Homepagina » Buitenland » Professor en journaliste brengen solidariteitsbezoek aan Noord-Korea. Dit is de andere kant van het verhaal
Professor en journaliste brengen solidariteitsbezoek aan Noord-Korea. Dit is de andere kant van het verhaal

Professor en journaliste brengen solidariteitsbezoek aan Noord-Korea. Dit is de andere kant van het verhaal

De Australische professor Tim Anderson van de Universiteit van Sydney is in opspraak geraakt vanwege zijn solidariteitsbezoek aan Noord-Korea. Dat schrijft de Herald Sun.

Anderson plaatste onlangs een foto op Twitter met het bijschrift: ‘Solidair met de onafhankelijke Koreanen te midden van hernieuwde Amerikaanse agressie’.


Dr. Anderson steunt daarnaast de Syrische president Bashar al-Assad en heeft het Westen ervan beschuldigd een complot te hebben gesmeed om hem af te zetten.

Terroristische groepen

In april claimde de professor dat de VS in het geheim alle terroristische groepen financiert en bewapent in Syrië. Ook gaf hij het Westen de schuld van de gifgasaanval die 87 levens eiste.

Hij bracht eind vorige maand samen met de Canadese journaliste Eva Bartlett een bezoek aan de Koreaanse DMZ (gedemilitariseerde zone).

Hij zei dat het de Amerikaanse overheid is die een vredesverdrag weigert.

Historische leiders

Dr. Anderson bezocht onder meer het Kumsusanpaleis waar de stichter van Noord-Korea Kim Il-sung en diens zoon Kim Jong-il zijn begraven. Hij noemde hen ‘twee historische leiders’.

Hij bracht ook een bezoek aan scholen en ziekenhuizen en bekritiseerde de VN-sancties.

Bartlett sprak zich op Facebook lovend uit over de ‘prachtige infrastructuur, gratis huisvesting en medische zorg en indrukwekkende landbouw’ in het land.

Vrij

De Australische minister van Onderwijs Simon Birmingham vindt dat de Universiteit van Sydney de professor moet ontslaan.

Volgens Birmingham maakt dr. Anderson de universiteit te schande. In een verklaring liet de universiteit weten dat medewerkers vrij zijn om hun mening te geven.

In onderstaande video gaat UK Column News in gesprek met Bartlett over haar bezoek aan Noord-Korea:

[The Daily Telegraph]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

  • Wat nou kampen? Die hebben we hier in Nederland zeker niet? De grootste mensenrechtenschenders zitten in Den Haag met de “smile on there faces”. Als jij je onterecht opgelegde boetes niet kunt betalen en ze komen je toevallig tegen of komen je ophalen, ga je naar zo’n staatskamp genaamd detentiecentrum(fabrieken). Voeding is onder de maat, maar genoeg om je in leven te houden. Het is gewoon smerige fabriekstroep.
   En zelfs al zijn je boetes niet betaald, dan nog verdienen ze aan je middels EU vergoedingen.
   Dus weet wat je zegt Liquid.

   17 likes
   • U vergeet de strafkampen van de sociale werkplaatsen, waar de invaliden en andere sociale zwakken en chronisch zieken dagelijks worden gedrild als zware criminelen, en niets of niemand durft dit ter sprake te brengen, tegen honger loontjes! en de directieleden smullen van hun bonussen

    10 likes
    • Pjoter, je kletst. Wat een onzin van die sociale werkplaatsen!!! Die mensen zijn hartstikke blij dat ze nog ergens bij horen. Anders aten ze bij hun hoogbejaarde moeder thuis-alleen te zijn. Af en toe wordt er ook bezuinigd bij de sociale werkplaatsen. Dat is nog schrijnender dan bij het gewone bedrijfsleven. Daar gaat het om “normale mensen” met hobbies en vrienden en diploma’s en kans op een andere baan. Wat de meeste indruk op mij maakte was een man; doof, blind en stom!!! Hij zette koffiezetters inelkaar. Hoe knap om iets aan zo’n ernstig gehandicapte man te leren. Hij was zo trots op zichzelf. En mijn zwager gaf hem in het voorbijgaan altijd een schouderklopje. Voelen kon hij wél. En dan grijnsde hij zo gelukkig.
     Ik ben er vaak geweest. Mijn zwager werkt er als werkleider en het gaat hartstikke goed. Die mensen zijn echt hartstikke blij! NIKS STRAFKAMPEN!!!

