Homepagina » Buitenland » Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven
Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven

Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris zegt binnenkort een eiland te gaan kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven. In september kondigde hij een plan aan om een onbewoond eiland te kopen van Griekenland of Italië. Binnen enkele weken had hij al twee geschikte kandidaten gevonden voor zijn project.

Sawiris heeft een lijst gemaakt van 17 eilanden. Hij wil gaan vaststellen welke eilanden de meeste mensen kunnen herbergen. Het is de bedoeling dat er zo’n 200.000 vluchtelingen worden gehuisvest.

Aylan

De miljardair wil het eiland vernoemen naar Aylan, de drie jaar oude Syrische peuter die eerder dit jaar stierf op zee. Als de koop rond is wil Sawiris het volk laten meehelpen bij het stichten van een nieuwe stad of een nieuw land, waar de vluchtelingen kunnen wonen.

Hij is van plan de vluchtelingen geld te geven zodat ze zelf hun huizen en infrastructuur kunnen bouwen. Op die manier moet een bruisende stad ontstaan die in zijn eigen behoeften kan voorzien.

Ook andere miljardairs schieten te hulp

Er zijn nog twee andere miljardairs die vluchtelingen van over de hele wereld helpen. De Noorse miljardair Petter Stordalen vangt vluchtelingen op in zijn hotels. Hij heeft 5000 gratis overnachtingen gedoneerd.

De Turkse miljardair Hamdi Ulukaya uit New York zet vluchtelingen al vijf jaar aan het werk in zijn yoghurtfabrieken. Hij heeft via zijn Tent Foundation ook twee miljoen dollar gedoneerd aan groepen die Syrische vluchtelingen helpen.

[GoodNewsNetwork]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

doktersassistent

Doktersassistent luidt noodklok: 90% ziekenhuispatiënten gevaccineerd, bijwerkingen worden niet gemeld

Doktersassistent Deborah Conrad liet het ziekenhuis waar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x