Homepagina » Buitenland » Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’
coronacrisis

Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails en transcripties van telefoontjes lezen tussen de farmalobby en de Europese Commissie. Wat blijkt? De farmaceutische industrie probeert de coronacrisis te gebruiken om zoveel mogelijk winst te maken.

Via Wob-verzoeken wist de waakhond tientallen documenten boven water te krijgen. Het onderzoek van CEO laat zien dat Big Pharma niet zozeer een einde wil maken aan de coronacrisis, maar vooral geld wil verdienen. Heel veel geld. Zoveel mogelijk geld. “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst.”

De farmaceutische industrie investeert gigantische bedragen in lobbywerk. De grootste farmaceuten geven in Brussel jaarlijks tussen 14,75 en 16,5 miljoen euro uit aan lobbywerkzaamheden. De industrie heeft zo’n 175 lobbyisten in dienst die proberen het Europese beleid te beïnvloeden.

De lobbyisten speelden in op de angst die leefde bij politici en drukten beleidsmakers op het hart om er vroeg bij te zijn om straks niet achter het net te vissen, onthullen de documenten.

Onacceptabel

Big Pharma blijkt ontzettend sluw te werk te gaan, onder meer bij de lucratieve vaccindeals die zijn gesloten met landen zoals Nederland. Farmabedrijven hebben met de EU deals gesloten voor miljoenen vaccins die mogelijk niet eens werken. Over deze deals wordt achter gesloten deuren onderhandeld. De belastingbetaler betaalt en farmaceuten die de coronavaccins maken, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade.

CEO-onderzoeker Olivier Hoedeman vindt dit onacceptabel. “Zelfs de namen van de onderhandelaars worden geheim gehouden.”

“De EU-beleidsmakers moeten meer doen om het publieke belang te beschermen, te beginnen bij transparantie over de onderhandelingen en de contracten die zijn gesloten met de farmaceutische industrie. Besluitvorming over volksgezondheid, en het onderzoek naar en de ontwikkeling van medicijnen moet beter worden beschermd tegen farmaceutische bedrijven en hun lobbygroepen,” aldus Hoedeman.

[Corporate Europe Observatory, HLN]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
7 maanden geleden

Alleen een slapende hond ligt hier nog van wakker… nieuws voor de slapende honden.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  Alex
7 maanden geleden

Ik woon in Zweden, als ik geen internet had dan zou ik niet eens hebben gemerkt dat er een pandemie/crisis is. Het leven is hier zoals het altijd is geweest, er zijn niet meer doden gevallen dan normaal tijdens een griepseizoen. Het waren er zelfs minder, mijn buurman van 82 leest iedere week de overlijdensberichten in de krant, normaal zijn dat er in het voorjaar twee bladzijden per week, nu maar anderhalf.
De meeste Zweden willen geen vaccin en zeker niet een dat zo snel in elkaar is gezet. De oudjes twijfelen nu zelfs of ze wel hun jaarlijkse griepprik moeten nemen omdat die dit jaar extra sterk schijnt te zijn. Ze vertrouwen die niet.

Thomas
Thomas
7 maanden geleden

Wat had je dan verwacht
als zelfs Bill Gates belangen heeft in deze industrie is het toch duidelijk waar ze naartoe willen en die twee maloten achter hun desk doen precies wat ze is opgedragen .
De koning en zijn gevolg krijgen extra geld zodat ze maar vooral hun mond zullen houden en niet uit de school klappen.
Dit land en al die 96 andere landen zijn allemaal verrot en de leiders enkel bezig met de democratie uit te schakelen zodat vooral de bange schapen als slaven zullen eindigen en de protesters zullen net als de ouderen een speciale vaccinatie toegediend krijgen die dan binnen no time de personen zal neutraliseren dus doden.
Maar dan had de dissident een onderliggende ziekte wat erg he word er dan ook nog gehuigeld.
Mensen blijf strijdbaar en positief we leggen ons er niet bij neer deze oorlog tegen de mensheid.

Rob
Rob
7 maanden geleden

Ik denk dat het idee van lobbyen maar eens achterwege gelaten moet worden. Tenzij het anders uitgelegd wordt dan zoals ons voorheen uitgelegd werd. Velen van ons weten inmiddels wel hoe de wereld in elkaar steekt. Het is één grote duistere kliek die onder agenda van de NWO samen werkt. De EU is niet voor bevolking maar voor die agenda. De farmaceutische industrie is er niet voor de bevolking maar voor die agenda. En zo valt alles waar we in deze tijd mee te maken hebben onder één en dezelfde agenda: die van de Cabal. De top van de macht zit overal achter.

Philip
Philip
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Lobbyen is in feite niets meer/minder dan legaal omkopen, het probleem is dat zij zelf de spel regels bepalen.
Op die manier kun je/moet je altijd de zgn neutraliteit/onafhankelijk van die zgn Europese parlementsleden/functionarissen altijd in vraag stellen.

Er is altijd geld en macht mee gemoeid, wederom moet je dan de neutraliteit/onafhankelijkheid in vraag durven stellen.

In feite gaat het niet om mensen te helpen zeker niet wat big pharma en/of andere zgn multinationals betreft, maar wel om zoveel mogelijk cash te innen…dat is nu eenmaal het systeem!!

