Homepagina » Mens en Dier » “Hondenvaccins maken huisdieren ziek”
"Hondenvaccins maken huisdieren ziek"

“Hondenvaccins maken huisdieren ziek”

Veel mensen die een hond nemen laten het dier standaard vaccineren. Sommige baasjes zeggen echter dat hun dier ziek is geworden als gevolg van de inentingen.

“Ze is niet meer dezelfde hond,” zei Julie Harding, eigenaar van een 4-jarige Vizsla genaamd Piper. Afgelopen zomer werd Piper plotseling gewelddadig en kreeg ze last van onverklaarbare aanvallen.

“Ze begon ook te schuimbekken,” zei Hardin. Neurologen van een speciale kliniek diagnosticeerden Piper met meningitis. “Ze vroegen of ze pas geleden nog was gevaccineerd,” ging ze verder.

Een stuk gezonder

Piper was ingeënt tegen leptospirose. De zwelling in het brein van de hond kan zijn veroorzaakt door een allergische reactie als gevolg van het vaccin. Dierenartsen kregen in 1,5 maand tijd vijf van dit soort meldingen binnen.

“In de afgelopen 1,5 jaar krijgen we in onze praktijk steeds meer honden die pas zijn gevaccineerd,” zei dierenarts Michael Podell. “We proberen te begrijpen wat de risico’s zijn.”

Sommige baasjes zeggen dat de gezondheid van hun huisdier in gevaar komt omdat ze te vaak worden gevaccineerd. De vaccins leiden volgens hen onder meer tot auto-immuunaandoeningen en zwellingen.

“Sinds we hem geen vaccins meer geven is hij een stuk gezonder geworden,” zei Crissy Conway over haar hond.

Veel geld

Onderzoeker Ron Schultz van de Universiteit van Wisconsin zegt dat vaccins belangrijk zijn, maar merkt daarbij op dat honden te vaak worden gevaccineerd. “Het is teleurstellend dat we nog steeds ieder jaar vaccineren tegen distemper, parvo en adno terwijl we weten dat ze leiden tot levenslange immuniteit,” zei hij.

Dierenarts Barbara Royal zegt dat het een moeilijk debat is omdat er veel angst heerst en er veel geld wordt verdiend aan vaccins. Veel van de dieren die ze behandelt krijgen na hun eerste jaar geen vaccinaties meer. Ze zegt dat de dieren nu een stuk gezonder zijn. “Iemand maakt een vaccin dat wij moeten toedienen, maar de werkzaamheid en veiligheid zijn niet altijd goed onderzocht,” zei Royal.

Ook katteneigenaren twijfelen aan het gebruik van vaccins na berichten over een zeldzame vorm van kanker bij katten die zich kan ontwikkelen na bepaalde inentingen.

[ABC7]


Vind je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Zoom eens in op voeding!!!! Veel groter probleem. Waar stamt de hond vanaf? Wat eet een wolf? Juist! Is een vlees eter die af en toe granen binnen krijgt vanuit het darmstelsel van zijn prooi. Kijk eens goed wat er op de verpakking staat van een brok. Ik ben al jaren over op BARF en mijn honden zijn super gezond, levendig en voelen zich prettig. Brokken zien mijn honden als een speeltje, als ik die een paar dagen geef is hun darmstelsel compleet van de kook. Voeding is het probleem, niet de entingen.

  15 likes
 2. Mijn eerste hond heeft als pup enting gehad, daarna nooit meer hij is13 jaar geworden was een gezonde hond tot het laast toe!
  Mijn 2 hond heeft alle entingen gehad elk jaar en is maar 3 jaar geworden.
  Mijn 3 hond net zo, die is 4 jaar geworden
  Toen had ik mijn les geleerd, toen volgde hond 4 en 5 die zijn alle twee ouder dan 10 jaar geworden!
  Dus mijn hond nu, Geen Enting weer!!

  12 likes
  • haha, leuk…nog een keer: één hond, hier hadden we mijn dochters en ik… geen entingen ook alleen bio voeding en Reiki en homeopathie e.d. en is 18 geworden…
   leuk hé…..ook hoe mensen omgaan met de dieren is van levensbelang…
   dieren zijn..wat mensen hebben….