     5 likes
     • Mikkie begrijp je niet dat het een zoethoudertje is, om de bevolking in toom te houden.
      Ik begrijp dat mindervaliden ook recht op werk hebben, de vraag is of het wel echte goede bedoelingen zijn van de Overheid.
      Vergeet niet dat die er aan verdient.

      6 likes
     • @ mikkie,

      je hebt volkomen gelijk sweet dreams

      3 likes
   • Loki en Pjoter, vergelijken jullie nou serieus de strafkampen van NK met de situatie hier in Nederland?
    Ik ben het met jullie eens dat we hier in NL te maken hebben met een nieuwe vorm van slavernij. Maar dit te vergelijken met het regime van NK en met de kampen daar waar mensen (en hele families, want dat werkt namelijk zeer afschrikwekkend) systematisch uitgebuit, gemarteld en vermoord worden?
    Jullie moesten je werkelijk doodschamen.
    Ik vrees dat jij niet weet wat je zegt, Loki. Gelukkig maar, misschien.

    2 likes
    • Liquid
     En jij denkt dat hier in Nederland mensen niet systematisch uitgebuit, gemarteld en vermoord worden? Dream on Liquid.
     Iemand opsluiten omdat hij geen geld heeft is dat geen psychologische marteling. Iemand laten rondkomen van een minimum inkomen is dat geen uitbuiting. Mensen vermoorden omdat ze de waarheid naar buiten willen brengen, is dat normaal?
     Ik weet heel goed wat ik zeg.
     Maar in welke wereld leef jij? Dream on Liquid.

     6 likes
     • Ik leef duidelijk in een andere wereld dan jij Loki. Je bent gezegend met zo weinig realiteitsbesef.

      Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat mensen in Nederland niet worden uitgebuit en een van de eersten die proteert tegen het steeds meer kreupel makende beleid. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter hier en dat is niet iets om blij mee te zijn.
      Maar ik maak niet de beschamende fout om dit te vergelijken met de concentratiekampen van een regime dat zonder pardon je hele familie naar zo’n kamp kan sturen omdat je iets negatiefs over de leider zegt. We hebben het niet over een gevangenis zoals hier, Loki. We hebben het over zware fysieke martelingen en executies op grote schaal.

      Jouw naïeve wereldbeeld kan je alleen maar hebben omdat jij je op een van de rustigere plek van de wereld bevindt. Jij kan nog altijd achter je computertje typen wat je wilt, zonder dat je bang hoeft te zijn om voor een vuurpeloton gezet te worden.

      1 likes
   • Laat ik er wel nog even bij vermelden dat het EVRM duidelijk vermeld dat je niet voor geld of schulden vast gezet mag worden.
    EVRM Protocol nr 4 gedateerd Straatsburg, 16.IX.1963

    ARTIKEL 1
    Verbod van vrijheidsbeneming wegens schulden
    Aan niemand mag zijn vrijheid worden ontnomen op de enkele grond dat hij niet in staat is een contractuele verplichting na te komen.

    Dus WIE heeft er in Nederland een contractuele verplichting met de Staat.
    Juist, NIEMAND!!!!

    8 likes
  • Nee,hij was niet in de USA!

   0 likes
 1. Als je verwacht dat de meeste media correcte informatie geven kom je van een kale reis terug. Publiceer je als onafhankelijk journalist toch correcte informatie wordt er direct met ontslagen gedreigd. Voor ons dus niet zo moeilijk om uit te maken welke info juist is. Respect voor bovenstaande journalistiek.

  22 likes
  • Als je er vanuit gaat dat het een altijd honderd procent onjuist is en het ander altijd honderd procent juist, kan je niet kritisch denken en baseer je je mening dus op onzin.

   3 likes
 2. Die Australische minister moet ontslagen worden, vanwege het tegenwerken van “vrijheid van meningsuiting”.

