Homepagina » Archeologie » Atlantis ontdekt? Mysterieuze piramide gevonden bij de Azoren
Atlantis ontdekt? Mysterieuze piramide gevonden bij de Azoren

Atlantis ontdekt? Mysterieuze piramide gevonden bij de Azoren

Tussen de eilanden Terceira en São Miguel, die deel uitmaken van de Azoren, is een grote mysterieuze piramide ontdekt.

Behoorde de piramide toe aan de hoogontwikkelde prehistorische beschaving die bekendstond als Atlantis?

Ontdekker Diocleciano Silva schat dat de piramide 60 meter hoog is. Het raadselachtige bouwwerk bevindt zich op een diepte van 40 meter en is net als de Grote Piramide georiënteerd naar de windrichtingen.

Piramidebouwers

De ontdekker denkt niet dat de piramide een natuurlijke formatie is. De vondst wordt inmiddels nader bestudeerd met hulp van de Portugese marine.

Verhalen over een hoogontwikkelde prehistorische beschaving die bekendstond als Atlantis doen al lange tijd de ronde, maar er is verdeeldheid over de mogelijke locatie van de beschaving. Plato suggereerde dat de oorspronkelijke piramidebouwers ten westen van Gibraltar leefden, maar na ontdekkingen rond Machu Picchu en het Middellandse Zeegebied houdt men rekening met verschillende mogelijkheden.

Artefacten

De Azoren vormen een archipel die bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes, die samen een autonome regio van de republiek Portugal uitmaken. Onder de archipel komen de Noord-Amerikaanse, Euraziatische en Afrikaanse platen bijeen.

Er zijn artefacten gevonden die dateren van enkele millennia voor Christus. De locatie waar de piramide is gevonden ligt al ruim 20.000 jaar onder water.

Bron: Strangesounds.org

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Link schreef:

  Atlantis moet bestaan hebben. Voor mij is er te veel wat hier op wijst. En ik denk dat Atlantis erg groot was qua oppervlak. Locatie: tussen Amerika en Afrika. Qua oppervlakte was Atlantis wellicht zo groot als Afrika. Terceira en São Miguel liggen wat dat betreft precies goed.

  Aanwijzing 1. De naam Atlantisch en de naam Atlantische oceaan.

  Aanwijzing 2. Er zijn tenminste zes Egyptische mummies gevonden waarin cocaïne is aangetroffen. En in zuid of midden Amerika is een artefact gevonden (zo’n 10 a 12.000 jaar oud) wat eruit ziet als een Egyptische cobrakop. Vreemd, voor zover ik weet, hebben er nooit cobra’s bestaan in midden of zuid Amerika.

  Ik denk dat er contact was tussen de (uitgestorven) beschaving in Afrika en Amerika. Atlantis was wellicht zo groot dat ze in Afrika via Atlantis naar Amerika zijn gegaan en andersom ook. Dat verklaard meteen waarom ze duizenden jaren geleden al cocaïne in Egypte hadden en de cobra artefact in Amerika.

  Aanwijzing 3. Ik geloof gewoon niet dat Plato dit verzonnen heeft.

  Aanwijzing 4. De Bermuda Driehoek. Ik denk dat dit een overblijfsel van Atlantis is. Wellicht is het inderdaad een soort portaal.

  De Atlantische oceaan is gemiddeld 4 km diep en op het diepste punt zelfs 1,6 km. Dus stel Atlantis al ongeveer 12.000 jaar op de zeebodem ligt, wat is er dan nog van terug te vinden… ??

  Voor het complet plaatje.. Wereldkaart incl. Atlantis http://www.turneramon.com/oldsite/map(60K)800×484.jpg

  3 likes
 • Jan schreef:

  Ontdekker Diocleciano Silva schat dat de piramide 60 meter hoog is. Het raadselachtige bouwwerk bevindt zich op een diepte van 40 meter en is net als de Grote Piramide georiënteerd naar de windrichtingen.

  Steekt dus 20 mtr boven water uit….of lees ik het vaut 🙂

  3 likes
 • coosie schreef:

  De Atlantische oceaan is gemiddeld 4 km diep en op het diepste punt zelfs 1,6 km.

  staat daar geen kommaatje teveel?

  3 likes
 • Abel schreef:

  [quote name=”Jan”]Ontdekker Diocleciano Silva schat dat de piramide 60 meter hoog is. Het raadselachtige bouwwerk bevindt zich op een diepte van 40 meter en is net als de Grote Piramide georiënteerd naar de windrichtingen.