Als je dan weet dat de Europese en landen zoveel miljoenen/miljarden hebben gepompt zogezegd een vaccine te vinden/maken, dan moet er toch in lichtje gaan branden.
Als ze dan nog eens overeen zijn gekomen dat de fabrikanten/big pharma geen schuld treft als het mis gaat, als er dan geen lichtje gaat branden, dan weet ik het ook niet meer.
Trouwens, big pharma doet niet een ziekte bestrijding, maar wel aan symptomen bestrijding…en dat mijn beste mensen, is een gegeven feit.

Ze werken al jaren (50-100 jaren) aan een griep vaccine voor amper een dozijn stammen, laat staan dat ze op amper een jaar tot twee jaar een vaccine gaan vinden voor een 30 tal verschillende mutaties wat het Covid 19 virus betreft.
Al die mensen die denken van wel, met alle respect, die mensen zijn blind, dom voor de realiteit!!

Rob
Rob
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

Deze wereld heeft nooit met gezondheid te maken gehad, alleen met ziekte. Die hele zogenaamde zorg heeft dus ook niets met gezondheid te maken maar met het overeind houden van mensen in een zieke wereld. Dat om zo lang mogelijk aan de mensen te verdienen. Daarom zal er ook nooit iemand echt gezond worden via de gezondheidszorg in zijn geheel. Je kunt daar een heel verhaal over gaan schrijven maar soms is in een afbeelding met wat tekst duidelijker aan te geven dan in woorden.
https://pbs.twimg.com/media/EiWZ8UEUwAMUOKR?format=jpg&name=900×900

Jade
Jade
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Link werkt helaas niet…

lammert
lammert
Reactie op  Philip
4 maanden geleden

Simone Weil, filosofe uit frankrijk, die leefde van 1904-1943, zei: zodra en politieke partijen komen, is dat de dood voor de democratie…

Gea Breuker
Gea Breuker
7 maanden geleden

Even een gedachte-oefening.

175 mensen die Eur 94.000 per jaar krijgen om de volksvertegenwoordiging proberen om te krijgen om voor hun karretje te draven. Terwijl de volksvertegenwoordiging zou moeten weten dat die lobbyisten, generaliserend, niet het beste voor hebben met de mensheid. Want dat druist tegen de rechten van de mens is etc.
Dat is toch gewoon verraad? Daar hoeft toch helemaal niet moeilijk over gedaan te worden bij het Europese Gerechtshof, dat kan toch aangetoond worden?
Dus waarom komt er daar in de afgelopen maanden niets over naar voren? Ieder Europeaan kan aankloppen bij dat Hof, en de kosten zijn voor de EU.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Gea Breuker
7 maanden geleden

Dat vraag ik me ook al heel lang af. Waarom zijn er ooit die verdragen voor de mensenrechten opgesteld als regeringen toch maar kunnen doen wat ze willen en geen enkele rekening ermee houden. Ik weet ook niet hoe dat werkt. Moeten wij hen voor het hof slepen of komt er dan iemand zeggen dat ze moeten stoppen met het schenden van de mensenrechten?

salvar
salvar
7 maanden geleden

als je nu nog niet wakker ben dan hoef ook niet en nooit meer wakker te worden.
als je nu nog een vaccin neemt spoor je helemaal niet meer.
ruttekop zou zeggen bek houden en nemen de spuit.

ik dacht in het begin zou ik gek dat ik dat niet gelooft allemaal?
nee natuurlijk niet er lopen een stel malloten rond die je plat willen spuiten.

Teun
Teun
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

De huidige minister heeft toegezegd dat het vaccin niet verplicht gesteld gaat worden. Daar moeten we niet al te veel waarde aan hechten. Over een half jaar hebben we (wellicht)een D66-premier. Zij kan een andere beslissing nemen.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  Teun
7 maanden geleden

@Teun:

‘zij kan’…? Heb je voorkennis over de aankomende invulling van de ministerpost ;-)?

Teun
Teun
Reactie op  Gea Breuker
7 maanden geleden

Nee, geen voorkennis. Ik kijk naar bepaalde signalen en omstandigheden. Welke personen zijn prominent lid van de Bilderberg en andere organisaties die invloed hebben op de politiek. Hoe spreekt de media zich uit over bepaalde kandidaten. Nogmaals, dit is allemaal een vage voorspelling.

Ron Jaspers
Ron Jaspers
7 maanden geleden

Big pharma doet dit al jaren,mensen ziek maken en volstoppen met schadelijke medicijnen.Wat veel erger is dat ze met de corona vaccinazi mensen willen vermoorden.De satanische globalistische elite zoals de khazariaanse mafia (nepjoden) de bilderberg groep etc. willen een N.W.O. daarvoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.

trackback
Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’ | E.J. Bron
7 maanden geleden

[…] Lees verder>>> […]

Eelke Piers
Eelke Piers
7 maanden geleden

Lobbyen is mensen omkopen met dineetjes, reisjes hoeren,enz. Met geld lukt het ook.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

Ze willen winst en niet ons redden. Tja dat had ik nou niet verwacht, echt niet.

x

Check Also

aartsbisschop

Aartsbisschop over ‘gezondheidsconferentie’: Vaticaan maakt zichzelf tot dienaar van Nieuwe Wereldorde

Van 6 tot 8 mei organiseert het ...

huisarts

Huisarts haalt fel uit: ‘De wappies hebben jullie gewaarschuwd! Maar jullie wilden niet luisteren’

Al die mensen die niet op hun ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x