CoronaBinnenland

Terwijl in Nederland gesproken wordt over een coronapas en herhaalprikken, verklaart Biden dat de pandemie voorbij is

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Tijdens een bezoek aan de Detroit Auto Show kondigde president Joe Biden aan dat de coronapandemie voorbij is. “De pandemie is voorbij. We hebben nog steeds problemen met corona, maar de pandemie is voorbij,” aldus de president.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Ondertussen gaat in Nederland een nieuwe prikronde van start en wordt er zelfs gewerkt aan een permanente coronawet. Alma Tostmann, epidemioloog bij het Radboud UMC, beweerde in gesprek met de NOS zelfs dat ‘het einde van de pandemie pas in zicht is als we blijven vaccineren en bereid blijven om preventieve maatregelen te nemen’.

Idiootste landen

“In Nederland wordt gepraat over schoolsluitingen, QR-codes, nog meer herhaalprikken, avondklok, et cetera. Terwijl de idiootste landen qua beleid – Nieuw-Zeeland, delen van de Verenigde Staten – de epidemie als beëindigd zien en en passant toegeven dat ze er 2,5 jaar lang naast zaten,” zegt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Gepensioneerd statisticus Herman Steigstra voegt toe: “Als Biden zegt dat de coronapandemie voorbij is, dan is hij voorbij. Hopelijk luisteren onze premier en minister van VWS mee en gaan ze hem niet tegenspreken.”

“De pandemie is voorbij, zegt president Biden. Heeft onze minister van Volksgezondheid dit wereldnieuws al naar buiten gebracht?” vraagt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

Werkelijke reden

Overigens staan Nederlanders niet echt te springen om een nieuwe coronaprik. De helft van de volwassenen wil geen herhaalprik, tot grote teleurstelling van Volkskrant-journalist Maarten Keulemans. “Geen wonder, het ministerie heeft weer eens helemaal niets gedaan aan voorlichting, uitleg, mensen meenemen,” twittert hij.

Data-analist Daniël van der Tuin wijst erop dat de werkelijke reden dat mensen geen herhaalprik willen, is dat ze klaar zijn met vaccineren en twijfels hebben over de effectiviteit en veiligheid van de vaccins.

“Het grappige, en tegelijkertijd ook het verdrietige, is dat al die geleerden van de gedragsunit van het RIVM één ding vergaten. Dat je vertrouwen maar één keer kunt verspelen. Iets wat elke goede dokter weet. Eerlijkheid en duidelijkheid gaat boven alles,” zegt neuroloog Jan Bonte daarover.


4.8 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De wereld is gek geworden…

Martinus
Martinus
1 jaar geleden

The target is the Dutch People.

semper amici
semper amici
1 jaar geleden

Alles wart in de VS gebeurd, komt pas over 50 jaar in NL!

ralf
ralf
1 jaar geleden

het was een epidemie, en die is al vanaf mei 2020 voorbij.
gewoon de griep met een grote dosis angstporno

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x