BuitenlandCorona

Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails en transcripties van telefoontjes lezen tussen de farmalobby en de Europese Commissie. Wat blijkt? De farmaceutische industrie probeert de coronacrisis te gebruiken om zoveel mogelijk winst te maken.

Via Wob-verzoeken wist de waakhond tientallen documenten boven water te krijgen. Het onderzoek van CEO laat zien dat Big Pharma niet zozeer een einde wil maken aan de coronacrisis, maar vooral geld wil verdienen. Heel veel geld. Zoveel mogelijk geld. “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De farmaceutische industrie investeert gigantische bedragen in lobbywerk. De grootste farmaceuten geven in Brussel jaarlijks tussen 14,75 en 16,5 miljoen euro uit aan lobbywerkzaamheden. De industrie heeft zo’n 175 lobbyisten in dienst die proberen het Europese beleid te beïnvloeden.

De lobbyisten speelden in op de angst die leefde bij politici en drukten beleidsmakers op het hart om er vroeg bij te zijn om straks niet achter het net te vissen, onthullen de documenten.

Onacceptabel

Big Pharma blijkt ontzettend sluw te werk te gaan, onder meer bij de lucratieve vaccindeals die zijn gesloten met landen zoals Nederland. Farmabedrijven hebben met de EU deals gesloten voor miljoenen vaccins die mogelijk niet eens werken. Over deze deals wordt achter gesloten deuren onderhandeld. De belastingbetaler betaalt en farmaceuten die de coronavaccins maken, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade.

CEO-onderzoeker Olivier Hoedeman vindt dit onacceptabel. “Zelfs de namen van de onderhandelaars worden geheim gehouden.”

“De EU-beleidsmakers moeten meer doen om het publieke belang te beschermen, te beginnen bij transparantie over de onderhandelingen en de contracten die zijn gesloten met de farmaceutische industrie. Besluitvorming over volksgezondheid, en het onderzoek naar en de ontwikkeling van medicijnen moet beter worden beschermd tegen farmaceutische bedrijven en hun lobbygroepen,” aldus Hoedeman.

[Corporate Europe Observatory, HLN]

5 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
3 jaren geleden

Alleen een slapende hond ligt hier nog van wakker… nieuws voor de slapende honden.

Alex
Alex
3 jaren geleden
Thomas
Thomas
3 jaren geleden

Wat had je dan verwacht
als zelfs Bill Gates belangen heeft in deze industrie is het toch duidelijk waar ze naartoe willen en die twee maloten achter hun desk doen precies wat ze is opgedragen .
De koning en zijn gevolg krijgen extra geld zodat ze maar vooral hun mond zullen houden en niet uit de school klappen.
Dit land en al die 96 andere landen zijn allemaal verrot en de leiders enkel bezig met de democratie uit te schakelen zodat vooral de bange schapen als slaven zullen eindigen en de protesters zullen net als de ouderen een speciale vaccinatie toegediend krijgen die dan binnen no time de personen zal neutraliseren dus doden.
Maar dan had de dissident een onderliggende ziekte wat erg he word er dan ook nog gehuigeld.
Mensen blijf strijdbaar en positief we leggen ons er niet bij neer deze oorlog tegen de mensheid.

Rob
Rob
3 jaren geleden

Ik denk dat het idee van lobbyen maar eens achterwege gelaten moet worden. Tenzij het anders uitgelegd wordt dan zoals ons voorheen uitgelegd werd. Velen van ons weten inmiddels wel hoe de wereld in elkaar steekt. Het is één grote duistere kliek die onder agenda van de NWO samen werkt. De EU is niet voor bevolking maar voor die agenda. De farmaceutische industrie is er niet voor de bevolking maar voor die agenda. En zo valt alles waar we in deze tijd mee te maken hebben onder één en dezelfde agenda: die van de Cabal. De top van de macht zit overal achter.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x