Homepagina » Buitenland » Bijna 200.000 Britten tekenen petitie voor verbod op discriminatie van ongevaccineerden
petitie
Foto: Lockdownprotest in Londen (Callum Darragh CC0)

Bijna 200.000 Britten tekenen petitie voor verbod op discriminatie van ongevaccineerden

Vanaf september moeten inwoners van Engeland kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn om een nachtclub en andere drukke locaties binnen te komen. Ongevaccineerde mensen mogen de club niet meer in, ook niet als ze recent negatief zijn getest op het coronavirus.

Het Britse volk verzet zich massaal tegen de tweedeling die dreigt te ontstaan. Een petitie voor een verbod op discriminatie van ongevaccineerden is al bijna 200.000 keer ondertekend. De petitie roept de Britse overheid op om de plannen rond het vaccinatiepaspoort te herzien en om discriminatie van mensen die niet zijn gevaccineerd tegen corona te voorkomen.

Engelsen roepen op tot arrestatie Johnson

Niemand zou zich ooit gedwongen mogen voelen om het vaccin te nemen, stelt de petitie. Dinsdag werd de petitie vele tienduizenden keren ondertekend na een dag van onrust in de hoofdstad, waar boze demonstranten slaags waren geraakt met de politie nadat ze hadden opgeroepen tot de arrestatie van premier Boris Johnson.

Veel mensen delen de link naar de petitie op Twitter. Ook veel twitteraars eisen dat Johnson wordt gearresteerd. Velen van hen vergelijken de coronabeperkingen met nazi-Duitsland. ‘Nazi’ was enige tijd trending op het social mediaplatform.


Woedende menigte verzamelt zich buiten het Britse parlement

Maandag verzamelde een woedende menigte zich buiten het Palace of Westminster, de zetel van het Britse parlement, om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Hoewel bekend werd gemaakt dat de meeste coronaregels zouden komen te vervallen, kondigde de overheid aan dat mensen een vaccinatiebewijs nodig zullen hebben om drukke locaties te kunnen bezoeken.

Veel jonge Engelsen hebben ervoor gekozen om zich niet te laten vaccineren. Eerder had de regering van premier Johnson gezegd dat vaccinatiebewijzen niet verplicht zouden worden gesteld. De overheid draaide 180 graden nadat bekend was geworden dat nachtclubs voor het eerst in 16 maanden weer open mochten gaan.

[Infowars via RT]
4.8 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Prikvrij
Prikvrij
10 dagen geleden

Kaart te vroeg gespeeld?

deze
deze
10 dagen geleden

DE STORM IS NU ÉCHT BEGONNEN !
watch the Water… China ” spoelt ” weg..
er klopt echt niets van, zogenaamd klimaat..

Willem
Willem
10 dagen geleden

Mooi hoor zo,n petitie maar in een land met 65 miljoen inwoners lijkt dat toch een beetje aan de magere kant .

Met petities en likes op FB bereiken we helemaal niets , 1 op de 100 mensen moet gewoon bereid zijn tot actie misschien komen we dan ergens hier in Nederland idem dito ..

Annette
Annette
10 dagen geleden

Wat ben ik jaloers als ik kijk naar Groot Brittannië! En wat een ongelooflijk verschil met het Nederlandse volk.
Natuurlijk wil ik zeker niet zomaar iedereen over één kam scheren, maar er zijn toch wel duidelijke verschillen.
Een paar weken is er ook al een enorme demonstratie in Londen geweest. Als ik het goed heb, waren daar méér dan een miljoen mensen bij aanwezig. Ook in Berlijn en Parijs zijn ongelooflijk grote demonstraties.
OOIT hadden wij dat HIER ook. Ik denk dan altijd weer aan de demonstratie tegen de neutronenbom. Wij waren met 400.000 mensen in Den Haag. Dat waren nog eens tijden, waar veel mensen bereid waren van de bank af te komen.
Nu is het een stuk lastiger. Ik heb geen idee waar dat aan ligt. Er worden wel suggesties gedaan, zoals: wij hebben het nog steeds te goed, wij hebben wel wat anders te doen en dat soort kreten.
Geweldig dat die Engelsen NU al meer dan 200.000 handtekeningen geplaatst hebben.
Het IS natuurlijk ook te gek voor woorden, dat mensen zó tegen elkaar opgezet worden. Ik heb daar al eerder vandaag aan gerefereerd. De appjes vol met haat vliegen ons om de oren.
En het is natuurlijk duidelijk dat de criminelen, die de wereld zó in hun greep hebben, lachen in hun vuistje. Wat ze wilden, hebben ze in feite NU al bereikt: Verdeel en Heers!

x

Check Also

ontslag

Overwinning: Rechtbank haalt streep door ontslag voor vrouw (25) die coronavaccin weigerde

Een rechtbank op Curaçao heeft op 16 ...

bhakdi

Professor Sucharit Bhakdi: ‘We zijn in oorlog! Sta op!’

Empathie is het fundament van een vreedzaam ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x