Homepagina » Buitenland » World Economic Forum gaat ‘misinformatie’ over gezondheid en vaccins censureren
world economic forum
Foto: Klaus Schwab (World Economic Forum CC BY 3.0)

World Economic Forum gaat ‘misinformatie’ over gezondheid en vaccins censureren

Het World Economic Forum heeft een nieuwe coalitie gevormd om ‘schadelijke content’ te censureren. De nieuwe groep, de Global Coalition for Digital Safety, bestaat onder andere uit diverse overheidstoezichthouders, een directeur van Microsoft en de oprichter van Two Hat Security, een platform dat content filtert en wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie.

Deze week publiceerde het World Economic Forum een artikel waarin het uitlegt hoe het ‘schadelijke content’, waaronder ‘misinformatie over gezondheid en vaccins’, wil gaan opsporen en verwijderen. Volgens het WEF is uit onderzoek gebleken dat een kleine groep invloedrijke mensen verantwoordelijk is voor het grootste deel van de ‘anti-vaccinatieberichten’. Onder andere Robert F. Kennedy jr., Joseph Mercola, Rashid Buttar, Sherri Tenpenny, Ty en Charlene Bollinger, Sayer Ji en Kelly Brogan worden genoemd.

Vrijheid van meningsuiting steeds meer onder druk

Big Tech-bedrijven censureren nu al miljoenen berichten, maar dat gaan er dus binnenkort nog veel meer worden. De vorming van deze mondiale coalitie laat zien dat techbedrijven welwillend staan tegenover het samenwerken met overheden om content te censureren die ‘schadelijk’ wordt geacht. Het gevolg is dat de vrijheid van meningsuiting steeds meer onder druk komt te staan, als je daar überhaupt nog van kunt spreken.

Enkele maanden geleden riep YouTube-baas Susan Wojcicki tijdens de World Economic Forum Global Technology Governance Summit op tot het vormen van mondiale coalities om de strijd aan te gaan met content die ‘legaal is, maar schadelijk zou kunnen zijn’. Lees: onwelgevallige content.

Mede dankzij mensen als Klaus Schwab krijgen we op social media in toenemende mate te maken met censuur. Wij hebben Facebook maanden geleden al de rug toegekeerd. Volg ons hier op Telegram.

[Reclaim The Net, Infowars]
4.7 47 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anneke
Anneke
3 maanden geleden

Dit bericht deed me direct denken aan de uitdrukking: een kat in het nauw maakt rare sprongen…. Ze zijn de grip kwijt, geweldig!!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL!

Goed zo, vooral zo doorgaan! Meer Censuur betekent dat er steeds meer mensen wakker zullen worden….Klaus Schwalbe & zijn World Economic Forum willen samen met die Elite-Parasieten & Vrijmetselaars Absolute Wereldheerschappij…Maar op dit moment creëeren ze alleen maar een enorme Tweedeling & een PARALLELE SAMENLEVING….De Gevaccineerden & Ongevaccineerden leven straks ieder in hun Eigen Wereld…

DIVIDE ET IMPERA

vader Jakob
vader Jakob
3 maanden geleden

Het wereldwijde ministerie van ‘waarheid’ wil het plebs monddood hebben. No matter what. Weer een excuus, weer een stapje om z.s.m te komen tot een wereldregering.

Johanna.
Johanna.
3 maanden geleden

Viezerikken.

x

Check Also

gates

Kijk: Menigte scandeert ‘arresteer Bill Gates’ voor diner met premier Boris Johnson

De Britse premier Boris Johnson heeft maandag ...

de jonge

De Jonge noemt verhalen over vruchtbaarheidsproblemen na coronavaccin ‘evidente onzin’

Donderdag was zorgminister Hugo de Jonge te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x