Gezondheid

14-jarige voedselactivist zet tv-presentator op zijn plaats (video)

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De poging van een Canadese tv-presentator om een 14-jarig meisje de les te lezen ging niet volgens plan.

Kevin O’Leary, één van de presentatoren van het populaire nieuwsprogramma ‘The Lang and O’Leary Exchange’, dacht voedselactivist Rachel Parent gemakkelijk in de val te kunnen lokken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Parent, mede-oprichter van de consumentengroep Kids Right to Know, liet echter niet over zich heen lopen. Er werd tijdens het programma gediscussieerd over de vraag of de Canadese en Amerikaanse overheid gezondheidsstudies van het zadenbedrijf Monsanto kunnen vertrouwen.

Tijdens het programma bleef O’Leary volhouden dat Parent ingeschakeld zou zijn door groepen die tegen genetisch gemodificeerde gewassen zijn.

“Je bent welbespraakt en dat is goed, maar ik vraag me af of je een ‘shill’ bent voor een groep die jou wil gebruiken omdat je jong bent, je bent welbespraakt, je krijgt veel media-aandacht – en ik ben blij voor je – maar ik probeer te achterhalen of je diep van binnen ook echt gelooft wat je zegt,” zei O’Leary.

Parent beet van zich af. “Daar heeft het niet zozeer mee te maken en dit brengt me weer terug bij het labelen [van producten] omdat genetisch gemodificeerde gewassen op zijn minst op een adequate manier moeten worden getest. Op die manier weten we als consument of ze veilig zijn. Mensen die ze willen eten of die ermee willen experimenteren, prima, maar de mensen…” zei Parent voordat ze werd onderbroken door O’Leary.

“Stel dat we het labelen van gmo’s verplicht stellen,” zei O’Leary. “Zou je bedrijven als Monsanto en vele anderen dan in staat stellen om gewassen te manipuleren?”

“De vraag is eigenlijk of je tegen de wetenschap bent,” kwam presentator Amanda Lang tussenbeide.

“Ik ben niet tegen de wetenschap, ik ben voor verantwoordelijke wetenschap en een ethisch proces,” reageerde Parent. “Studies die aantonen dat ze veilig zijn, en die niet zijn uitgevoerd door de bedrijven die de genetisch gemodificeerde gewassen maken.”

De video van het debat tussen Parent en O’Leary ging al snel viraal en is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Parent werd geprezen als rijzende ster van de beweging, terwijl multimiljonair O’Leary belachelijk werd gemaakt.

“Rachel Parent bleef bij haar standpunten en liet haar geen woorden in de mond leggen,” schreef David C. Op MaxKeiser.com.

Bekijk hier de website van Rachel Parent.

Bron: YouTube/VideosbyMarc

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ineke
Ineke
10 jaren geleden

YOU GO GIRL!.

Kane
Kane
10 jaren geleden

Respect voor zo,n meid van 14, dit is wat we nodig hebben.
Kevin O’Leary kan het niet verkroppen dat hem de les wordt gelezen..
Do you need some ointment for that burn..

dymph
dymph
10 jaren geleden

Mooi zo en die had daarna mooi stof om na te denken of ie zelf ook proefkonijn wil zijn voor het bedrijf die hij zo prijst omdat het voedsel ( produkt ) die ze maken zich zelf niet verkopen.
Want een goed produkt verkoopt zchzelf wel.

Wim
Wim
10 jaren geleden

Europa heeft goedkeuring gegeven voor Monsato, there’s go’s the neighbourhood.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x