Binnenland

Ecoloog: “Verband tussen mysterieuze geluiden en stranding potvissen”

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ecoloog Ruben Smit ziet een verband tussen de vreemde geluiden in het westen van Nederland en de stranding van vijf potvissen voor de kust van Texel. Op Twitter speculeert hij over een verband tussen de twee opmerkelijke gebeurtenissen. In onderstaand filmpje spreekt hij met Martijn Mastenbroek van Telstar Online over zijn theorie.

Bouwe Kuipers uit Den Burg zegt in de Texelse Courant dat potvissen ook kunnen stranden als ze kerngezond zijn en daar niets tegen kunnen doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Wildste verhalen

Op internet duiken steeds meer meldingen op van de vreemde geluiden. De mysterieuze klanken houden ook de inwoners van Grootebroek wakker. Dano van Gelder filmde het geluid vanuit zijn raam en zette een filmpje ervan op Facebook.

Ook in andere delen van het land is het geluid gehoord. Er doen inmiddels de wildste verhalen de ronde over de herkomst ervan. Zo zou het afkomstig zijn van UFO’s of zelfs het einde der tijden aankondigen.

Onopgelost

Het mysterieuze geluid dat Nederland al dagen in de greep heeft, blijft vooralsnog onopgelost. Geluidsanalyses van een gespecialiseerd bureau bieden geen soelaas.

Geofysicus Lennart de Groot van de Universiteit Utrecht denkt dat het gewoon een natuurkundig verschijnsel betreft. “’s Nachts koelt het aardoppervlak af en dan verandert de temperatuurverdeling,” zei hij. “Daarbij wordt geluid teruggebogen naar het aardoppervlak en verplaatst het zich zo over grotere afstanden dan overdag.”

De theorie dat het om een zonnestorm met akoestische zwaartekrachtengolven zou gaan, verwijst hij naar de prullenmand.

[Telstar Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
barteljorissie
barteljorissie
8 jaren geleden

Onderaardse lagen die schuiven en chemische en nog meer vreemde reacties veroorzaken, misschien ook wel een voorbode zijn van grote tektonische verschuivingen, wie weet.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
8 jaren geleden

Verroeste aarde, smeert niet meer goed, al de olie is eruit.

UFO verkeerd geparkeerd, wat je hoort is duidelijk de vliegende wielklem van stadstoezicht.

Of Zijn het de trompetten uit de bijbel?

Hawks
Hawks
8 jaren geleden

Tuurlijk is er een verband. Deze twee fenomenen speelden zich min of meer in dezelfde tijdspanne af. En Obama gaf zijn State Of The Nation. Een bomaanslag in Jakarta. Een file op de A67. De datum 14/01/2016. Vlucht PK-334 vertraagd met exact 4 minuten…

… enzovoorts.

Jos
Jos
8 jaren geleden

Mooi voorbeeld van sciëntisme: Lennart de Groot heeft het over temperatuurverdeling en afkoeling. Dat verklaart alles. Hij plukt een verklaring zo uit de lucht en omdat hij verbonden is aan een universiteit heeft de wetenschap gesproken en is daarmee het issue weer van tafel. De ratio heeft gesproken: niets aan de hand. We kunnen ons rustig nog eens omdraaien en weer doorslapen als we dit bizarre fenomeen weer eens waarnemen.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x