   Liefde

   6 likes
 3. dierenarts Michael Podell. “We proberen te begrijpen wat de risico’s zijn.”

  Tip meneer Podell, kijk eens naar de inhoudstoffen van de vaccins.
  Alle dieren zijn onderdeel van de natuur. Wil je dieren (inclusief wijzelf, wij zijn ook een diersoort) gezond houden moet je niet afwijken van de natuur. Geen lichaamsvreemde stoffen inspuiten, geen DNA wat van andere diersoorten afkomstig is, geen chemische stoffen die onnatuurlijk zijn en waar de natuur niets mee kan.

  Stimuleer het immuunsysteem, van wat voor dier ook, door zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven op alle vlakken.
  Dit geldt voor voeding, voor beweging, voor voldoende ontspanning en slaap.
  Het is niet zo moeilijk allemaal.

  Maar helaas is het zoals Mark Twain al zei: ‘het is makkelijker mensen voor de gek te houden dan ze ervan te overtuigen dat ze voor de gek gehouden zijn’.

  En wij zijn decennia lang voor de gek gehouden op allerlei gebieden, of het nou om voeding, straling, oorlogsvoerings of wat dan ook gaat.

  14 likes
 4. Bewonderenswaardig de reactie van de diverse lezers. Iedereen snapt dat het aan de voeding ligt, nu nog ons zelf. Luister goed naar je lichaam. Voeding en dan met name goede voeding doet wonderen.

  5 likes
 5. Direct na de inenting van een reeds jaren overleden kat(19 is ze geworden ondanks onderstaande)werd poeslief ziek. Niesziekte. Het gevolg hiervan was jarenlang chronisch en zeer productief niesen. Nooit meer ingeent met de andere katten, nooit meer problemen. Dit geld overigens ook voor vlooien. Toen ik ben gestopt met behandelen bleven zowel vlo als worm weg…

  6 likes
 6. Ik laat mijn hondje ook nooit meer vaccineren. Schuimbekken/stuipen/rillen, dat nooit meer. Een zielig lijdende hoopje hond. Kan gewoon niet goed zijn.

  4 likes
 7. Jaarlijks vaccineren (of 3-jaarlijks voor sommige vaccinaties) kan een breed scala aan problemen veroorzaken. O.a. schildklierproblemen, auto-immuunziektes zoals lupus (SLE), allergieën, artritis, enz.
  Ik ben zelf overgegaan om mijn honden te laten titeren (afweerstoffen worden dan gemeten mbv afname van een beetje bloed), want meten is weten. De meeste vaccinaties geven bescherming voor 7 tot wel 15 jaar (levenslang dus).

  http://www.dogsnaturallymagazine.com/vaccine-damage-in-dogs-1/
  http://www.dogsnaturallymagazine.com/vaccine-damage-in-dogs-2/

  Health Hazzard Of Routine Vaccinations, placing our animals at risk
  http://www.thewholedog.org/id14.html

  http://www.dogsnaturallymagazine.com/purdue-vaccination-studies/

  En dan is er sinds enige tijd nog de nieuwe Lepto4-enting (leptospirose/ziekte van Weil) op de markt, de opvolger van de Lepto2. Dit is de enting waarbij de meeste bijwerkingen worden geconstateerd.
  http://www.dogsnaturallymagazine.com/lepto-dogs-risk/

  Here’s another reason to avoid the lepto vaccine, from our friend and veterinarian, Dr Patricia Jordan:
  “If your dog is vaccinated for lepto, the antigens in the vaccines do the same harm to the immune system as possibly a natural infection. There have been cases of dogs having to go through dialysis also to save them and no Leptospira were found. The reason? The damage from the antigens in the vaccinations are just as capable as causing the disease pathology!”

  Bet your vet didn’t mention that to you. But wait, there’s more …

  “Vaccinating your dog can also destroy the kidney in 48 hours and in some cases, cause untreatable dermatitis. The damage from lepto vaccination to your dog’s immune system also includes the associated risk of cancer from the adjuvant (chemicals in the vaccine), and the same adjuvant is associated with upregulation of IgE and the consequence includes allergies, asthma, atopy, anaphylaxis and death.”

