Buitenland

Begint Derde Wereldoorlog over 3 weken in Oekraïne? ‘De dreigingen nemen toe, en snel’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Over drie weken breekt er mogelijk een wereldoorlog uit in Oekraïne, zo waarschuwt de onafhankelijke Russische defensiespecialist Pavel Felgenhauer. “De dreigingen nemen toe, en snel. Weinig wordt openlijk besproken in de pers, maar we zien zeer slechte signalen,” zei hij in gesprek met de Russische nieuwssite Rosbalt.

Op social media komen veel beelden voorbij van grootschalige Russische troepenverplaatsingen in gebieden nabij de grens met Oost-Oekraïne en op de Krim. De bewegingen concentreren zich vooral rond Voronezj, Rostov en Krasnodar. De afgelopen weken heeft het land daar duizenden militairen gestationeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Felgenhauer waarschuwt dat het conflict de potentie heeft om te escaleren in een Europese oorlog, mogelijk zelfs een wereldoorlog. Beelden tonen tientallen legerhelikopters dicht bij de grens en talloze tanks die per trein worden vervoerd. Daarnaast beschikt Poetin over een enorme troepenmacht in Oost-Oekraïne.

Knoop doorgehakt

Afgelopen maand tekende Zelensky een strategie voor herintegratie van de Krim in Oekraïne. Het document bevat onder andere militaire maatregelen gericht op ‘het herstellen van de territoriale integriteit’ van het schiereiland, wat in feite een oorlogsverklaring aan het adres van Rusland is. De Amerikaanse president Biden beloofde zijn Oekraïense college ‘volledige steun’ in het geval van een aanval.

Felgenhauer vermoedt dat ‘de knoop al is doorgehakt’ en wees erop dat Rusland begin mei een grote militaire parade houdt op het Rode Plein in Moskou om de overwinning op nazi-Duitsland te herdenken.

Grote operatie

Oekraïne en de VS proberen de Russen op allerlei manieren te provoceren. Zelensky sloot in februari pro-Russische tv-zenders en dreigde de Oekraïense politicus Viktor Medvedtsjoek, die nauwe banden met het Kremlin onderhoudt, te arresteren en berechten. President Biden noemde Poetin daarnaast een ‘moordenaar’.

“Het is duidelijk dat er een grote operatie wordt voorbereid,” zei Felgenhauer.


[Daily Mail]

4.8 36 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Rusland schakelt ze allemaal uit !!

Annemiek B.
Annemiek B.
3 jaren geleden

Het is zo ongelooflijk onverteerbaar dat megalomane mensen (Biden c.s.) even voor anderen bepalen dat de wereld één grote hel wordt. En Rusland zal wel weer de schuld krijgen, terwijl het westen constant zit uit te dagen. Ze zullen zelf de straf over hun hoofden uitgegoten krijgen. Maar wij helaas ook.

Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Biden is veel gevaarlijker dan Putin.

Rollie
Rollie
3 jaren geleden

Wat Trump lukte om oorlogen te vermijden zal Biden wel ff te niet doen.. die rat van een Obama wilde deze oorlog al beginnen, hij zocht alleen nog een reden.. waarom denk je dat de false flag operatie MH17 gespeeld werd. Die is door eigen vuur neergehaald, niks Russen. Democraten zijn de kwaadaardige tumor van deze wereld.

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x