Binnenland

Waarom mocht de demonstratie tegen Poetin in Amsterdam wel doorgaan?

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag wees burgemeester Femke Halsema van Amsterdam het Museumplein weer aan als risicogebied. Daar werd voor de derde week op rij gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Volgens Halsema waren ‘er mogelijk mensen met slagwapens bij die geweld wilden uitlokken’. Op beelden die op het Museumplein zijn gemaakt, is te zien dat de demonstratie vreedzaam verliep.

De politie greep toch weer in: met een dichte linie van agenten met schild en wapenstok, ME-busjes, politiepaarden en honden werden de betogers in enkele minuten verdreven van het Museumplein.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Even verderop, in het Vondelpark, vond ook een demonstratie plaats. Niet tegen het coronabeleid, maar tegen de Russische president Poetin. De betogers willen dat Kremlincriticus Aleksej Navalny wordt vrijgelaten.

Heel anders

Op de website van RTL Nieuws krijgen de demonstranten alle ruimte om hun verhaal te doen. Zo zei één van de betogers dat ‘Poetin niet alleen een dief, maar ook een moordenaar is’. De media berichten heel anders over de coronaprotesten. Ze verzinnen zelfs berichten.

Waarom was de politie op het Museumplein massaal aanwezig en werd daar wel ingegrepen, terwijl de betogers in het Vondelpark hun gang mochten gaan?

Ook vorige week zaterdag demonstreerden mensen op het Museumplein voor de vrijlating van Navalny. Ze riepen onder meer dat ‘Poetin naar de gevangenis moet’. Halsema liet deze mensen niet neerknuppelen. Waarom niet? Waarom laat ze mensen die tegen Rutte demonstreren wel neerknuppelen?

Bewierookt

Het Journaal sprak bovendien vol lof over de demonstranten tegen Poetin, terwijl de betogers tegen het coronabeleid van Rutte steevast worden weggezet als ‘doorgesnoven hooligans’, ‘wappies’ of ‘relschoppers’.

Dit viel ook auteur en spreker Hans van Tellingen op. “Waarom worden de demonstranten tegen Poetin (en vóór Navalny) bijkans bewierookt op het Journaal (wat prima is, hoor) en de Nederlandse demonstranten (meestal linkse hippies) tegen de disproportionele coronamaatregelen weggezet als gekkies? Terwijl wat zij doen ons allemaal aangaat?” vraagt hij zich hardop af. Het antwoord laat zich raden.

4.9 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
metoo
metoo
3 jaren geleden

rusland is de zondebok in de ogen van het westen.

rutte & co moet halsema te vriend houden ivm evt nieuwe baantjes

Badbone
Badbone
3 jaren geleden

Poetin bashen mag altijd, dat is ook een dictator in de de ogen van onze politiek terwijl ze zelf vele malen erger zijn.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

“Waarom mocht de demonstratie tegen Poetin in Amsterdam wel doorgaan?”
Dat is niet zo moeilijk:
Demonstratie tegen overheidsbeleid = niet doorgaan
Demonstratie voor overheidsbeleid = wel doorgaan.
Bovenstaande = een kenmerk van een dictatuur.

“Volgens Halsema waren ‘er mogelijk mensen met slagwapens bij die geweld wilden uitlokken’. “
Daar zal ze de Romeo’s wel mee bedoelen.

Jos
Jos
3 jaren geleden

Het “WAAROM” van de een of de andere demonstratie goed of afkeuren , is de meeste mensen zo onderhand wel DUIDELIJK.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x