Buitenland

Betrapt: Franse media gebruiken Russische beelden om te laten zien hoe ‘succesvol’ Amerikaanse aanvallen in Syrië zijn

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse publieke tv-zender France 2 liet onlangs beelden zien van Russische luchtaanvallen in Syrië, maar deed alsof ze waren uitgevoerd door de door Amerika geleide internationale coalitie tegen terreurgroep IS.

Tijdens een item over Syrië en luchtaanvallen tegen IS-militanten toonde France 2 beelden die waren vrijgegeven door het Russische ministerie van Defensie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens blogger Timofei Vasiliev werd tijdens het item gezegd dat de Russische luchtaanvallen gericht waren op burgerdoelen, omdat de Russen geen precisiebommen zouden gebruiken. In tegenstelling tot de Russen, wist de Franse luchtmacht – die onderdeel is van de door Amerika geleide coalitie, IS-doelen ‘succesvol’ te bombarderen, aldus France 2.

“De Franse tv-zender kon echter geen beelden vinden die deze uitspraken ondersteunen en gebruikte vervolgens beelden van Russische luchtaanvallen om de precisie van de westerse raketten aan te tonen,” schrijft de blogger.

De zender claimde eerst dat de Russen hun doelen niet konden raken en dat de westerse coalitie de terroristen bombardeerde. Vervolgens liet France 2 beelden van de Russische luchtmacht zien.

De filmpjes van het Russische ministerie van Defensie zijn niet per ongeluk gebruikt, zo blijkt. De Russische tekst onder de beelden is namelijk weggepoetst. Hieronder zijn de oorspronkelijke beelden te zien:

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 19 november 2015 werden tijdens het Amerikaanse tv-programma PBS NewsHour beelden uitgezonden van Russische luchtaanvallen in Syrië, terwijl men deed overkomen alsof het Amerikaanse luchtaanvallen waren.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Lekker genant.

Ph
Ph
8 jaren geleden

Verbaast me niets, ik lees ook vaak dat de Amerikanen de ene of andere terrorist hebben gedood, maar meer bewijs dan losse woorden zijn er niet te vinden!!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

Je ziet het gebeuren.
We worden zo bestookt door propaganda dat het steeds meer mensen begint op te vallen.
Uiteindelijk zal dat de ondergang van de geloofwaardigheid zijn.
Het landverraad dat gepleegd is door onze minister president, de Europese kliek en de NATO zal niet langer verborgen blijven. Openlijk zal het worden besproken.
Hen zal de rug worden toegekeerd, en er zullen betere tijden aanbreken.
De geschiedenisboeken zullen herschreven worden.

Paul
Paul
8 jaren geleden

Het gebeurd inderdaad vaker, in Duitsland plaatste de Bild Zeitung een afbeelding van een vrachtwagen uit de Mad Max reeks als zijnde een voertuig van de Koerden.

http://www.schindluder.net/wp-content/uploads/2014/10/BILD-Kurden-Mad-Max-p.jpg

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x