  Steekt dus 20 mtr boven water uit….of lees ik het vaut :-)[/quote]

  De top van de piramide begint op 40 meter diepte.

  2 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Ook heeft Plato Atlantis omschreven als een groot rond eiland ver weg van alle continenten, neem nou de aardbol eens bij west en oost in de handen, en draai de onderkant naar je gezicht toe. Dan zie je Antarctica, inderdaad een groot rond eiland ver weg van alle continenten en het is nog verzwolgen onder de zee (ijs). De kaarten van Piri Reis vertellen van bergen op de zuidpool die wij nog nooit hebben kunnen zien. Een bewijs van de catastrofale zondvloed.

  1 likes
 • pietje bell schreef:

  Machu pincchu is dacht ik Peru.En die ligging komt niet overeen met de Atlantische oceaan.Dat Plato ooit gezegd zou hebben dat de piramide bouwers ten westen van Gibraltar leefden.lijkt mij niet erg aannemelijk ,Want piramides komen over de hele globe voor .En voor zo dom zou ik hem niet durven verslijten.daar komt nog bij dat atlantis 13000 jaar geleden naar de kelder is gegaan. dus kan die piramide daar ook geen 20.000jaar onder water hebben. gelegen. tenzij Lemuria aan atlantis grensde en dat land is 26000 geleden vergaan.Maar goed als alles meezit in deze eindtijd hoeven wij in ieder geval niet lang meer te wachten op de waarheid.Die komt vanzelf in de vorm van voor ons nu nieuw land vanzelf naar de oppervlakte.

  1 likes
 • Link schreef:

  Correctie…, Ik bedoel, de naam Atlantis en Atlantisch lijken erg op elkaar.

  1 likes
 • Link schreef:

  [quote name=”Carpa”]tekst[/quote]

  Heb je er problemen mee dat er mogelijk een compleet hoofdstuk mist in onze geschiedenisboeken en hierdoor alles herschreven moet worden? Het is om te beginnen erg interessant als inderdaad blijkt dat de geschiedenis herschreven moet worden. Je kunt nou eenmaal geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de mens.

  Er zijn tientallen aanwijzingen wereldwijd dat er (mogelijk) een hoofdstuk mist. Je zou eens een aantal maanden of jaren onderzoek moeten doen naar alle bevindingen omtrent een alternatieve geschiedenis. Waarom ben je eigenlijk zo trouw aan onze geschiedenis zoals het ons geleerd wordt? Ergens je bedenkingen bij hebben, is erg normaal i.p.v. alles maar blind over te nemen. Uiteindelijk moet je wel iemand geloven natuurlijk, want de waarheid bestaat en pas wanneer je uitgebreid verschillende theorieën met elkaar vergeleken hebt, kun je erachter komen welke theorie het beste aansluit op je gevoel. Maar misschien ben je bij voorbaat al bevooroordeeld en geloof je alle bronnen die net als jij niet kunnen geloven in een andere geschiedenis.

  We moeten allemaal toegeven dat minstens 95% van het denkwerk al voor ons gedaan is. Het enige wat wij doen, is kijken welk denkwerk aansluit op ons gevoel. Je kunt moeilijk discussiëren met iemand die lijdt aan tunnelvisie. Ik laat bepaalde zaken in het midden omdat ik het gewoon niet weet en dan ga ik geen bronnen raadplegen die het zogenaamd verklaren. Tunnelvisie is echt een beperking.

  1 likes
  • hans verstraelen schreef:

   In de onze wereld is het hebben van tunnelvisies zo gewoon, dat het er niet uit te krijgen schijnt.
   Mensen geloven vaak al wat tussen hun oren spookt en beroepen zich enkel op wat ze van anderen gehoord of gelezen hebben. Indoctrinerende ideeën zijn er velen.
   Kritisch denken en blijven lijkt een juiste oplossing, maar dan liefst openminded d.w.z. met de openheid om te zien dat iets bij nadere beschouwing anders kan zijn dan MEN dacht.
   Het is zo het is, maar menig denker kan zich daar niet mee verenigen omdat hij meer gelooft dat het is zo hij denkt. Wat is er toch veel projectie. Volgens mij hoort dat erbij om te leren doorzien.
   Denk je eigenlijk wel als je iets doorziet of begrijpt?
   Ach ja, men denkt vast van wel. Tunnelvisies zijn nou eenmaal populair en negatieve kritiek is vaak net zo populair. Het hoort waarschijnlijk gewoon bij het menselijke ras.
   Groetjes van een schijnbare Alien.

