Mens en Dier

Minister Jetten dreigt burgemeesters met celstraf als ze niet doen wat hij zegt: ‘Ongekend wat hier gebeurt’

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!

CDA en D66 vragen duidelijkheid aan minister van Energie Rob Jetten over de situatie van gemeenten. Die moeten van het ministerie verplicht afstappen van hun contract met Gazprom. Het gevolg is dat ze veel meer moeten gaan betalen voor energie.

Jetten zei dat ‘het onwenselijk is als Europese landen bijdragen aan de Russische staatskas’. Het gas dat de gemeenten krijgen, komt ook bij een nieuw contract deels uit Rusland. Het enige verschil is dat de prijs in vergelijking met hun oude contract ruim 15 keer zo hoog is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

CDA-Kamerlid Henri Bontenbal vraagt de minister de opdracht te heroverwegen. Hij zei ‘niet te begrijpen’ dat Jetten dit wil. “Deze maatregel is niet effectief,” zei hij in Nieuwsuur.

Ongekend wat hier gebeurt

Gemeenten zitten in een spagaat. Het blijkt lastig te zijn om een nieuwe aanbieder te vinden. Ze plegen bovendien een economisch delict als ze de deadline niet halen. Dan lopen ze volgens de wet het risico op een gevangenisstraf. “Volgens mij moeten we deze route niet uitlopen,” zei Bontenbal.

Jurist Sietske Bergsma reageert: “Jetten dreigt burgemeesters met celstraf als ze niet in de neerwaartse spiraal mee willen bewegen. Ongekend wat hier gebeurt.”

Dit wezen is eng, heel eng

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger zegt over Jetten: “Het is geen mens, het is iets anders. Dit wezen is eng, heel eng.” Tegen de minister zegt hij: “Ik zou als ik u was heel goed gaan opletten.”

“Rob Jetten – u weet wel, de man van een ‘schoon’ klimaat – dreigt burgemeesters op te sluiten als zij niet doen wat hij zegt qua volstrekt onlogische energiemandaten. Dit land is stuk. Heel erg stuk,” schrijft BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

Jetten is overigens in Indonesië, waar hij naartoe is gevlogen om ‘samen de Indonesische energietransitie te versnellen’.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

233 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Geweldige uitspraak van die jetten, hier zet hij zich mooi mee te kijk. Dit lijkt me bijna de knaller van het jaar en heeft zich hiermee flink in zijn eigen poten geschoten. Een uitkotsende reactie van die burgermeesters kan nu niet meer uitblijven anders zijn ze werkelijk geen knip voor de neus waard. Trouwens ik weet wel een paar burgermeesters die van mij direct opgesloten mogen worden en 1 van hen heeft 2 cellen nodig.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Jetten kan beter zebrapaden gaan schilderen.
Wat een blaaskaak d666.
De duivel zit in dit broekventje.
Gemeenten massaal weigeren.

Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Knettergek die Jetten MAFKEE

Paperclip
Paperclip
1 jaar geleden

De wereld rond vliegen en die verre landen die groene verziekte ideologie opdringen …. goed bezig ….

Back to top button
233
0
We lezen graag je reactie!x