Universum

VIDEO: ‘Doodskist’ gespot op Mars

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ‘doodskist’ kan worden toegevoegd aan de lange lijst merkwaardige objecten die zijn gevonden op het Marsoppervlak. UFO-fanaten willen nu dat Marswagen Curiosity van NASA het vreemde voorwerp van dichtbij gaat bekijken.

UFO-jager Will Farrar uit de Amerikaanse staat Maryland spitte door foto’s die door Curiosity zijn gemaakt, toen hij op een langwerpig object stuitte. “Deze kist lijkt op een moderne doodskist,” schreef hij op zijn YouTube-kanaal. De stenen op de achtergrond doen hem denken aan ruïnes van een oude beschaving.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Scott Waring van de website UFO Sightings Daily denkt ook dat het voorwerp een doodskist is. Hij zei dat het object mogelijk interessant is voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. “Doodskisten worden gemaakt om de tand des tijds te doorstaan, maar deze is gemaakt van een soort gesteente,” schreef hij. “Wat zou ervoor nodig zijn om de inhoud van deze kist door NASA te laten onderzoeken?”

Wetenschappers denken dat we hier te maken hebben met het verschijnsel pareidolie, het vermogen van de mens om in onduidelijke plaatjes toch iets te zien. Gedacht wordt dat we dit verschijnsel in de evolutie hebben meegekregen om beter te kunnen jagen op dieren die gecamoufleerd zijn.


[RT, MailOnline]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Pareidolia: de neiging om dingen te “herkennen” in overigens volstrekt toevallige patronen. Als je dan ook nog gericht zoekt vind je altijd wel wat. Zo hebben mensen het gezicht van Che Guevara in een douchegordijn gezien of Jezus in het achterwerk van een hond.

Loki
Loki
9 jaren geleden

Als je de foto download, zul je zien dat er nog veel meer op deze foto staat. Vergroot de foto met 400% van je statusbalk en kijk dan goed. Je zal zien dat er heel wat is weggepoetst, maar ook vergeten.
Ik geef jullie 1 hint links op de foto zijn 3 stenen te zien, waarvan 2 iets schuin omhoog steken. Op de linker steen staat een klein wezen. Vergis je niet, ik ontdekte jaren geleden al dat er min levensvormen zijn op Mars.
http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/00064/mcam/0064MR0285001000E1_DXXX.jpg

Kun je niets vinden zal ik later meer vrij geven.

Ook voor diegene welke ik beloofd had afgelopen zaterdag de foto’s vrij te geven van Mars moeten nog even wachten. Ik ben bijna klaar want ik moest een bestand doorwerken van meer dan 15.000 foto’s waarvan ik er nog 1500 moet doen.
Ik heb veel gevonden en jullie zullen versteld staan van de leugens die de NASA verteld. Houdt er dus rekening mee dat het duidelijke opnamen zijn die de waarheid blootleggen.

Dutchresearcher
Dutchresearcher
9 jaren geleden

Alles wat zogenaamd ‘gezien’ wordt op Mars, is onzin. Op Mars is er enkel steen en wat ijs (of water) te vinden: geen zuurstof, geen hout, geen planten en dieren (eencellige organismen daargelaten),… Een paar praktische vragen: Wat ga je als alien daar eten? Waar maak je je spullen van (alleen van steen?)? Waar haal je brandstof vandaan (is op aarde tot nu toe allemaal organisch)? Doodkist van hout, terwijl er geen hout is? En waarom ligt hij daar zo oneerbiedig in de boerebuiten, in plaats van onder de grond?
Voor een bloeiende beschaving heb je een uitvalsbasis nodig, die rijk is aan grondstoffen, voedsel, water, veiligheid en iets wat je inademt. Voor kennis en ontwikkeling, moet je eerst de eigen planeet bestuderen en experimenteren en moet er ook iets te bestuderen zijn. Op veel gebieden schiet Mars tekort. Als wij Mars willen koloniseren, ben je als pionier gedoemd om: altijd in een kleine ruimte van max. enkele hectare te leven (of altijd met zuurstofflessen rond te lopen), alle ingeblikt voedsel en nieuwe spullen vanaf de Aarde in te vliegen (water is er wel), je zult ook extreem veel reservemateriaal mee moeten sturen (omdat het 6 maanden duurt om iets te sturen), je basis staat bloot aan extreme weersomstandigheden (er is nergens beschutting) en eigenlijk is er niets te halen (en als er wel iets is, zul je het naar de Aarde moeten vliegen om er iets mee te kunnen). Tenslotte is het probleem van de afstand van 6 maanden: er hoeft maar iets te gebeuren (ziekte, brand of iemand die doordraait) en het is afgelopen met je kolonie. Hulp is afwezig. Een kolonie zal dus nooit zelfvoorzienend en rendabel worden. Zelfs op de maan wordt dit al lastig, maar doordat daar de afstand 1 week is, valt dit misschien nog te realiseren. Die overweging zal een buitenaardse beschaving ook maken en dus ook niet zomaar ‘voor de heb’ allerlei basissen op vreemde bodem neerzetten en dusdanig onderhouden.

rop
rop
9 jaren geleden

De menselijke vermogens zijn onbegrensd wat betreft fantasie, men kan van alles zien en vormen vanuit het menselijke brein, gedachten/geest vermogen schept alle beelden een soort foto waarmee vormen ontstaan , in de natuur op planeten zijn vormen aanwezig waarmee men kan speculeren in beelden ,en beelden scheppen onbegrensd mogelijkheden, ,met en uit verbeelding komen vormen tevoorschijn, waarmee de mens zich identificeert , ze geven de mens ook een zekere houvast , alles wat men ziet bestaat uit een vorm zichtbaar of onzichtbaar , fantasie in een onzichtbare vorm in het brein waarin de persoon zelf deze vormt en is heel persoonlijk ,maar kan omgezet worden in vasten materiële vorm , beelden die een vorm dragen zoals deze lijkende doodskist kan gemanipuleerd zijn met een kleine verandering die deze steen op een doodskist doen lijken , foto en film zijn aan de fantasie van de mens onderhevig, deze schept met zijn gedachten/geest alle vormen in het schepping programma van de mens brein , het is een universum in het klein deze Brein, ook het universum is een brein waarin alles kan worden gevormd en onbegrensd groot . het kleine brein en het grote brein hebben onbegrensde mogelijkheden tot scheppingsdrang .. laten we dat in zuiverste doen…het is de mooiste gaven van het universum aan de mens als universeel wezen…

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x