Homepagina » Buitenland » Eilandbewoners houden vol dat ze vlucht MH370 zagen, maar er werd nooit gezocht
Eilandbewoners houden vol dat ze vlucht MH370 zagen, maar er werd nooit gezocht

Eilandbewoners houden vol dat ze vlucht MH370 zagen, maar er werd nooit gezocht

Bewoners van het eiland Kudahuvadhoo in de Indische Oceaan zeggen nog altijd dat ze op 8 maart vorig jaar een laagvliegend vliegtuig voorbij hebben zien komen. Op die dag verdween vlucht MH370 van Malaysia Airlines van de radar.

Over de verdwijning doen de wildste verhalen de ronde. Het toestel zou ergens zijn geland of door een Amerikaanse legerbasis op het eiland Diego Garcia uit de lucht zijn gehaald.

De 4000 inwoners van het eiland, dat officieel tot de Malediven behoort, begrijpen niet waarom het onderzoeksteam niet een keer is komen kijken. Op de bewuste 8 maart zagen de eilandbewoners iets vreemds. Er vloog een groot passagiersvliegtuig zeer laag over het eiland. Sommigen van hen konden zelfs de deuren van het toestel zien.

Volgens andere inwoners was het een groot wit vliegtuig met rode en blauwe strepen onder de ramen. Zo zag de Boeing van Malaysia Airlines er ook uit. De getuigen hoorden bovendien een harde knal, die is geregistreerd met meetapparatuur.

Maleisië houdt vol dat de eilandbewoners onzinverhalen vertellen. Het onderzoeksteam houdt stug vast aan een gebied ten zuidwesten van Australië, op een slordige 5000 kilometer van het eiland.

De piloot van het vliegtuig had met zijn vluchtsimulator de landingsbaan van Kudahuvadhoo geoefend. Ook het tijdstip van de waarneming komt overeen met de vlieguren die de Boeing nodig had om het gebied te bereiken. Waarom het onderzoeksteam niet naar het gebied reist om de theorie te onderzoeken is een mysterie.

[Elsevier]


Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Als Maleisië stug volhoud dat de eilandbewoners onzinverhalen vertellen is dat toch op z’n minst raar te noemen.

  Waarom zouden burgers dat soort verhalen vertellen als er niks van waar is? Ze hebben er helemaal geen belang bij om dat te doen anders dan dat ze juist willen helpen. En voor de aandacht kunnen ze het niet doen, want dan zijn er genoeg alternatieven zoals meedoen aan de “X-factor” of andere onzin.

  Aan boord waren ondermeer 20 specialisten op het gebied van stealth-tehnologie die op weg waren naar China. Zij werkten voor Freescale Semiconductor. Vier van hen waren 20% patenthouder van een neuwe revolutionaire technologie om vliegtuigen van de radar te laten verdwijnen (is dat niet precies wat wij gezien hebben?). De vijfde patenthouder was Freescale Semiconductor en deze is nu 100% eigenaar. Dit bedrijf is eigendom van ondermeer Blackstone en Carlyle Group en deze vallen op hun beurt onder Rothshield Banking Enterprises. Héé, waar hebben we die naam vaker gehoord….?

  Het zou goed kunnen dat het vliegtuig er nog steeds is en dat de 20 ingenieurs aan het werk zijn gezet in het Secret Space Program of andere militaire projecten om daar hun werk voort te zetten. Het verklaard ook hoe het kan dat diverse telefoons na het verdwijnen van het vliegtuig nog een tijdje over gingen.

  34 likes
  • De eilandbewoners hebben dit vliegtuig mogelijk voorbij zien en horen komen op het juiste tijdstip. Blijft de vraag: waarom wil men de eilandbewoners niet serieus nemen? Blijkbaar is er een verborgen agenda, want anders pak je toch alles aan, om dit vliegtuig en zijn passagiers te vinden. Dat dit vliegtuig richting Diego Garcia vloog, zou een aanwijzing kunnen zijn waarom men geen serieus onderzoek wil doen naar deze getuige verklaringen. Diego Garcia is immers een Amerikaanse basis waar niemand in de buurt kan en mag komen. En mocht er onderzoek gedaan worden naar de vliegrichting van de MH370, dan zou er dus ook een onderzoek gedaan moeten worden op Diego Garcia en dat zullen de huidige bewoners van Diego Garcia waarschijnlijk zoveel mogelijk willen voorkomen.

   13 likes
   • Hoe verklaar je de luide knal. Je zou dan toch menen dat het vliegtuig ergens is neergestort? Theorie over Diego Garcia valt dan wel in duigen.
    Ik wil dat allemaal best wel geloven, maar dan moeten alle puzzlstukjes in elkaar passen.

    1 likes
  • “Aan boord waren ondermeer 20 specialisten op het gebied van stealth-tehnologie die op weg waren naar China. Zij werkten voor Freescale Semiconductor. Vier van hen waren 20% patenthouder van een neuwe revolutionaire technologie om vliegtuigen van de radar te laten verdwijnen (is dat niet precies wat wij gezien hebben?). De vijfde patenthouder was Freescale Semiconductor en deze is nu 100% eigenaar. Dit bedrijf is eigendom van ondermeer Blackstone en Carlyle Group en deze vallen op hun beurt onder Rothshield Banking Enterprises. Héé, waar hebben we die naam vaker gehoord….?”

