Binnenland

Premier Rutte is de dienaar van de diepe staat. Waarom dit soort schimmige, stinkende deals direct verboden moeten worden

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oliereus Shell ontwijkt al sinds 2005 met toestemming van de Belastingdienst de dividendbelasting, zo meldt dagblad Trouw. Hierdoor liep de Nederlandse staat maar liefst zeven miljard euro mis.

De constructie werd in het leven geroepen om de machtige aandeelhouders tevreden te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens een hoogleraar belastingrecht die de deal met de Belastingdienst onderzocht, handelt de fiscus hoogstwaarschijnlijk in strijd met de wet.

Loopjongen van het grootkapitaal

SP-leider Marijnissen sprak van een ‘stinkende deal’ en zei dat Rutte steeds meer echt de loopjongen van het grootkapitaal blijkt.

“Wie is eigenlijk de baas in ons land?” vroeg ze. “Ik vroeg in de Tweede Kamer wiens belang dit kabinet eigenlijk dient, het belang van de mensen of het belang van de multinationals?”

De enige ‘wetenschappelijke’ bron voor het afschaffen van de dividendbelasting, wat onze samenleving 1,6 miljard euro per jaar kost, bleek namelijk Shell zelf, merkte ze op.

Ongelofelijk

“De waarheid blijkt voor Rutte keer op keer een optie,” voegde ze toe. “Eerst waren er geen stukken, toen wel stukken. Eerst waren er geen herinneringen, toen waren er wel herinneringen.”

“Afgelopen jaren werd het eigen risico verhoogd, stegen de huren en bleven de lonen achter, aldus Marijnissen.

Ondertussen waren er dus geheime belastingdeals met Shell die ons zeven miljard hebben gekost. “Ik vind dit ongelofelijk.”

Schimmige, stinkende deals

Keer op keer blijkt dat de hoge Haagse heren vooral de belangen dienen van de rijkste 10%. Hun rijkdom en macht wordt beschermd, terwijl van de overige 90% steeds meer wordt gevraagd.

“Dit soort schimmige, stinkende deals moeten direct verboden worden,” besloot ze. “Shell hoort niet de baas in Nederland te zijn, dat horen wij te zijn.”

Foto: Ymnes Wikimedia Commons

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
5 jaren geleden

de multinationals hebben altijd al de dienst uitgemaakt in dit land. het is alleen een stuk schaamtelozer geworden, maar dat zie je over de hele linie in onze ‘democratie’

H.J.
H.J.
5 jaren geleden

Ik stel het al jaren, deze Rutte is het slechtste wat de Nederlandse burger na de tweede wereldoorlog is overkomen.
Hij geeft niets om de Nederlandse burgers, als hij er zelf niet beter van wordt.

Hij is een knechtje van de Bilderbergclub en de Rothschild’s, hij staat voor de afbraak van Nederland.

bert s
bert s
5 jaren geleden

De democratisch gekozen leiders hebben de principes van de democratie de nek om gedraaid. Het is nu aan het volk om ze hier op af te rekenen. Doen we dit niet dan moeten we ook niet meer zeuren.
Als ik Rutte zie dan zie ik een weerspiegeling van de maatschappij. Ik zie een man die alleen aan zich zelf denkt en aan zijn meesters, niet aan degene die het verdienen.. de kiezers. Ik zie een man die zijn doel zal bereiken, ongeacht de vele leugens die daar voor nodig zijn. Ik zie een man die het een zegt maar het ander denkt… ik zie een hypocriet, een product van onze hypocriete maatschappij. Het volk krijgt de leider die het verdient, een verstandige kiezer geeft zijn stem niet meer weg, het is voedsel voor het beest.
Verandering vereist offers, wie wil nog echte offers plegen voor de volgende generatie?

Louise
Louise
5 jaren geleden

Rubberen Robbie is een onecht kind van die elite clan , knap dat hij en z’n volgelingen in 10 jaar tijd van de Nederlandse bv een belasting paradijs heeft gemaakt , en hij komt er na wat gemorrel nog mee weg ook..Van politiek is allang geen sprake meer , van beleid heeft de arme man nog nooit gehoord, visie is een scheldwoord , ouderwets ook..Als ik zie wat er in de supermarkt allemaal duurder is geworden kijk ik met verbazing om me heen, natuurlijk zit er een grote aanbieding tussen , valt me op dat het steeds rustiger wordt in alle winkels….En Robbie maar lachen en wachten op de aai over z’n bol…..ach en per 1 Juli gaat het gas en elektriciteit en de Ziggo’s flink omhoog, maar ja naakt is in en goed gekleed uit..Nu is het afwachten wat voor opdrachten onze glimlachende wonder boy nog krijgt maar bij mij is het glimlachen voor zoveel onnozelheid al lang vergaan. Maar er is hoop , de rovende bende heeft laten zien dat Politiek niet meer nodig is….Nu maar hopen dat we een omhoog gevallen bouwvakker aan het stuur krijgen die orde op zaken stelt, ben benieuwd , leuk ook voor de grote massa want die raken in paniek en hysterisch zijn ze al….. nee niks is wat het lijkt, maar die lange arm van Robbie zit me wel in de weg……

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x