Buitenland

Dengue-virus grijpt om zich heen nadat Bill Gates miljarden genetisch aangepaste muggen loslaat

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

In Brazilië loopt het aantal dengue-besmettingen snel op. De bestrijding van de Aedes aegypti-mug wordt opgevoerd. Deze steekmug, die voorkomt in de tropen, is de verspreider van onder meer het dengue-virus, in Nederland bekend als knokkelkoorts.

Het virus houdt het land in zijn greep. Volgens het ministerie van Volksgezondheid raakten in de eerste vijf weken van dit jaar 365.000 mensen besmet. Dat aantal ligt vier keer hoger dan de dengue-gevallen vorig jaar rond deze tijd. In een aantal deelstaten is de gezondheidsnoodtoestand uitgeroepen. “Overal zijn muggen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Je kon erop wachten: ‘experts’ linken de uitbraak aan klimaatverandering.

Scherp gestegen

Ondertussen draait de Braziliaanse muggenfabriek op volle toeren. Het World Mosquito Program van de VN kondigde vorig jaar aan op verschillende plaatsen in Brazilië miljarden genetisch gemodificeerde muggen los te laten, om ‘mensen te beschermen tegen dengue’. Het is de eerste keer dat de methode op zo’n grote schaal wordt toegepast.

In vijf steden hebben Braziliaanse gezondheidsfunctionarissen deze muggen, die zijn geïnfecteerd met de Wolbachia-bacterie, losgelaten.

Nog geen jaar na deze aankondiging is het aantal gevallen van dengue in Brazilië niet afgenomen, maar scherp gestegen.

Vaccin

Het World Mosquito Program kreeg een financiële injectie van 50 miljoen dollar van onder meer de Bill & Melinda Gates Foundation. Diezelfde stichting financierde ook het onderzoek naar het vaccin tegen dengue.

Het vaccin wordt gemaakt door de Japanse farmaceut Takeda, die tientallen miljoenen heeft gekregen van de stichting van Gates. De Braziliaanse overheid heeft alvast 5 miljoen doses gekocht.

Eerder liet biotechbedrijf Oxitec, dat miljarden heeft ontvangen van Gates, genetisch aangepaste muggen los in Brazilië. In 2019 kwam het bedrijf onder vuur te liggen nadat uit onderzoek was gebleken dat het project was mislukt en dat de muggen het dengue-virus bleven verspreiden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 maand geleden

Wanneer worden wij van die gore rotkerel verlost. Ik kan niet meer afwachten. Wat een vieze smerige kop.

JohnC
JohnC
1 maand geleden

Je zou verwachten dat mensen nu wel weten wie Bill Gates is en dat je van deze satanist nog geen fiets moet kopen. En toch zie dat totaal onverantwoord een nieuw muggenbstrijdings middel wordt toegepast waavan de test door Bill Gates wordt betaald.
En voor diegenen die denken toch zaken met hem te willen doen moet je er natuurlijk voor zorgen dat Gatses voor 100 % aansprakelijk worden gestled voor alle mogeljk optredende schade.

Christien
Christien
1 maand geleden

Deze man moet in 1 kamer met zijn muggen.

mister nexit
mister nexit
1 maand geleden

Omdat die mafkezen van alles de lucht in mogen schieten voor hun linkse hobby’s die uiteindelijk de mensheid zullen vernietigen ! Dat heet groene wijsheid tegenwoordig. Wordt toch is wakker mensen en kom in verzet !

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x