Gezondheid

Vrouw geneest van ziekte van Crohn met boomschors

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een vrouw is naar eigen zeggen genezen van de ziekte van Crohn door de geneeskrachtige werking van boomschors.

De 72-jarige Marlene Barnes uit Cardiff begon 16 jaar geleden met het vermalen van schors voor een geneesmiddel. Als gevolg van haar aandoening moet ze een deel van haar darmen missen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toen Barnes onlangs een onderzoek liet doen door haar arts bleek dat de ziekte was verdwenen. In Nederland lijden ongeveer 35.000 mensen aan chronische ontstekingsachtige darmziekten. Per jaar wordt de diagnose ziekte van Crohn bij ruim 1000 nieuwe patiënten gesteld.

Speciale soorten

Barnes had al veel verschillende dingen geprobeerd tot ze las dat boomschors haar zou kunnen helpen. Ze begon met het verzamelen van schors van bomen uit een lokaal park, maar reisde al snel af naar Europa om speciale soorten op te sporen.

Ze begon met de schors van een hazelaar. Het voelde alsof tientallen fretten met elkaar aan het stoeien waren in haar buik. Barnes begon zich kort daarop beter te voelen, veel beter zelfs. Ze zocht door middel van trial-and-error naar een oplossing en vergiftigde zichzelf ook nog bijna een aantal keren.

Recept

Van artsen had ze te horen gekregen dat de ziekte van Crohn, waar ze op haar veertiende mee was gediagnosticeerd, niet kon worden genezen, maar haar gastro-enteroloog kan geen sporen meer vinden van de aandoening.

Barnes consumeert iedere dag 120 ml schors en hoopt haar recept ooit aan een farmaceutisch bedrijf te kunnen verkopen. “Ik vind dat medicijnmakers onderzoek moeten doen naar wat de natuur te bieden heeft,” zei ze. “Schors heeft mijn leven zo enorm verbeterd. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder heb ontdekt.”

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peterhs
Peterhs
10 jaren geleden

“Barnes consumeert iedere dag 120 ml schors en hoopt haar recept ooit aan een farmaceutisch bedrijf te kunnen verkopen.”

Vergeet het maar. Daar kunnen ze niets op verdienen, dus doen ze niet. Misschien dat ze dit ook weer chemisch na kunnen maken, waardoor ze wel weer geld kunnen verdienen.

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

en nu niet allemaal aan de boomschors anders blijft er geen boom meer over,ze hoopt haar recept ooit aan een farmaceutisch bedrijf te kunnen verkopen, HALLOHOOWW vooral doen dan blijft er helemaal niks geen boom meer over,,,beetje dom van dat mens.

Awe
Awe
10 jaren geleden

Er is zoveel in de natuur te vinden dat het je soms boos maakt dat er niet meer onderzoek naar word gedaan. Terwijl de natuur ons bijna alles geeft wat we nodig hebben moet monsanto en de farmaceutische industrie, met zijn lobby monster, ons dom houden. Maar je merk steeds meer dat de mensen het niet meer pikken. Net als deze dame gewoon naar de media stappen en je verhaal doen. De waarheid zal hoe dan ook boven tafel komen met of zonder de elite die alles en iedereen bedonderen voor geld.

realitycheck
realitycheck
10 jaren geleden

vrouw (30 jr.) van collega is er vanaf gekomen door: vit. c (puur dus geen tabletten) te nemen (2-6 gr/dg) en te stoppen met fastfood/snacks.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x