Homepagina » Buitenland » Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven
Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven

Egyptische miljardair staat op het punt eiland te kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris zegt binnenkort een eiland te gaan kopen waar Syrische vluchtelingen kunnen leven. In september kondigde hij een plan aan om een onbewoond eiland te kopen van Griekenland of Italië. Binnen enkele weken had hij al twee geschikte kandidaten gevonden voor zijn project.

Sawiris heeft een lijst gemaakt van 17 eilanden. Hij wil gaan vaststellen welke eilanden de meeste mensen kunnen herbergen. Het is de bedoeling dat er zo’n 200.000 vluchtelingen worden gehuisvest.

Aylan

De miljardair wil het eiland vernoemen naar Aylan, de drie jaar oude Syrische peuter die eerder dit jaar stierf op zee. Als de koop rond is wil Sawiris het volk laten meehelpen bij het stichten van een nieuwe stad of een nieuw land, waar de vluchtelingen kunnen wonen.

Hij is van plan de vluchtelingen geld te geven zodat ze zelf hun huizen en infrastructuur kunnen bouwen. Op die manier moet een bruisende stad ontstaan die in zijn eigen behoeften kan voorzien.

Ook andere miljardairs schieten te hulp

Er zijn nog twee andere miljardairs die vluchtelingen van over de hele wereld helpen. De Noorse miljardair Petter Stordalen vangt vluchtelingen op in zijn hotels. Hij heeft 5000 gratis overnachtingen gedoneerd.

De Turkse miljardair Hamdi Ulukaya uit New York zet vluchtelingen al vijf jaar aan het werk in zijn yoghurtfabrieken. Hij heeft via zijn Tent Foundation ook twee miljoen dollar gedoneerd aan groepen die Syrische vluchtelingen helpen.

[GoodNewsNetwork]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...