Archeologie

Legende over Koningin van Sheba geschreven in DNA

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers zeggen aanwijzingen te hebben gevonden dat een legendarische koningin uit Afrika afkomstig was.

Zo’n 3000 jaar geleden zou de Koningin van Sheba uit wat nu Ethiopië is naar Israël zijn afgereisd om daar Koning Salomo te ontmoeten. Ze zouden samen een kind hebben gehad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De koningin wordt genoemd in de Bijbel, de Koran en de Ethiopische Kebre Negest, een in de 13e eeuw samengesteld boek over de dynastie der Ethiopische keizers. De traditie dat de Negus Negesti van Ethiopië afstamt van Koning Salomo en Koning David werd hierin voor zover bekend voor het eerst op schrift gesteld.

Ark van het Verbond

De veronderstelde schuilplaats van de spoorloos verdwenen Ark van het Verbond in Ethiopië is met Menelik I, de zoon van Salomo en Sheba en eerste joodse keizer van Ethiopië, in verband gebracht. Bovendien wordt omschreven hoe de Ethiopiërs de aanbidding van de zon, maan en sterren inruilden voor de god van Israël. Het boek is in de archaïsche Ge’ez-taal geschreven. De dynastie van Salomo regeerde bijna 225 generaties lang over Ethiopië.

Luca Pagani van de Universiteit van Cambridge en het Wellcome Trust Sanger Institute in het Engelse Hinxton ontdekte dat Ethiopiërs niet altijd van Afrikaanse volkeren afstammen. Pagani en zijn collega’s zagen dat sommige genetische componenten meer gelijkenissen vertoonden met mensen die in Syrië en het gebied ten oosten van de Middellandse Zee wonen dan met inwoners van het Arabisch Schiereiland.

Rome

Ook blijkt dat één van de vier Ethiopische taalfamilies zo’n 3000 jaar geleden naar hetzelfde gebied migreerde. Talen die in het Midden-Oosten worden gesproken arriveerden tegelijkertijd met de Midden-Oostelijke genen in Ethiopië, aldus Pagani.

Het koninkrijk van Sheba floreerde door de handel met Jeruzalem en Rome. Het genetisch onderzoek is gepubliceerd in The American Journal of Human Genetics.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

De 40 jaar dat de Israelieten met de “ark des verbond” door de woestijn liepen, werd deze steeds vergezeld door een licht(ster) in de hemel!!En steeds als ze honger hadden regende het manna!!Wie was die UFO die de Israelieten van voedsel voorzag???En wat is “manna” voor voedsel????De drie wijzen uit het oosten waren drie sterren aan de hemel, en verhaal van Bram Vermeulen “in den beginne” ondersteunen deze theorie!!En vertellen u er nog veel meer!!

Johan
Johan
11 jaren geleden

nu rest mij de vraag nog, hoe zijn ze aan controle materiaal gekomen om tot deze conclusie te komen ?

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Ik heb overigens een artikel gelezen over een universiteit waar de “ark des verbond” werd nagemaakt.Immers niemand kon deze aanraken, behalve een hogepriester???Wel bij het namaken bleek men een condensator te hebben gemaakt, welke je een beste klap stroom gaf, bij aanraking.Buitenaardse technologie lijkt mij!!!Trouwens op die universiteit stond men ook verbaast te kijken.Tenslotte hadden ze het geluk deze Ark op schaal na te maken!!!!

Ras Loyal
Ras Loyal
11 jaren geleden

Blessed Love, eindelijk is een keer een artikel wat in de buurt komt van Rastafari (het resultaat van deze vereniging tussen Sheba en Solomon). niburu focust niet echt op religie of geloof, terwijl toch het merendeel van de mensen op aarde gelovig is. Christenen en Moslims bij elkaar zijn al meer dan 4 miljard mensen. Volgens wikipedia zijn totaal tussen de 6.1 en 6.6 miljard mensen gelovig (met een totaal van 7 miljard bewoners op aarde is dat heel veel). Nu weet ik dat veel mensen hier van conspiracies houden, dus hierbij mijn aandeel voor aandacht aan één van de grootste conspiracies die er is, waar tot op heden weinig over gesproken word. En dit is dat Afrikaanse mensen de oorspronkelijke Israëlieten van de Bijbel zijn, niet per se de joden die we nu accepteren. ik wil niemand zwart maken maar als je de feiten naast elkaar legt zul je tot opmerkelijke conclusies komen. Hier een website waar dit allemaal beter wordt uitgelegd.
http://www.tozion.org/Yisrael.html
Bless

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x