Homepagina » Buitenland » Betrapt: Franse media gebruiken Russische beelden om te laten zien hoe ‘succesvol’ Amerikaanse aanvallen in Syrië zijn
Betrapt: Franse media gebruiken Russische beelden om te laten zien hoe 'succesvol' Amerikaanse aanvallen in Syrië zijn

Betrapt: Franse media gebruiken Russische beelden om te laten zien hoe ‘succesvol’ Amerikaanse aanvallen in Syrië zijn

De Franse publieke tv-zender France 2 liet onlangs beelden zien van Russische luchtaanvallen in Syrië, maar deed alsof ze waren uitgevoerd door de door Amerika geleide internationale coalitie tegen terreurgroep IS.

Tijdens een item over Syrië en luchtaanvallen tegen IS-militanten toonde France 2 beelden die waren vrijgegeven door het Russische ministerie van Defensie.

Volgens blogger Timofei Vasiliev werd tijdens het item gezegd dat de Russische luchtaanvallen gericht waren op burgerdoelen, omdat de Russen geen precisiebommen zouden gebruiken. In tegenstelling tot de Russen, wist de Franse luchtmacht – die onderdeel is van de door Amerika geleide coalitie, IS-doelen ‘succesvol’ te bombarderen, aldus France 2.

“De Franse tv-zender kon echter geen beelden vinden die deze uitspraken ondersteunen en gebruikte vervolgens beelden van Russische luchtaanvallen om de precisie van de westerse raketten aan te tonen,” schrijft de blogger.

De zender claimde eerst dat de Russen hun doelen niet konden raken en dat de westerse coalitie de terroristen bombardeerde. Vervolgens liet France 2 beelden van de Russische luchtmacht zien.

De filmpjes van het Russische ministerie van Defensie zijn niet per ongeluk gebruikt, zo blijkt. De Russische tekst onder de beelden is namelijk weggepoetst. Hieronder zijn de oorspronkelijke beelden te zien:

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 19 november 2015 werden tijdens het Amerikaanse tv-programma PBS NewsHour beelden uitgezonden van Russische luchtaanvallen in Syrië, terwijl men deed overkomen alsof het Amerikaanse luchtaanvallen waren.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Je ziet het gebeuren.
  We worden zo bestookt door propaganda dat het steeds meer mensen begint op te vallen.
  Uiteindelijk zal dat de ondergang van de geloofwaardigheid zijn.
  Het landverraad dat gepleegd is door onze minister president, de Europese kliek en de NATO zal niet langer verborgen blijven. Openlijk zal het worden besproken.
  Hen zal de rug worden toegekeerd, en er zullen betere tijden aanbreken.
  De geschiedenisboeken zullen herschreven worden.

  30 likes
  • Ik ben het helemaal met je eens, Herman.

   “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”.

   en laten we niet vergeten:

   “Blinden, die door blinden worden geleid, eindigen samen in de sloot”.

   Met vriendelijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

   10 likes
   • Inderdaad Harrie al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel! Denk wel dat het zo is maar in deze ben ik allemaal bang dat de tijd misschien te traag zal zijn! En wij allemaal voor voldongen feiten zullen staan voor we goed en wel begrijpen wat ze ons aangedaan hebben!

    4 likes
  • als ” afleiding ” Het Correspondent Diner .. naar amerikaans gebruik.. klakkeloos overgenomen..
   het is allemaal al vooringenomen programma etc.

   waar zijn we in WILLEM DE ZWIJGERSNAAM mee bezig hier! Niet te geloven.. Nederland is echt HELEMAAL de weg kwijt en heeft niets meer van zich zelf .. of toch nog wel??
   We zijn aan het bungelen aan een koordje en doen maar wat

   NIET GOED, GELD TERUG!!

   7 likes
 2. Lekker genant.

  13 likes
  • Genant? Nee hoor helemaal niet. De overgrote deel van de bevolking ligt lekker met zijn luie gat achter de televisitoestel. Ze krijgen dit in hun strot geduwd en worden onbewust gebrainwasht. Op zulk manier voeden ze verder de haat jegens de russen.