   Blijft een hardnekkige roddel dit..

   2 likes
 2. Het blijft voor mij vreemd dat er van de 230 geregistreerde IATA vliegmaatschappijen er een was (Malaysian Airlines) die binnen een tijdsbestek van 3 a 4 maanden twee van haar Boeing 777-200 ER onder mysterieuze omstandigheden verloor. Dat dit een toeval was wil er bij mij, tot op de dag van vandaag, niet in.

  Statistisch gezien is het natuurlijk mogelijk dat twee soortgelijke vliegtuigen kort na elkaar verdwijnen/ verongelukken, maar hier lijkt een verband tussen deze gebeurtenissen, wat mij betreft, waarschijnlijker.

  8 likes
 3. 2000 kilo goud aan boord…
  Wie zou dat niet willen hebben?

  5 likes
 4. Als de bewoners gelijk hebben, dan wijst de locatie van van het eiland Kudahuvadhoo vrijwel zeker naar Diego Garcia. Een verklaring voor een achterliggend motief is waarschijnlijk te vinden in het verhaal van Mike hierboven. Het zou mij dan ook niet verbazen wanneer de kist in een grote hangar staat in het door de Amerikanen gebruikte Britse territorium.

  Als Field Mc Connell, een gewezen vlieger en naar eigen zeggen Whistleblower, gelijk heeft met zijn theorie van de BUAP (Boeing uninterruptible Autopilot) dan kan het volgende gebeurd zijn.

  Bij het waypoint BITOD nam iemand, anders dan de piloot, de besturing over, schakelde transponder en communicatie uit en zette koers in westelijke richting. Hij klom door naar FL 450, ongeveer 45000 ft, en zat daarmee boven zijn toegestane maximum hoogte. Het is mogelijk dat dit is gebeurd om passagiers en bemanning uit te schakelen. Vervolgens vloog het toestel door richting Diego Garcia, waarbij het laag bleef om de radar te omzeilen en misschien langs het eiland Kudahuvadhoo vloog en vervolgens maakte het een automatische landing op DG.

  Zo kan het gegaan zijn, uiteindelijk zal er iets naar boven komen of het wordt nooit duidelijk.

  5 likes
 5. Deze verhalen zijn eerder verschenen. Ik kom uit de (grote) luchtvaart. Het genoemde eiland en haar atol, -dat zijn alle kleine eilandjes binnen het grote geheel- kunnen bekeken worden met Google Earth of Nasa Westwind.
  Er is in de gehele Maledieven met honderden eilandjes geen enkele landingsbaan sterk genoeg om een 777 te kunnen laten landen muv. Ibrahim Nasir International Airport op het eiland met als stad Hulhumale naast het eiland Male met de hoofdstad Male. Meer naar het zuiden ligt Kudahuvadhoo, een rond eiland met een diameter van maximaal 1000m volgebouwd met huisjes en er is geen vliegveld te bekennen. Een 777 heeft afhankelijk van het landingsgewicht 1800-2200 m nodig. De berichtgeving is dus minimaal questieus.

  5 likes
 6. misschien werken die 20 ingenieurs nu als Chinese vrijwilligers voor de CIA op Diego Garcia of in de geheime labo’s daar.

  3 likes
 7. Moet die foto het bewuste vliegtuig voorstellen? Beetje dom, een afbeelding van een vliegtuig met 4 motoren met propellers terwijl een boeing 777 twee straalmotoren heeft…..

  3 likes
 8. Dat dit bericht nu ruim een jaar na dato ‘actueel’ gepresenteerd wordt door de MSM kan niets anders betekenen dan dat er binnenkort brokstukken van de MH370 in de buurt van deze plek, of in de vliegroute, gevonden gaan worden. Vandaar ook de toevoeging: De getuigen hoorden bovendien een harde knal, die is geregistreerd met meetapparatuur. Deze toevoeging bestond vorig jaar nog niet in de getuigenissen, maar is er in mijn optiek nu bijgehaald om straks alles te verklaren (ze komen niet meer weg met een verdwenen vliegtuig).

  Als dit waarheid wordt staaft het nog meer de gedachte dat het vliegtuig niet neergestort is, maar om welke reden maar ook is geland op Amerikaanse legerbasis op het eiland Diego Garcia. De nabije toekomst zal het leren…

  2 likes
 9. het plaatje boven dit artikel betreft het silhouet van een Lockheed PC-3 Orion…… dus?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

thunberg

‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

Klimaatactiviste Greta Thunberg, die door Time is ...

Beelden opgedoken van mysterieus vliegtuig op topgeheime basis bij Area 51. Wat spoken ze hier uit?

Beelden opgedoken van mysterieus vliegtuig op topgeheime basis bij Area 51. Wat spoken ze hier uit?

De Tonopah Test Range is een militaire ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.