  17 likes
 3. Ik herinner me nog dat in de jaren zestig een Nederlandse ministersdelegatie met juichende verhalen terugkeerde uit de toenmalige DDR. Gratis onderwijs, gratis gezondheidszorg..geweldig land. Voor het gemak vergetend dat toen al ongeveer 3 miljoen Oost-Duitsers naar het westen waren gevlucht. Je hebt altijd mensen die ziende blind en horende doof zijn, helaas.

  10 likes
  • Max, die delegatie heeft uiteindelijk toch precies voorelkaar gekregen wat ze wilde of denk je werkelijk dat we in een vrij Europa wonen? De rollen worden aardig omgedraaid, voor vrijheid moet je, zolang het nog kan, afreizen naar het oosten.

   4 likes
 4. Haha, hij kan wel naast die lieve Noord Koreaanse nieuwsmevrouw gaan staan. Die doet het nóg veel beter dan die ene in Irak indertijd.

  4 likes
 5. iedereen mag nog blij zijn dat je nog je mening kan geven (als het bevalt bij sommige media) het wordt steeds minder en minder.
  zeg de waarheid en je wordt verwijderd.

  5 likes
 6. Weer een hoop heisa, om niks.
  Precies het business model van de georganiseerde media.
  Ook onze universiteiten zijn politieke instrumenten in handen van de globalisten. De studenten de aanstormende leden van het Politbureau.
  De balk in hun eigen ogen zien ze dan weer niet.

  http://www.crossroad.to/Quotes/globalism/monteith/1-communist-capitalist-2007.htm
  Let us take a look at a statement made by Stalin to Ambassador Averell Harriman.
  “This is what Harriman told the State Department that Stalin said to him:
  “About two-thirds of all the large industrial enterprises in the Soviet Union had been built with United States help or technical assistance.”

  Professor Antony Sutton documented the fact that the U.S. financed the Soviet Union between 1918 and 1939, during World War II, during the post-war period, during the Korean War, and during the Vietnam War era. [17]

  UvA dus lid van ‘Universitas 21 Global’
  “In 2001, in association with Thomson Learning, Universitas 21 formed an online university called Universitas 21 Global, with its headquarters in Singapore. The program is administered by U21pedagogica Ltd., which is chartered in Guernsey and headquartered in Charlottesville, Virginia. ” https://en.wikipedia.org/wiki/Universitas_21
  Universitas is a Latin word meaning “the whole, total, the universe, the world”, wikipedia.
  The U21 United Nations Millennium Development Goals (UN MDG) initiative

  Laat ze uitleggen waarom ze communisme afwijzen als Kim Jong Un staatshoofd is, terwijl ze eenzelfde ideologie onder VN-vlag doodleuk blind uitventen. (Lenins) ‘Bruikbare idioten’ eten er best van, niet geremd door historisch besef noch humanitaire overwegingen. Politiek, Media, Wetenschap liggen met elkaar in bed. en hebben zich boven het volk verheven, en tegen hen gekeerd.
  Ze vinden het zo gewoon, dat ze dat zelf al helemaal niet meer zien.

  Terwijl wij ons laten afleiden door valse vlag terreur en oorlogen om drogredenen maken de globalisten in alle stilte grote stappen – richting die collectivistische heilstaat:
  5 Reasons the UN Is Jumping on the Blockchain Bandwagon:
  https://singularityhub.com/2017/09/03/the-united-nations-and-the-ethereum-blockchain/

  Slaapwandelend lopen we achter de valse volksmenners aan. Neem een Macron, 1 zonder partij noch program. Zo 1 wordt ‘gekozen’. Zover hebben ze ons al gekregen. Gedegenereerde zombies.

  Let er maar op, iedere journalist die met ongemakkelijke waarheid komt, halen ze door het slijk. Desnoods met totaal verzonnen beschuldigingen. Op den duur is dat het nieuwe normaal.:
  http://boinnk.nl/147777/the-smear-how-fake-news-and-political-operatives-control-everything/

  3 likes
 7. Wat er ook afspeelt in Korea of in wat voor land ook ze zijn niet uit op wereldheerschappij , en dat is die kliek Chazaren /Illuminatie /Cabal wèl.
  Mensenrechten? hahaha, dat boeit die hebzuchtige over lijken gaande illuminatie kliek echt niet. Die zullen alles wat ze maar kunnen aanvoeren om een land binnen te vallen en als het ware confisceren ,dan kunen ze hun bank/geldstelsel en religie (one world religion) en regels opleggen.
  Weet men trouwens dat China enorm veel goud heeft verborgen in Korea..?Ook dat kriebelt natuurlijk dat wil die kliek maar wat graag in handen krijgen.
  Geloof het of niet mensenlevens is ze biet alleen geld, olie ,goud,macht etc is wat hun drijft. Het zijn niets minder dan rooftochten.

