Mens en Dier

“Hondenvaccins maken huisdieren ziek”

Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen die een hond nemen laten het dier standaard vaccineren. Sommige baasjes zeggen echter dat hun dier ziek is geworden als gevolg van de inentingen.

“Ze is niet meer dezelfde hond,” zei Julie Harding, eigenaar van een 4-jarige Vizsla genaamd Piper. Afgelopen zomer werd Piper plotseling gewelddadig en kreeg ze last van onverklaarbare aanvallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ze begon ook te schuimbekken,” zei Hardin. Neurologen van een speciale kliniek diagnosticeerden Piper met meningitis. “Ze vroegen of ze pas geleden nog was gevaccineerd,” ging ze verder.

Een stuk gezonder

Piper was ingeënt tegen leptospirose. De zwelling in het brein van de hond kan zijn veroorzaakt door een allergische reactie als gevolg van het vaccin. Dierenartsen kregen in 1,5 maand tijd vijf van dit soort meldingen binnen.

“In de afgelopen 1,5 jaar krijgen we in onze praktijk steeds meer honden die pas zijn gevaccineerd,” zei dierenarts Michael Podell. “We proberen te begrijpen wat de risico’s zijn.”

Sommige baasjes zeggen dat de gezondheid van hun huisdier in gevaar komt omdat ze te vaak worden gevaccineerd. De vaccins leiden volgens hen onder meer tot auto-immuunaandoeningen en zwellingen.

“Sinds we hem geen vaccins meer geven is hij een stuk gezonder geworden,” zei Crissy Conway over haar hond.

Veel geld

Onderzoeker Ron Schultz van de Universiteit van Wisconsin zegt dat vaccins belangrijk zijn, maar merkt daarbij op dat honden te vaak worden gevaccineerd. “Het is teleurstellend dat we nog steeds ieder jaar vaccineren tegen distemper, parvo en adno terwijl we weten dat ze leiden tot levenslange immuniteit,” zei hij.

Dierenarts Barbara Royal zegt dat het een moeilijk debat is omdat er veel angst heerst en er veel geld wordt verdiend aan vaccins. Veel van de dieren die ze behandelt krijgen na hun eerste jaar geen vaccinaties meer. Ze zegt dat de dieren nu een stuk gezonder zijn. “Iemand maakt een vaccin dat wij moeten toedienen, maar de werkzaamheid en veiligheid zijn niet altijd goed onderzocht,” zei Royal.

Ook katteneigenaren twijfelen aan het gebruik van vaccins na berichten over een zeldzame vorm van kanker bij katten die zich kan ontwikkelen na bepaalde inentingen.

[ABC7]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
J@n
8 jaren geleden

Zoom eens in op voeding!!!! Veel groter probleem. Waar stamt de hond vanaf? Wat eet een wolf? Juist! Is een vlees eter die af en toe granen binnen krijgt vanuit het darmstelsel van zijn prooi. Kijk eens goed wat er op de verpakking staat van een brok. Ik ben al jaren over op BARF en mijn honden zijn super gezond, levendig en voelen zich prettig. Brokken zien mijn honden als een speeltje, als ik die een paar dagen geef is hun darmstelsel compleet van de kook. Voeding is het probleem, niet de entingen.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Sunshine
Sunshine
8 jaren geleden

dierenarts Michael Podell. “We proberen te begrijpen wat de risico’s zijn.”

Tip meneer Podell, kijk eens naar de inhoudstoffen van de vaccins.
Alle dieren zijn onderdeel van de natuur. Wil je dieren (inclusief wijzelf, wij zijn ook een diersoort) gezond houden moet je niet afwijken van de natuur. Geen lichaamsvreemde stoffen inspuiten, geen DNA wat van andere diersoorten afkomstig is, geen chemische stoffen die onnatuurlijk zijn en waar de natuur niets mee kan.

Stimuleer het immuunsysteem, van wat voor dier ook, door zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven op alle vlakken.
Dit geldt voor voeding, voor beweging, voor voldoende ontspanning en slaap.
Het is niet zo moeilijk allemaal.

Maar helaas is het zoals Mark Twain al zei: ‘het is makkelijker mensen voor de gek te houden dan ze ervan te overtuigen dat ze voor de gek gehouden zijn’.

En wij zijn decennia lang voor de gek gehouden op allerlei gebieden, of het nou om voeding, straling, oorlogsvoerings of wat dan ook gaat.

M@nnie
M@nnie
8 jaren geleden

Jaarlijks vaccineren (of 3-jaarlijks voor sommige vaccinaties) kan een breed scala aan problemen veroorzaken. O.a. schildklierproblemen, auto-immuunziektes zoals lupus (SLE), allergieën, artritis, enz.
Ik ben zelf overgegaan om mijn honden te laten titeren (afweerstoffen worden dan gemeten mbv afname van een beetje bloed), want meten is weten. De meeste vaccinaties geven bescherming voor 7 tot wel 15 jaar (levenslang dus).

http://www.dogsnaturallymagazine.com/vaccine-damage-in-dogs-1/
http://www.dogsnaturallymagazine.com/vaccine-damage-in-dogs-2/

Health Hazzard Of Routine Vaccinations, placing our animals at risk
http://www.thewholedog.org/id14.html

http://www.dogsnaturallymagazine.com/purdue-vaccination-studies/

En dan is er sinds enige tijd nog de nieuwe Lepto4-enting (leptospirose/ziekte van Weil) op de markt, de opvolger van de Lepto2. Dit is de enting waarbij de meeste bijwerkingen worden geconstateerd.
http://www.dogsnaturallymagazine.com/lepto-dogs-risk/

Here’s another reason to avoid the lepto vaccine, from our friend and veterinarian, Dr Patricia Jordan:
“If your dog is vaccinated for lepto, the antigens in the vaccines do the same harm to the immune system as possibly a natural infection. There have been cases of dogs having to go through dialysis also to save them and no Leptospira were found. The reason? The damage from the antigens in the vaccinations are just as capable as causing the disease pathology!”

Bet your vet didn’t mention that to you. But wait, there’s more …

“Vaccinating your dog can also destroy the kidney in 48 hours and in some cases, cause untreatable dermatitis. The damage from lepto vaccination to your dog’s immune system also includes the associated risk of cancer from the adjuvant (chemicals in the vaccine), and the same adjuvant is associated with upregulation of IgE and the consequence includes allergies, asthma, atopy, anaphylaxis and death.”

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x