Homepagina » Archeologie » Legende over Koningin van Sheba geschreven in DNA

Legende over Koningin van Sheba geschreven in DNA

Onderzoekers zeggen aanwijzingen te hebben gevonden dat een legendarische koningin uit Afrika afkomstig was.

Zo’n 3000 jaar geleden zou de Koningin van Sheba uit wat nu Ethiopië is naar Israël zijn afgereisd om daar Koning Salomo te ontmoeten. Ze zouden samen een kind hebben gehad.

De koningin wordt genoemd in de Bijbel, de Koran en de Ethiopische Kebre Negest, een in de 13e eeuw samengesteld boek over de dynastie der Ethiopische keizers. De traditie dat de Negus Negesti van Ethiopië afstamt van Koning Salomo en Koning David werd hierin voor zover bekend voor het eerst op schrift gesteld.

Ark van het Verbond

De veronderstelde schuilplaats van de spoorloos verdwenen Ark van het Verbond in Ethiopië is met Menelik I, de zoon van Salomo en Sheba en eerste joodse keizer van Ethiopië, in verband gebracht. Bovendien wordt omschreven hoe de Ethiopiërs de aanbidding van de zon, maan en sterren inruilden voor de god van Israël. Het boek is in de archaïsche Ge’ez-taal geschreven. De dynastie van Salomo regeerde bijna 225 generaties lang over Ethiopië.

Luca Pagani van de Universiteit van Cambridge en het Wellcome Trust Sanger Institute in het Engelse Hinxton ontdekte dat Ethiopiërs niet altijd van Afrikaanse volkeren afstammen. Pagani en zijn collega’s zagen dat sommige genetische componenten meer gelijkenissen vertoonden met mensen die in Syrië en het gebied ten oosten van de Middellandse Zee wonen dan met inwoners van het Arabisch Schiereiland.

Rome

Ook blijkt dat één van de vier Ethiopische taalfamilies zo’n 3000 jaar geleden naar hetzelfde gebied migreerde. Talen die in het Midden-Oosten worden gesproken arriveerden tegelijkertijd met de Midden-Oostelijke genen in Ethiopië, aldus Pagani.

Het koninkrijk van Sheba floreerde door de handel met Jeruzalem en Rome. Het genetisch onderzoek is gepubliceerd in The American Journal of Human Genetics.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. De 40 jaar dat de Israelieten met de “ark des verbond” door de woestijn liepen, werd deze steeds vergezeld door een licht(ster) in de hemel!!En steeds als ze honger hadden regende het manna!!Wie was die UFO die de Israelieten van voedsel voorzag???En wat is “manna” voor voedsel????De drie wijzen uit het oosten waren drie sterren aan de hemel, en verhaal van Bram Vermeulen “in den beginne” ondersteunen deze theorie!!En vertellen u er nog veel meer!!

  0 likes
 2. nu rest mij de vraag nog, hoe zijn ze aan controle materiaal gekomen om tot deze conclusie te komen ?

  0 likes
 3. Ik heb overigens een artikel gelezen over een universiteit waar de “ark des verbond” werd nagemaakt.Immers niemand kon deze aanraken, behalve een hogepriester???Wel bij het namaken bleek men een condensator te hebben gemaakt, welke je een beste klap stroom gaf, bij aanraking.Buitenaardse technologie lijkt mij!!!Trouwens op die universiteit stond men ook verbaast te kijken.Tenslotte hadden ze het geluk deze Ark op schaal na te maken!!!!

  0 likes
 4. Blessed Love, eindelijk is een keer een artikel wat in de buurt komt van Rastafari (het resultaat van deze vereniging tussen Sheba en Solomon). niburu focust niet echt op religie of geloof, terwijl toch het merendeel van de mensen op aarde gelovig is. Christenen en Moslims bij elkaar zijn al meer dan 4 miljard mensen. Volgens wikipedia zijn totaal tussen de 6.1 en 6.6 miljard mensen gelovig (met een totaal van 7 miljard bewoners op aarde is dat heel veel). Nu weet ik dat veel mensen hier van conspiracies houden, dus hierbij mijn aandeel voor aandacht aan één van de grootste conspiracies die er is, waar tot op heden weinig over gesproken word. En dit is dat Afrikaanse mensen de oorspronkelijke Israëlieten van de Bijbel zijn, niet per se de joden die we nu accepteren. ik wil niemand zwart maken maar als je de feiten naast elkaar legt zul je tot opmerkelijke conclusies komen. Hier een website waar dit allemaal beter wordt uitgelegd.
  http://www.tozion.org/Yisrael.html
  Bless

  0 likes
 5. [quote name=”Johan”]nu rest mij de vraag nog, hoe zijn ze aan controle materiaal gekomen om tot deze conclusie te komen ?[/quote]
  Ik zou zeggen ga op zoek naar de bron. Onderaan het artikel staat al een 1e bronverwijzing. Dar zal ook weer een (bron)verwijzing staan. Tot je bij de kern komt.
  Blijven afpellen tot je tot de kern bent…dan ben je namelijk bij het zaad, de oorsprong.

  0 likes
 6. [quote name=”Ras Loyal”]Blessed Love, eindelijk is een keer een artikel wat in de buurt komt van Rastafari (het resultaat van deze vereniging tussen Sheba en Solomon). …één van de grootste conspiracies die er is, waar tot op heden weinig over gesproken word. En dit is dat Afrikaanse mensen de oorspronkelijke Israëlieten van de Bijbel zijn, …[/quote]
  dan moet je zeker “Black Genesis” van Robert Bauval eens lezen!
  Graham Hancock onderzocht in “The sign and the seal” de Ethiopische connectie.
  vorig jaar ontmoette ik zowel Hancock als Bauval op Elephantine Island, Egypte, wat waarschijnlijk ooit de tussenstop was van de Ark des Verbonds onderweg naar Ethiopië:
  https://vimeo.com/freedomseeker/review/40687022/c35d384227

  0 likes
 7. Haile Selassie I the first is the true and living God Qedamawi lives !
  Behold the conquering lion of the tribe of Judah ! and His number is 120 !
  Jah lives !
  soon the world will know this truth !

