Buitenland

Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris zegt binnenkort een eiland te gaan kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven. In september kondigde hij een plan aan om een onbewoond eiland te kopen van Griekenland of Italië. Binnen enkele weken had hij al twee geschikte kandidaten gevonden voor zijn project.

Sawiris heeft een lijst gemaakt van 17 eilanden. Hij wil gaan vaststellen welke eilanden de meeste mensen kunnen herbergen. Het is de bedoeling dat er zo’n 200.000 vluchtelingen worden gehuisvest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Aylan

De miljardair wil het eiland vernoemen naar Aylan, de drie jaar oude Syrische peuter die eerder dit jaar stierf op zee. Als de koop rond is wil Sawiris het volk laten meehelpen bij het stichten van een nieuwe stad of een nieuw land, waar de vluchtelingen kunnen wonen.

Hij is van plan de vluchtelingen geld te geven zodat ze zelf hun huizen en infrastructuur kunnen bouwen. Op die manier moet een bruisende stad ontstaan die in zijn eigen behoeften kan voorzien.

Ook andere miljardairs schieten te hulp

Er zijn nog twee andere miljardairs die vluchtelingen van over de hele wereld helpen. De Noorse miljardair Petter Stordalen vangt vluchtelingen op in zijn hotels. Hij heeft 5000 gratis overnachtingen gedoneerd.

De Turkse miljardair Hamdi Ulukaya uit New York zet vluchtelingen al vijf jaar aan het werk in zijn yoghurtfabrieken. Hij heeft via zijn Tent Foundation ook twee miljoen dollar gedoneerd aan groepen die Syrische vluchtelingen helpen.

[GoodNewsNetwork]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x