Bewustzijn

“Binnen 50 jaar zijn we allemaal ingeplugd in de Matrix”

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Internetgigant Facebook wil direct toegang krijgen tot je gedachten. Mark Zuckerberg heeft gezegd dat sociale netwerken in de toekomst worden aangedreven door telepathie. Mensen staan dan via hun hersengolven en emoties rechtstreeks in contact met het internet.

Voor de meesten van ons klinkt een wereld waarin we allemaal zijn ingeplugd in de Matrix waarschijnlijk als een nachtmerrie. Maar de miljardair verdient zijn geld met het overtuigen van grote groepen mensen om elk aspect van hun leven te delen met vrienden, vreemden en adverteerders op Facebook.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Je zult in staat zijn om een gedachte vast te leggen, om vervolgens wat je denkt of voelt met de wereld te delen,” zei hij in gesprek met de Washington Post over voorspellingen over de toekomst.

Rechtstreeks uit de Matrix

Hij zei dat er al wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan dat zijn droom realiteit kan maken. Hij zei dat wetenschappers al in staat zijn om de herinnering aan het doorkruisen van een doolhof van een rat te implanteren bij een andere rat. “Dat klinkt alsof het rechtstreeks uit de Matrix komt, toch?”

Hij noemde ook een experiment door onderzoekers van de Berkeley University waarbij men kan voorspellen waar je aan denkt door een MRI-scan te maken. Zuckerberg zei dat Facebook op dit moment niet van plan is om de gedachten van zijn gebruikers te lezen.

Voorproefje

Maar hij denkt dat telepathie binnen nu en 50 jaar realiteit kan worden. De krant The Sun spreekt van een enge ontwikkeling. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gaf de Facebook-baas alvast een voorproefje.

Bezoekers kregen een virtual reality-bril van Samsung op, waarna Zuckerberg de conferentiezaal binnenwandelde. Niemand zag hem omdat iedereen was ingeplugd in de vr-bril. Het beeld deed sterk denken aan de film The Matrix, waarin mensen zijn ingeplugd in een systeem en eigenlijk alleen maar dienen als energievoorziening voor robots die de wereld hebben overgenomen. De mensen leven in de film in een virtuele wereld.

[The Sun]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
7 jaren geleden

Je zou bijna wensen, dat de economie TOTAAL instort!
En dan terug naar de natuur……

pleiadian
pleiadian
7 jaren geleden

Erg cool! Technologie gaat ons allemaal telepathisch maken. Natuurlijk heeft dit een keerzijde, maar dat geldt voor alle technologie sinds de mens vuur kan maken. Ik ben er in ieder geval niet op tegen.

janssen
janssen
7 jaren geleden

LOL ! Het zijn en blijven RATTEN ! Hebben ook hun eigen MATRIX waar ze niet uit kunnen, ik leef liever een MATRIX waar ik niet uit wil omdat hij goed voelt en mij daar bewust van ben dat hij goed voelt.

Johan
Johan
7 jaren geleden

Dit is een droom voor autistische techneuten.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x