Mens en Dier

Advocaat spant kort geding aan om nieuwe lockdown: ‘See you in court, Hugo de Jonge’

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf zondag geldt tot en met zeker 14 januari een harde lockdown in Nederland, heeft premier Rutte gezegd. Alleen essentiële winkels als supermarkten mogen open blijven. Verder moet bijna alles dicht.

De lockdown wordt ingesteld vanwege de omikronvariant. Volgens Rutte leidt die variant tot een vijfde golf. “We moeten nu ingrijpen om erger te voorkomen,” beweerde de premier.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Advocaat Bart Maes heeft aangekondigd dat hij een kort geding gaat aanspannen. “Ik heb net naar de persconferentie gekeken. Het. Kan. Niet. Waar. Zijn. So, here we go again!” twittert Maes.

Grof schandaal

“We starten een kort geding. Dit kan en mag niet. Laat het schenden van onze grondrechten voor eens en altijd over zijn. See you in court, Hugo de Jonge,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn, één van de medewerkers van het advocatenkantoor van Maes.

Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek, een andere medewerker van de advocaat, voegt toe: “Deze nieuwe lockdown is een grof schandaal. We starten een kort geding tegen de staat om deze gekte tegen te gaan. U kunt op ons rekenen.”

Coronapas

Eerder startte Maes een procedure om de coronapas van tafel te krijgen. Op 28 september vond het kort geding plaats in Den Haag. Maes schreef: “Bottom line: het coronatoegangsbewijs zal nul – ik herhaal: nul – effect hebben. Enige doel is prikdrang.”

In zijn ogen is de controle op de QR-code ‘onwettig, strafbaar en discriminerend’. De rechter oordeelde dat het coronatoegangsbewijs ‘niet onrechtmatig’ is. Begin vorige maand liet de advocaat weten dat hij druk bezig is met de dagvaarding voor het hoger beroep.

4.9 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Mijn zege heeft hij absoluut maar de Rechtelijke macht in Nederland is zo gecorrumpeerd dat de rechtelijke macht, in onze ogen de bananenrepublieken, dit in hun stoutste dromen niet verwachten.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
2 jaren geleden

Leugens en leugenaars regeren de wereld.

Voor mensen die leugenaars en oplichters geloven, zal een cruciale tijd aanbreken. Hun immuunsysteem wordt systematisch afgebroken en de inzet is hun gezondheid en leven.

Laat je prikken op advies van een dierenarts en de grootste leugenaars die Nederland momenteel kent, dan zal je leven drastisch worden ingekort en het einde zal zeer pijnlijk zijn.

Voor alle geprikte mensen, succes ermee en bedankt voor het in stand houden van de zogenaamde pandemie.

Ik ben er helemaal klaar mee, hoe gek kan een mens (politicus) zijn!

Avax
Avax
2 jaren geleden

Thanks fighting for all of us@

Anka
Anka
2 jaren geleden

Wij, het volk, moeten nu ingrijpen om erger te voorkomen!!!

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x