   0 likes
 • xsimm schreef:

  [quote name=”Strijdervoorvrijheid”]Ook heeft Plato Atlantis omschreven als een groot rond eiland ver weg van alle continenten, neem nou de aardbol eens bij west en oost in de handen, en draai de onderkant naar je gezicht toe. Dan zie je Antarctica, inderdaad een groot rond eiland ver weg van alle continenten en het is nog verzwolgen onder de zee (ijs). De kaarten van Piri Reis vertellen van bergen op de zuidpool die wij nog nooit hebben kunnen zien. Een bewijs van de catastrofale zondvloed.[/quote]

  Piri Reis laat helemaal niets zien van zuid pool maar alleen noord en zuid america

  0 likes
 • Nature schreef:

  Wat maakt het uit?

  0 likes
 • Robert Lans schreef:

  Best knap als je iets ontdekt van 60 meter hoog op 40 meter diepte

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Nou mensen kom maar eens op. Volgens mij zijn die eilanden en de Atlantische Oceaan zoals de Azoren. Madeira, de Canarische eilanden en zo restanten van Atlantis. Dat is mijn stelling. Leg ook eens uit dat er zoveel mammoetbotten, wolharige neushoornbotten en zo nog steeds worden opgevist door vissers. Hadden die niet na een langzame zeespiegelrijzing na het smelten van het ijs na de laatse ijstijd van zo’n 12.000 a 13.000 jaar terug naar boven kunnen lopen of is er daadwerkelijk een of andere zondvloed (een of andere ramp) geweest die deze dieren snel deed verzuipen (een snelle overstroming; zondvloed zeg maar). Graag reactie hierop van anderen. Hoe kan dit ??

  0 likes
 • Freek schreef:

  [quote name=”coosie”]De Atlantische oceaan is gemiddeld 4 km diep en op het diepste punt zelfs 1,6 km.

  staat daar geen kommaatje teveel?[/quote]
  Nou, dan zou het diepste punt 16 km zijn en dat kan ook weer niet. Het diepste punt dat we kennen is de Marianentrog in de Stille Oceaan (11 km, http://nl.wikipedia.org/wiki/Marianentrog).

  Het diepste punt in de Atlantische oceaan is 8.5 km (http://nl.wikipedia.org/wiki/Atlantische_Oceaan).

  0 likes
 • Link schreef:

  [quote name=”coosie”]De Atlantische oceaan is gemiddeld 4 km diep en op het diepste punt zelfs 1,6 km.

  staat daar geen kommaatje teveel?[/quote]

  Ik was iets te haastig met typen merk ik.. Het diepste punt is 8,6 km.

  0 likes
 • Carpa schreef:

  Dat spul steekt dus 20 meter boven de waterspiegel uit…iets van 6Ometer hoogte op slechts 40 meter diepte geeft namelijk net dat, maar dat zeggen ze niet. Ze rekenen namelijk vanaf het hoogste punt van deze structuur en dus ligt het op 100meter diepte. Dat lijkt me wel al wat correcter.

  Men zal als gevestigde orde wel weer één of andere uitleg verzinnen die strookt met wat er ons in de klassieke geschiedenisboeken staat beschreven. Veel wijzer zullen we er niet van worden om ons écht te helpen vooruitgaan in ons hedendaags leven. Binnen afzienbare tijd hoor je hier niets meer over. Zo, uit het oog/oor, uit het hart.

  Stel je maar even voor dat we moeten bekennen dat de échte kennis niet bij ons ligt, maar bij beschavingen die hier ver voor ons waren, hilarsich.

  Ook best grappig dat deze info net nu naar boven komt. Net of het als sur plus wil bevestigen dat er samen met de komst van ISON en KBO (Kuiper Belt Object) wéér iets catastrofaals zit aan te komen, zoals: “It happened before, it will happen again!”.
  Vloedgolf, cycli, vuur uit de hemel, aardbevingen…allemaal leuke dingen, toch?
  Als ‘t zo is, wat ga je er dan nu aan doen? Inderdaad, niets.
  Ondergaan die zooi en dat was het dan wel zo’n beetje.
  Ignorance is bliss!

