Buitenland

Eerste stap gezet naar Europees leger: ‘Heel eng project’

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

De landen van de EU zijn het eens geworden over nauwere defensiesamenwerking. Het nieuwe zogeheten Strategisch Kompas voorziet in een ‘flitsmacht’ van 5000 man. Minister Ollongren van Defensie heeft de deelname van Nederland toegezegd aan deze eerste officiële troepenmacht van de EU.

De eenheid moet in 2025 operationeel worden en komt wrang genoeg onder commando van Duitsland. “Dit is het begin van een echte Europese defensiesamenwerking, zoals die er voorheen niet was,” zei Ollongren.

Onacceptabel

Forum voor Democratie wijst erop dat vorige week een motie van Pepijn van Houwelingen is aangenomen over het uitsluiten van de oprichting van een Europees leger. “Nu wordt er alsnog een ‘Europees militair interventieteam’ opgetuigd waarmee de eerste stap naar een volwaardig Europees leger is gezet. Onacceptabel!” schrijft de partij, die Kamervragen heeft gesteld.

“We moeten niet toestaan dat ze een Europees leger kunnen gaan oprichten,” zei Van Houwelingen in het NPO-programma Ongehoord Nieuws. Hij vindt het een ‘heel eng project’ en wees erop dat we momenteel in de Europese Unie al 20 zogeheten EU battalions hebben, legereenheden die met elkaar samenwerken. “Veel mensen weten dat niet. De stukken staan eigenlijk al op het schaakbord.”

Een leger zonder parlementaire controle

“En daar is het EU-leger. Zonder dat het Nederlandse volk zich hierover in een referendum heeft kunnen uitspreken en zelfs zonder de expliciete instemming van de Staten-Generaal,” reageert het Zeeuwse Statenlid Martin Bos (FVD).

Freelance journalist Arno Wellens voegt toe: “Een leger zonder parlementaire controle. Lekker dan.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

4.7 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Zo’n Euro-Reich Praetoriaanse Garde zal er alleen maar zijn om alle Burgers in das Viertes Euro-Reich bruut te kunnen onderdrukken…En elke Revolutionair, Opstandeling & elke vorm van Verzet tegen de Tirannieke Totalitaire Bolsjewistische Fascistische Dictatuur in Brussel Hardhandig de Kop in te kunnen drukken…Want voor die Russen hoef je het niet te doen…De Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie, AngloZioNazis & Das Viertes Euro-Reich hebben al laten zien dat ze zeven kleuren stront schijten voor Rusland…

Walter
Walter
3 maanden geleden

Rutte was ervoor dus het kabinet stemt hier ook voor. Ze hebben sch…t aan ingediende moties.

jan de wit
jan de wit
3 maanden geleden

Dat is toch al lang bekend dat t richting eu leger zou gaan. Nu hebben ze zogenaamd een reden

Eugeen
Eugeen
3 maanden geleden

Allee welke ‘vrouw’ van de Europese Commissie zal een snorretje laten groeien? 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x