  5 likes
 8. Landen die men werkelijk in de gaten moet houden en geregeerd en gedicteerd worden door criminelen, misdadigers en moordenaars zijn slechts twee: namelijk Saoedi-Arabië en zijn judas vriend Israël. Dit zijn en huist het meest kwade addergebroed van deze planeet. Een alles gelijkmakende bom op beide landen zou de redding zijn van deze planeet.

  4 likes
 9. VS heeft ervoor gezorgd dat de leider van Noord Korea aan de macht komt, reden, kunnen ze hun militair systeem op orde houden vanwege dreiging Rusland/China. Zelfde geld voor ISIS, zeer eenvoudig, er worden biljoenen verdiend met de wapenindustrie. Allemaal heel eenvoudig, niets moeilijk aan.

  3 likes
 10. Ik geloof zeer zeker in het feit dat de amerikaanse overheid aan de verkeerde kant staat van veel van de problemen op aarde, maar de lovende woorden over huisvesting/ landbouw geloof ik niet.

  Ik heb een indrukwekkende documentaire gezien over hoe een bezoek aan nk door overheidsfunctionarissen wordt gepland. Ik hoop dat meneer de professor zich ervan bewust is dat hij de situatie waarin veel van de nkoreanen zich bevinden, nooit werkelijk zal ervaren. Wat overigens mede de schuld is van alle ingestelde sancties die het land opgelegd heeft gekregen.

  En nog maar niet te spreken over de geopolitieke rol van hun huidige leider.

  2 likes
 11. Nu ga ik eens op de stoel zitten van Kim Jong Su.
  Dan ga ik eens kijken wat er de afgelopen twee decennia is gebeurd.
  De VS is een oorlog begonnen tegen Irak. Wat heeft Irak gedaan dat vergoelijkt een dergelijke actie? Nee er waren geen chemische wapens, de OPCW was daar erg duidelijk over. Hoe ziet Irak er nu uit? Waarom is de VS daar eigenlijk een oorlog beginnen: omdat ze niets te vrezen hadden van het leger van Irak.
  hmmm en hoe zit dit met Libië. Het meest welvarende land van Afrika en welvarender voor elke burger dan menig EU land. Er waren opstanden, maar overduidelijk was de meerderheid tevreden over hun land. Waarom viel de VS daar binnen/ondersteunde allerlei twijfelachtige stammen/huurlingen? En hoe is het er nu in Libië Waarom is de VS eigenlijk daar begonnen: omdat ze niets te vrezen hadden van het leger van Libië. Zo zijn er talrijke voorbeelden waarbij de VS niets te vrezen had van hun tegenstander. Wetende dat bijna elke president van de VS een oorlog begint tegen een machteloze tegenstander kan hij (Kim jung) niets anders dan te zorgen dat er wel iets heeft waar de VS bang voor is (wellicht vallen ze (VS) dan Iran aan).

  1 likes
 12. Ik ben benieuwd hoeveel publicaties het nog kost voordat hij ‘een hartaanval’ krijgt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Archeologische sensatie: verzonken paleis ontdekt in Irak. Het maakte deel uit van dit mysterieuze rijk

Archeologische sensatie: verzonken paleis ontdekt in Irak. Het maakte deel uit van dit mysterieuze rijk

Duitse en Koerdische archeologen hebben een mysterieus ...

NPO betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar. Kijk hoe Kamerlid Bosma de staatsomroep sloopt

NOS verzint nieuws, manipuleert berichten en doet aan statistisch downplayen. Dit kan zo niet langer

Er bestaat geen twijfel dat de nieuwsredactie ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.