Buitenland

Kijk: man uit publiek live op tv studio uitgezet na kritiek op berichtgeving Oekraïne

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Consternatie op de Australische tv. Donderdagavond uitte een man uit het publiek in de talkshow Q+A kritiek op de berichtgeving over Oekraïne. Presentator Stan Grant gebood de man, Sasha Gillies-Lekakis geheten, vervolgens de studio te verlaten.

“Er zijn hier en in de rest van de wereld veel Russen die de acties van Poetin in Oekraïne ondersteunen, ikzelf incluis,” zei Gillies-Lekakis, die deel uitmaakt van de Russische gemeenschap in Australië. “Ik ben verontwaardigd over het narratief dat gecreëerd is door onze media, waarbij de Oekraïners als de goeieriken en de Russen als de slechteriken worden afgeschilderd.”

Sinds 2014 wordt de Russische bevolking in Donbass door de Oekraïense regering en nazigroepen zoals het Azovbataljon belegerd, aldus Gillies-Lekakis, die eraan toevoegde dat daarbij volgens de VN naar schatting 13.000 mensen zijn omgekomen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ongemakkelijk

Iemand anders uit het publiek riep: “Dat is een leugen!”

Gillies-Lekakis vroeg waarom men nu opeens zo begaan is met het lot van de Oekraïners, maar niet met dat van de Russen die de afgelopen jaren zijn gedood door de Oekraïense overheid.

Grant vroeg hem vervolgens te vertrekken omdat hij zich ‘ongemakkelijk’ voelde. Je mag een vraag stellen, maar we kunnen geweld niet goedpraten, zei hij. “Ik moet je vragen om te vertrekken,” zei de presentator, die kookte van binnen.

Afgekapt

Gillies-Lekakis wilde nog een opmerking maken, maar werd afgekapt door Grant, die steeds bozer werd. “We mogen niet toestaan dat mensen geweld goedpraten!”

Je mag een vraag stellen, zolang je maar niet ingaat tegen het gangbare narratief.

4.8 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
8 maanden geleden

Het zijn toch allemaal van die goede democraten je mag een eigen mening hebben zolang die maar het zelfde is als van hun.!!!

arrow
arrow
8 maanden geleden

Een corrupt land en ook Zelensky lees hier; Revealed: ‘anti-oligarch’ Ukrainian president’s offshore connections. Panama Papers.
https://www.theguardian.com/news/2021/oct/03/revealed-anti-oligarch-ukrainian-president-offshore-connections-volodymyr-zelenskiy

En onze domme politici versturen militaire material, ben ook al deel van de genocide. Er gaan meer mensen overleden, zelf ontploffen (zij kunnen niet gebruiken) en tegen elkaar.

Boink
Boink
8 maanden geleden

Stelletje hypocriete Australische schapen.
Misselijk makend dit maar de waarheid gaat zegevieren en deze fascisten komen allemaal aan de beurt

Quibus
Quibus
8 maanden geleden

Zeker de helft van de tweede kamer zijn Nazi’s of stemmen hier mee in, symphatisanten dus ! t’is jammer voor Nederland maar door de aggresiefe wijze van afkeer door Rutte gespeeld, plus wapens leveren aan een corrupt en crimineel beleid, gaat Nederland als 2 handels partner van Rusland na China veel geld kosten, let maar op !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x