Homepagina » Gezondheid » Vrouw geneest van ziekte van Crohn met boomschors
Vrouw geneest van ziekte van Crohn met boomschors

Vrouw geneest van ziekte van Crohn met boomschors

Een vrouw is naar eigen zeggen genezen van de ziekte van Crohn door de geneeskrachtige werking van boomschors.

De 72-jarige Marlene Barnes uit Cardiff begon 16 jaar geleden met het vermalen van schors voor een geneesmiddel. Als gevolg van haar aandoening moet ze een deel van haar darmen missen.

Toen Barnes onlangs een onderzoek liet doen door haar arts bleek dat de ziekte was verdwenen. In Nederland lijden ongeveer 35.000 mensen aan chronische ontstekingsachtige darmziekten. Per jaar wordt de diagnose ziekte van Crohn bij ruim 1000 nieuwe patiënten gesteld.

Speciale soorten

Barnes had al veel verschillende dingen geprobeerd tot ze las dat boomschors haar zou kunnen helpen. Ze begon met het verzamelen van schors van bomen uit een lokaal park, maar reisde al snel af naar Europa om speciale soorten op te sporen.

Ze begon met de schors van een hazelaar. Het voelde alsof tientallen fretten met elkaar aan het stoeien waren in haar buik. Barnes begon zich kort daarop beter te voelen, veel beter zelfs. Ze zocht door middel van trial-and-error naar een oplossing en vergiftigde zichzelf ook nog bijna een aantal keren.

Recept

Van artsen had ze te horen gekregen dat de ziekte van Crohn, waar ze op haar veertiende mee was gediagnosticeerd, niet kon worden genezen, maar haar gastro-enteroloog kan geen sporen meer vinden van de aandoening.

Barnes consumeert iedere dag 120 ml schors en hoopt haar recept ooit aan een farmaceutisch bedrijf te kunnen verkopen. “Ik vind dat medicijnmakers onderzoek moeten doen naar wat de natuur te bieden heeft,” zei ze. “Schors heeft mijn leven zo enorm verbeterd. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder heb ontdekt.”

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Er is zoveel in de natuur te vinden dat het je soms boos maakt dat er niet meer onderzoek naar word gedaan. Terwijl de natuur ons bijna alles geeft wat we nodig hebben moet monsanto en de farmaceutische industrie, met zijn lobby monster, ons dom houden. Maar je merk steeds meer dat de mensen het niet meer pikken. Net als deze dame gewoon naar de media stappen en je verhaal doen. De waarheid zal hoe dan ook boven tafel komen met of zonder de elite die alles en iedereen bedonderen voor geld.

  2 likes
 2. Vele schorsen en onderschorsen kanje eten bv de onderschors van eiken en dennen bv daa kanje zelfs brood van bakken en ook zo uit het handje van eten. De bast van de wilde kastanjea daar kan je thee van zetten die spataders laten verdwijnen.
  De schors van de wilg bv daar zitten asprine in en is goed tegen pijn en hoofdpijn en voor mensen die een herseninfart hebben gehad.

  2 likes
 3. “Barnes consumeert iedere dag 120 ml schors en hoopt haar recept ooit aan een farmaceutisch bedrijf te kunnen verkopen.”

  Vergeet het maar. Daar kunnen ze niets op verdienen, dus doen ze niet. Misschien dat ze dit ook weer chemisch na kunnen maken, waardoor ze wel weer geld kunnen verdienen.

  0 likes
 4. en nu niet allemaal aan de boomschors anders blijft er geen boom meer over,ze hoopt haar recept ooit aan een farmaceutisch bedrijf te kunnen verkopen, HALLOHOOWW vooral doen dan blijft er helemaal niks geen boom meer over,,,beetje dom van dat mens.

  0 likes
 5. vrouw (30 jr.) van collega is er vanaf gekomen door: vit. c (puur dus geen tabletten) te nemen (2-6 gr/dg) en te stoppen met fastfood/snacks.