  2 likes
 8. Ik heb een pers van 14+ jaar met diabetes 2 en artrose. Ik laat haar niet inenten (zij komt niet verder dan de tuin), ik ze krijgt 2x p/d een insuline injectie. Ik kan aan haar gedrag zien wanneer ik haar bloed moet controleren, dus dat doe ik niet iedere dag. Zij krijgt verder 2 x daags een druppel CBD olie, en ze gaat als en tierelier. Net vorige week nog met haar naar de dierenarts geweest voor haar jaarlijkse APK, en alles was okidoki. Zij heeft nooit overgewicht gehad, en zij is nog steeds niet dik. Ze krijgt haar speciale voer en verder niks.. zij trekt haar neus op voor kattensnoepjes e.d.

  2 likes
 9. Ik wil de schrijver van dit bericht graag uitnodigen om met mij een keer mee te gaan naar Roemenië om te zien wat NIET vaccineren met huisdieren doet. Ik denk dat als er puppies in je armen zijn gestorven door lullige ziektes die met vaccineren voorkomen hadden kunnen worden, je begrijpt dat ik heel erg kwaad word van dit soort berichten. Wat een onzin! Natuurlijk zijn er uitzonderingen.. maar de kans dat je kat dood gaat aan kattenniesziekte is bijvoorbeeld vele malen groter dan aan een zeldzaam kankervirus. Er moet echt nog veel meer onderzoek worden gedaan voor er dit soort gevaarlijke uitspraken gedaan kunnen worden.

  0 likes
  • Je gaat er wel aan voorbij dat de meeste hondenrassen uitgefokt zijn en zouden eigenlijk op natuurlijke wijzen allang uitgestorven zijn. Dus hoe verstandig het nu helemaal is om tegen de natuur in te gaan en dmv vaccinaties zwak dna in de roulatie te houden? Daarnaast moet je je afvragen in hoeverre vaccinatie andere problemen verhullen zoals slechte voeding en hygiëne. Vooral als je het over van die lugubere fokboerderijen hebt waar landen als Roemenië wel bekend om staan. Ziektes kunnen dan ook alleen voet aan de grond krijgen als de omgeving aka lichaam een geschikte voortplantingsbodem bied voor de organismen in kwestie (hpv bij mensen oorzaak gevolg omgewisseld).

   Dan zou ik me eerder druk maken om die honden die in sommige regio’s van China levend gekookt worden dan natuurlijke puppysterfte.

   1 likes
  • Beste T. Luckhardt,

   Een puppie heeft zijn entingen nodig. Maar daarna kun je beter je hond eerst laten titteren voordat je weer laat enten. Om overenting en alle andere ellende te voorkomen. Een cocktailprik werkt bv. 7 jr door.

   0 likes
   • Titteren is een momentopname en als je dan tittert en het is niet goed genoeg kan je alsnog de dubbele smak van het geld neerleggen terwijl een hoop mensen de dierenarts al zo duur vinden. Daarbij.. is het niet zo dat de titter laag is als de weerstand slecht is? Dan ga je ze dus juist op een kwetsbaar moment enten lijkt mij.
    Ook is het zo dat het nu goed mogelijk is omdat veel mensen nog steeds jaarlijks enten, maar als dit niet meer het geval is word de infectiedruk hoger. Het is algemeen bekend dat als een groot gedeelte geënt is het overige gedeelte automatisch een extreem lage kans heeft om een virus op te vangen. Als dat straks niet meer zo is, krijg je dan niet een veel hogere infectiedruk?

    0 likes
  • Honden Roemenië verzorging vergelijken met hier is appels met peren vergelijken.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Ik sta midden in een apocalyps. Dit zeggen mensen in Wuhan over de uitbraak van het coronavirus

China heeft in verband met het dodelijke ...

griepprik

NUcheckt gefactcheckt door NFNcheckt. Waarom je wél griep kunt krijgen van de griepprik

Mensen die voor de mainstream media werken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.