Buitenland

Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris zegt binnenkort een eiland te gaan kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven. In september kondigde hij een plan aan om een onbewoond eiland te kopen van Griekenland of Italië. Binnen enkele weken had hij al twee geschikte kandidaten gevonden voor zijn project.

Sawiris heeft een lijst gemaakt van 17 eilanden. Hij wil gaan vaststellen welke eilanden de meeste mensen kunnen herbergen. Het is de bedoeling dat er zo’n 200.000 vluchtelingen worden gehuisvest.

Aylan

De miljardair wil het eiland vernoemen naar Aylan, de drie jaar oude Syrische peuter die eerder dit jaar stierf op zee. Als de koop rond is wil Sawiris het volk laten meehelpen bij het stichten van een nieuwe stad of een nieuw land, waar de vluchtelingen kunnen wonen.

Hij is van plan de vluchtelingen geld te geven zodat ze zelf hun huizen en infrastructuur kunnen bouwen. Op die manier moet een bruisende stad ontstaan die in zijn eigen behoeften kan voorzien.

Ook andere miljardairs schieten te hulp

Er zijn nog twee andere miljardairs die vluchtelingen van over de hele wereld helpen. De Noorse miljardair Petter Stordalen vangt vluchtelingen op in zijn hotels. Hij heeft 5000 gratis overnachtingen gedoneerd.

De Turkse miljardair Hamdi Ulukaya uit New York zet vluchtelingen al vijf jaar aan het werk in zijn yoghurtfabrieken. Hij heeft via zijn Tent Foundation ook twee miljoen dollar gedoneerd aan groepen die Syrische vluchtelingen helpen.

[GoodNewsNetwork]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x