  0 likes
 8. [quote name=”Sipco”]

  Klopt de Ark is nagebouwd door John Hutchinson isw met de UNI voor History chanal. De ark is niet perse buitenaards waarom zou dat ? Het is een Egyptische ancient technology. Moses kreeg het van de Egyptenaren via een High priest in de temple van mt Horeb.en die priest was zijn schoonvader Yethro. Moses was 2x daar op die berg geweest. De ark is een capacitor ( condensator) die statische lading op kan slaan en weer af kan geven of men dat afgeven kon regelen of dat het spontaan gebeurde weet ik niet. Dit was ook de reden dat het gevaarlijk was, overigens niet vanwege de voltage maar klaarblijkelijk had het een hoge ampere. De mannen die hem moesten dragen en die rituelen deden werden goed geaard en hadden geen last. Niets buitenaards aan.

  0 likes
 9. [quote name=”Sipco”]De 40 jaar dat de Israelieten met de “ark des verbond” door de woestijn liepen,[/quote]
  Nee die ufo if any voorzag die mensen niet van voedsel, er groeiden Tamarinde bomen die hebben zaden die vallen van de bomen en daar zit wit poeder in dat aten ze of maakten er brood van. Er is nog een 2e soort manna en dat was verkregen door de kalf te verhitten en toen ontstond er monoatomic gold een wit poedergoud. dat strooide Moses in het water en de Israëlieten dronken het water. Helaas waren die 3 sterren aan de hemel niet 3 ufos, het was een conjunctie van planeten en of sterren. Vermeulen haalt de Sitchin theorie aan en die is helaas niet juist. Leuke theorie heb het een tijdje gelooft maar tis een te sterk verhaal.

  0 likes
 10. Waren de Goden kosmonauten, een van de eerste boeken die ik las in mijn jeugd.Er zijn vele verhalen, vele boeken, zijn deze daadwerkelijk gebeurd? Blijf nuchter, denk zelf goed na en link eens alles aan elkaar. En waar kom je op uit? Kennis is macht, geloven is niet zeker weten….toch? De mensheid is een groot experiment, in de gaten gehouden door uiteenlopende beschavingen, zover vooruit op ons. Als je dat beseft weet je dat alles wat gebeurd is zo heeft moeten zijn, alles gearrangeerd is. Denk vooruit, niet achteruit, just that…greetz Marc uit Purmerend.

  0 likes
 11. BEN NU en ervaar dat er een verbond van eenheid in je wordt geboren..T is er altijd geweest als n knol onder de grond.je ervaart de kracht van God..ben je trouw aan die talloze geboortes dan groeit de levensboom in jou en door jou. Je bent op weg en bent dat ook bewust.OP weg zijn geen illusies meer.De arc des verbonds is ook symbool voor de onmetelijke kracht van God. Net zoals “onraakbaarheid”van de levensboom zo is volgens mij -het niet mogen aanraken- van de arc vertaald naar 3d.

  0 likes
 12. [quote name=”Giliola”]BEN NU en ervaar dat er een verbond van eenheid in je wordt geboren..T is er altijd geweest als n knol onder de grond.je ervaart de kracht van God..ben je trouw aan die talloze geboortes dan groeit de levensboom in jou en door jou. Je bent op weg en bent dat ook bewust.OP weg zijn geen illusies meer.De arc des verbonds is ook symbool voor de onmetelijke kracht van God. Net zoals “onraakbaarheid”van de levensboom zo is volgens mij -het niet mogen aanraken- van de arc vertaald naar 3d.[/quote]

  Tis alleen jammer dat die Illusie je aangepraat is en voornamelijk door jezelf. De Ark des verbond is gewoon een ancient technology uit Egypte en heeft niets met God te maken en werkte met stroom heb het hier of op andere pagina net uitgelegd. Is niks geen symbool aan evenmin dat de regenboog is. Pff de kerstman is ook een symbool ”Of nothingness”

  0 likes
 13. [quote name=”O. Westerman”][quote name=”Giliola”]BEN NU en ervaar dat er een verbond van eenheid in je wordt geboren..T is er altijd geweest als n knol onder de grond.je ervaart de kracht van God..ben je trouw aan die talloze geboortes dan groeit de levensboom in jou en door jou. Je bent op weg en bent dat ook bewust.OP weg zijn geen illusies meer.De arc des verbonds is ook symbool voor de onmetelijke kracht van God. Net zoals “onraakbaarheid”van de levensboom zo is volgens mij -het niet mogen aanraken- van de arc vertaald naar 3d.[/quote]

  Tis alleen jammer dat die Illusie je aangepraat is en voornamelijk door jezelf. De Ark des verbond is gewoon een ancient technology uit Egypte en heeft niets met God te maken en werkte met stroom heb het hier of op andere pagina net uitgelegd. Is niks geen symbool aan evenmin dat de regenboog is. Pff de kerstman is ook een symbool ”Of nothingness”[/quote]
  Hahah, ik praat op n ander level. jammer dat je dat niet door hebt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

royals

Mensen zijn het zat om continu uitgemaakt te worden voor racist. Hoe de politieke klasse en royals de massa demoniseren

Er was de afgelopen weken veel te ...

coronavirus

Heeft China het coronavirus gestolen van Canada en er een wapen van gemaakt?

Vorig jaar werd een verdachte lading onderschept ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.