  0 likes
 6. Een mooi artikel. Ik herken het gevoel van stoeiende fretten in mijn buik echter nog niet zo.. ..stoeiende dassen en vossen uitereaard wel, maar fretten lijkt me absurd….

  0 likes
 7. Ten eerste biedt de Indische geneeskunst daar al eeuwen soelaas om zich met de hulp van schors te behelpen.
  Ten tweede kan er een probleem komen door het feit dat de schors te veel weggenomen wordt en alzo de bomen sterven. Hier moet men dus goed uitkijken op ethisch vlak.

  0 likes
 8. Wilgenbast is een grondstof voor aspirine. ‘Medicijnmakers’ dóen onderzoek naar wat de natuur te bieden heeft. Al járen.

  0 likes
 9. [quote name=”theo”]Wilgenbast is een grondstof voor aspirine. ‘Medicijnmakers’ dóen onderzoek naar wat de natuur te bieden heeft. Al járen.[/quote]

  Alles wat in de wereld gefabriceerd wordt, komt uit de natuur. Waar halen we anders onze grondstoffen vandaan?

  Of je bepaalde grondstoffen moet eten, is een andere discussie.

  Ik ben benieuwd of de ziektesymptomen van mevrouw wegblijven als ze stopt met het eten van boomschors. Anders kun je van “genezing” niet spreken en is er, ervan uitgaande dat dit verhaal waar is, slechts sprake van symptoombestrijding. Niet dat dat niet prettig is, maar dan is de strekking van dit nieuwsberichtje iets te voorbarig.

  0 likes
  • Ik ben vorig jaar gediagnosticeerd met de ziekte van crohn dat heeft er toe geleid dat ik 45 kilo af viel en mijn lichaam zichzelf ging op eten.
   Ze zeggen dat ze niet weten waar de ziekte vandaan komt, maar dat weten ze donders goed immers we werken er allemaal dagelijks aan mee met onze auto’s brommers, vrachtwagens en fabrieken de lucht die we inademen is tien keer zo schadelijk als sigaretten rook dus deze ziekte word veroorzaakt door alle chemicaliën en andere giftige stoffen die wij de lucht in pompen voor ons wel zijn.
   Ik ben in `december 2015 geopereerd aan mijn dunne darm maar heb nu wel besloten voortaan alle medische hulp te weigeren ik werk niet meer mee aan de massa moord van de chemische industrie

   0 likes
 10. marianne van der mas

  Ze kunnen er wel geld mee verdienen door octrooi te vragen op de bomen, maar dat zou te gek voor woorden zijn

  0 likes
 11. Ben sinds 1983 zelf Crohn patient en remise is het hoogst haalbare.
  Wederom iemand die uit natuurlijke producten winst wil halen. Is de reguliere medicatie ook niet zo ontstaan ?

  0 likes
 12. Sinds 1983 zelf Crohn. Remise is momenteel het hoogst haalbare. Is het niet zo dat alle reguliere medicatie onstaan is uit natuurlijke produkten. Miss Barnes ruikt geld uit een natuurprodukt.

  0 likes
 13. Een crohn/colitis ulcerosa patient

  Wilt u mij de contactgegevens deze mevrouw mailen? Ik wil zelf ook graag genezen van Crohn/Colitis Ulcerosa.

  0 likes
  • Sinds ongeveer 5 jaar lichte Crohn verschijnselen. 3 jaar geleden begonnen met melkkefir. Dagelijks 1 of 2 glazen. Sinds 1 jaar kon de specialist niets meer vinden. Melkkefir smaakt naar iets minder frisse karnemelk. Dagelijks ongeveer 1/2 liter aanmaken. Ik heb geen bewijs, maar voor mij werkt het.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

maurice de hond

Maurice de Hond pakt OMT-lid aan in Op1: ‘1,5 meter afstand houden is complete onzin’

Buiten 1,5 meter afstand houden is complete ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...