   Het aantal lezers van een pagina op deze site haalt net geen 10.000 lezers. Wetende dat de pagina’s (op verschillende toestellen) door eenzelfde person kunnen geraadpleegd worden, dan mag je al snel deze aantal halveren. Zijn ze geslaagd in hun opzet: jazekers, want ze raken hiermee het breeder publiek.

   BIJVOORBEELD: Ik ben onlangs nog in een discussie geraakt met mijn oomp: russen maken in het midden oosteneen een zooitje . Hij houdt van de Amerikaanse “way of living” omdat het zogezegd onze belangen verdedigd/behartigd. Rusland blijft voor hem de vroegere USSR. Dit ter zijde, mijn ijn oom is nog geen 45 jaar oud.

   Hoe hard we ons best doen, de elite is ons blijkbaar nog altijd een stap voor.

   10 likes
 3. Verbaast me niets, ik lees ook vaak dat de Amerikanen de ene of andere terrorist hebben gedood, maar meer bewijs dan losse woorden zijn er niet te vinden!!

  20 likes
 4. Het gebeurd inderdaad vaker, in Duitsland plaatste de Bild Zeitung een afbeelding van een vrachtwagen uit de Mad Max reeks als zijnde een voertuig van de Koerden.

  http://www.schindluder.net/wp-content/uploads/2014/10/BILD-Kurden-Mad-Max-p.jpg

  12 likes
 5. ik heb geen enkel goed woord meer over voor het westen en de us.
  het enigste waar ze mee bezig zijn om assad van de troon stoten en dan moet alles wijken door leugen en bedrog toch proberen hun doelstellingen te halen.
  vraag me af of het zal lukken.
  een van de doelstellingen is een derde wereldoorlog uitlokken.
  je weet het nooit de tentakels ruiken ver.

  10 likes
 6. Ongelooflijk,dat wij zo door de media bedonderd worden.
  Maar dat wisten wij allang. (MH 17 , bonnetjesaffaire.)).

  6 likes
 7. We weten dit alang kijk maar de geschiedenis ww2 nazi Duitsland die gebruikten ptpagsnda om het volk te manipuleren en nu gebrurd hetzrlfde rn dan furven journalisten te beweren dat er een persvrijheid is ja maak dat de kat maar wijs. We leven in een gecontroleerde democratie & gecontroleerde vrinheid.

  3 likes
 8. Kunnen ze het leger iet op eigen bodem inzetten? Of is ook Frankrijk in oorlog met eigen bevolking?

  https://www.youtube.com/watch?v=UKAQX74yRyc&feature=youtu.be

  2 likes
 9. Rusland speelt het spelletje mee. Het land is super strategisch. De Russen hebben uiteraard door dat de Amerikanen liegen, bedriegen en manipuleren. Het antwoord hierop is; zelf ook liegen, bedriegen en manipuleren, zo denken de Russen althans. Geef ze geen ongelijkheid, want dit is de beste oplossing om leugens en bedriegers aan te pakken. Nu weet Amerika het allemaal niet meer. Vandaag krijgen de Amerikanen de schuld van de bombardementen op Aleppo. Terwijl de Russen dat zelf hebben gedaan. De Russen doen dat om de Amerikanen te laten zien dat ook zij kunnen manipuleren en bedreigen als ze willen. De regie is uiteraard in handen van Rusland in Syrië en in de toekomst zal het grootste land ter wereld ook de regie in Amerika en Europa krijgen. Dat durf ik te voorspellen. Het Westen weet het allemaal niet meer. Er is geen plan B. Zwartmakerij jegens Rusland toe, heeft totaal niet geholpen. Ja, tokkies geloven erin, maar daarmee wint Amerika de oorlog niet mee.

  2 likes
 10. hoe vervelend het ook is, wij, het westen zijn de smeerlappen op deze planeet. de bevolking is gebrainwashed door de elite via de mediakanalen en gelooft alles wat er op tv te zien valt.
  triestig gesteld met de “mensheid” dezer dagen.
  Eens zal dit “rijk” vervallen en ondergaan, ze zijn al goed op weg !!! enne rot op, Amerika !!!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...