Buitenland

VS spande samen met terreurgroep IS. Oud-president Karzai vertelt alles in dit onthullende interview

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Afghaanse oud-president Hamid Karzai heeft de VS ervan beschuldigd in zijn land samen te werken met terreurgroep IS.

In een exclusief interview met het programma UpFront van Al Jazeera zei Karzai dat de Amerikaanse overheid IS heeft laten floreren in Afghanistan.

Hij zei dat de regering van president Trump IS als excuus gebruikte om in april dit jaar een gigantische bom op Afghanistan te gooien.

Onder één hoedje

“En de volgende dag nam IS het volgende district over in Afghanistan,” zei hij. Dat bewijst volgens hem dat de VS en IS onder één hoedje spelen.

Karzai vindt het een goed idee dat het Internationaal Strafhof oorlogsmisdaden in Afghanistan wil gaan onderzoeken.

“Het is goed dat zij een dergelijk onderzoek instelt,” zei Karzai tegen presentator Mehdi Hasan. “De Afghaanse veiligheidstroepen, de VS en anderen hebben zeker mensenrechten geschonden.”

Meewerken

Karzai zei dat hij zal meewerken aan het onderzoek. “Ik heb hierom gevraagd zodat ze naar Afghanistan kunnen komen en kunnen onderzoeken wat er in dit land is gebeurd.”

Hasan vroeg de oud-president ook te reageren op claims van mensenrechtengroepen dat hij was gewaarschuwd dat de mensenrechten werden geschonden in zijn land.

Hielden het stil

“Ze zitten ernaast,” zei hij. “Ze hebben me dat niet verteld. Ik heb het tegen hen gezegd.”

“Ik heb de westerse mensenrechtenorganisaties verteld wat er in Afghanistan gebeurde,” besloot hij. “Ze hielden het stil. De westerse pers hield het stil.”

Bekijk het interview hieronder:

Foto: YouTube/Al Jazeera English

[Al Jazeera]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Minute Repeater
Minute Repeater
5 jaren geleden

Als men een strafrechtelijk onderzoek gaat instellen, mogen ze ook deze corrupte misdadiger meenemen in dat onderzoek. Ook hij is 1 van de hoofdverantwoordelijken voor veel van de ellende sinds “Enduring Freedom” van start ging. Nu heb ik het filmpje nog niet bekeken, maar ik durf te wedden dat deze smeerlap niet over zijn eigen inbreng sprak. Persoonlijk heb er nog steeds een nare smaak aan over gehouden dat wij dit soort maniakken beschermd hebben. Behalve dat hij corrupt is en nog veel meer aan zijn kerfstok heeft hangen, maakte zijn beleid het vaak ook onnodig moeilijk om echte hulp te verlenen aan dorpen buiten Kabul.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x