestemming gekregen om het boek ‘Germany’s War’ van John Wear in delen op zijn website te publiceren.

Wear verzamelde het werk van onder meer historicus Harry Elmer Barnes, schrijver James Bacque, ex-inlichtingenofficier Viktor Soevorov en professor David Hoggan, die een heel ander beeld schetsen van de Tweede Wereldoorlog dan wij gewend zijn.

Hitler is misschien wel de meest gedemoniseerde leider uit de geschiedenis. Is dat terecht?

We kunnen in ieder geval vaststellen dat het officiële verhaal, geschreven door de overwinnaars, incorrect is.

Geen territoriaal verlies

Duitsland was na de Eerste Wereldoorlog als gevolg van het Verdrag van Versailles uiteengereten, ondanks de belofte van president Woodrow Wilson dat er ‘geen territoriaal verlies’ zou zijn.

Hitler wilde Duitsland weer verenigen.

Churchill wilde daarnaast de oorlog gebruiken om een succesvolle oorlogsleider te worden, net als zijn voorouder, de graaf van Marlborough.

Roosevelt wilde Engeland – en daarmee de pond – verzwakken zodat de dollar de rol van wereldmunt kon gaan vervullen.

Grote druk

Stalin wilde bovendien van de oorlog profiteren door delen van Europa toe te voegen aan zijn communistische rijk.

Volgens het officiële verhaal wilde Hitler de hele wereld overnemen. De ambities van Churchill, Roosevelt en Stalin worden grotendeels genegeerd.

Historici zoals Barnes legden uit dat Hitler Polen en Tsjechoslowakije binnenviel om de grenzen van Duitsland te herstellen, en omdat etnische Duitsers in die landen werden vervolgd, verdreven en vermoord.

Hitler stond onder grote druk om het Duitse volk te beschermen.

Gedwongen

Hij slaagde erin het grootste deel van de grenzen te herstellen, inclusief het Oostenrijkse deel.

Toen Hitler op het punt stond Polen in te lijven, begon Groot-Brittannië zich ermee te bemoeien.

De Britten beloofden de militaire dictatuur van Polen te hulp te schieten als Duitsland zou binnenvallen.

Dit verdedigingspact leidde tot bruut geweld tegen de etnische Duitsers die in Polen woonden. Hitler werd gedwongen actie te ondernemen.

Niet andersom

Toen Duitsland en de Sovjet-Unie Polen binnenvielen, verklaarden Groot-Brittannië en Frankrijk Duitsland de oorlog, en niet de Sovjet-Unie.

In het officiële verhaal is het van begin tot eind Hitlers oorlog.

Maar zelfs de Britse historicus Richard Overy, gespecialiseerd in de militaire geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, schrijft in zijn boek ‘The Origins of the Second World War’:

We moeten niet vergeten dat Groot-Brittannië en Frankrijk Duitsland in 1939 de oorlog hebben verklaard en niet andersom. Waarom besloten deze twee westerse machten oorlog te gaan voeren met Duitsland? Dit plaatst de rol van Duitsland in een ander daglicht. Hitler was niet de enige oorzaak van de Tweede Wereldoorlog. De oorlog is ontketend door verschillende factoren, waar Hitler er één van was.

Onvermijdelijk

Wear laat in zijn boek zien dat de geallieerden grotendeels verantwoordelijk waren voor het uitbreken en het rekken van de oorlog, met miljoenen doden tot gevolg.

De leiders van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie namen wetten aan die een oorlog met Duitsland in feite onvermijdelijk maakten.

Franklin Roosevelt provoceerde Duitsland door op Duitse schepen te schieten.

Daarnaast lekten er plannen voor een Amerikaanse invasie van Duitsland, waarna Hitler gedwongen werd om ook Amerika de oorlog te verklaren.

Massamoord

Wear gaat verder in op de massamoord die de geallieerden onder leiding van generaal Dwight D. Eisenhower na de oorlog hebben gepleegd in Duitsland.

Zo lieten ze naar schatting 1,5 miljoen Duitse krijgsgevangenen sterven van de honger.

De geallieerden vermoordden na de oorlog ook nog vele miljoenen Duitse burgers door ze bewust uit te hongeren.

[Paul Craig Roberts]

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Ik heb me altijd afgevraagd welk doorslaggevend strategisch doel werd nagestreefd met het bombardement van Rotterdam. Waarom deden de Duitsers dat ? Wat was dat waard, in hun ogen ?

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Dit was reeds sedert de jaren 70 al bekend, maar er is nimmer aandacht aan besteed. Datzelfde feit is aangepakt om het volk te manipuleren. Want geen reactie betekende hetzelfde als goedkeuring …ja, net zoals in het 3e rijk. Als ze echt eerlijk zouden zijn, staat er morgen een standbeeld op het binnenhof, van niemand minder dan J. Goebbels. Ze zijn hem eeuwig dankbaar. Het zou me niet verbazen, als de man nog postuum een medaille kreeg. Idd, net zoals de heer Werner von Braun, die ze nota bene bij leven kreeg. Hitler leeft als nooit tevoren en zijn 1000 jarige rijk zegeviert nog immer. Maar goed, dat had ie dan ook beloofd.

Smits
Smits
4 jaren geleden

Ik ga mee in het verhaal dat Engeland en Frankrijk de oorlog aan Duitsland heeft verklaard. Wat ik nog steeds niet begrijp waarom Rusland, die Polen aanviel ,14dagen later, niet de oorlog is verklaard.Rusland was een beetje geschrokken dat Duitsland zo snel kon reageren na het von ribentrob,Molotov pact. Maar die niet oorlogsverklaring aan Rusland ? Daar krijg ik nergens antwoord op. Tevens ben ik wel een beetje huiverig om te zeggen dat Polen een militaire dictatuur had. Dat is mij niet bekend. Echter dat de Duits,Poolse oorlog door Duitsland is uitgelokt is staat voor mij wel vast. Inderdaad werd het Duitse volk gedwongen om zichzelf tegen die dwaze vredesdictatuur uit 1919 , opgelegd in Versailles, te verzetten. Dat was geen vrede maar een lynchpartij.

freddy
freddy
4 jaren geleden

ach ja, die zielige nazi’s. we moeten medelijden met ze hebben.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x