  Zijn er tools om zulke zaken te vermijden? Ja, maar we zijn er duidelijk nog niet eens bijna aan toe. TV en GTA zijn interessanter. Trouwens, als ze ‘t toen met al hun kennis niet eens voor elkaar kregen, waarom zouden wij Neanderthalers dat dan wél kunnen opeens? Juist ja…

  0 likes
 • Guusje schreef:

  [quote name=”Robert Lans”]Best knap als je iets ontdekt van 60 meter hoog op 40 meter diepte[/quote]
  Als je voortaan de eerdere reacties leest, dan hoef je ons ook niet lastig te vallen met dingen die al gezegd zijn. En waar nota bene ook al antwoord op was gegeven.

  0 likes
 • V schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Leg ook eens uit dat er zoveel mammoetbotten, wolharige neushoornbotten en zo nog steeds worden opgevist door vissers. Hadden die niet na een langzame zeespiegelrijzing na het smelten van het ijs na de laatse ijstijd van zo’n 12.000 a 13.000 jaar terug naar boven kunnen lopen of is er daadwerkelijk een of andere zondvloed (een of andere ramp) geweest die deze dieren snel deed verzuipen (een snelle overstroming; zondvloed zeg maar). Graag reactie hierop van anderen. Hoe kan dit ??[/quote]

  Wie zegt dat ze zijn verzopen? Grote kans dat de botten er al lagen voordat de boel onder water kwam te staan.

  0 likes
 • nunki schreef:

  13000 jaar geleden kwam er een einde aan de ijstijd. Als je de Iceage films hebt gezien, gaat dat niet vreedzaam. Dat er landen zijn verdronken is niet bijzonder. De Aarde ziet er over 1000000 jaar anders uit dan nu. Als er bij ons een laag van 3Km ijs komt te liggen, valt er van ons na ontdooiïng ook niets meer terug te vinden. Misschien is Atlantis alleen maar een verhaal om ons moderne mensen te sarren.

  0 likes
 • Nature schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Nou mensen kom maar eens op. Volgens mij zijn die eilanden en de Atlantische Oceaan zoals de Azoren. Madeira, de Canarische eilanden en zo restanten van Atlantis. Dat is mijn stelling. Leg ook eens uit dat er zoveel mammoetbotten, wolharige neushoornbotten en zo nog steeds worden opgevist door vissers. Hadden die niet na een langzame zeespiegelrijzing na het smelten van het ijs na de laatse ijstijd van zo’n 12.000 a 13.000 jaar terug naar boven kunnen lopen of is er daadwerkelijk een of andere zondvloed (een of andere ramp) geweest die deze dieren snel deed verzuipen (een snelle overstroming; zondvloed zeg maar). Graag reactie hierop van anderen. Hoe kan dit ??[/quote]
  Er is ook ergens een baby-mammoet in het ijs gevonden van de noordpool dacht ik, met klaver tussen zijn kiezen. Hierover heb ik lang nagedacht en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat hij slachtoffer was van een poleshift van de aarde. En dat dat heel snel gebeurd moet zijn. Abrupte grote verplaatsing van land en zee.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Nature”][quote name=”Aardebewoner”]Nou mensen kom maar eens op. Volgens mij zijn die eilanden en de Atlantische Oceaan zoals de Azoren. Madeira, de Canarische eilanden en zo restanten van Atlantis. Dat is mijn stelling. Leg ook eens uit dat er zoveel mammoetbotten, wolharige neushoornbotten en zo nog steeds worden opgevist door vissers. Hadden die niet na een langzame zeespiegelrijzing na het smelten van het ijs na de laatse ijstijd van zo’n 12.000 a 13.000 jaar terug naar boven kunnen lopen of is er daadwerkelijk een of andere zondvloed (een of andere ramp) geweest die deze dieren snel deed verzuipen (een snelle overstroming; zondvloed zeg maar). Graag reactie hierop van anderen. Hoe kan dit ??[/quote]
  Er is ook ergens een baby-mammoet in het ijs gevonden van de noordpool dacht ik, met klaver tussen zijn kiezen. Hierover heb ik lang nagedacht en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat hij slachtoffer was van een poleshift van de aarde. En dat dat heel snel gebeurd moet zijn. Abrupte grote verplaatsing van land en zee.[/quote]

  Er zijn mensen die denken dat zo’n ramp (poolshift of zo) weer zou kunnen plaatsvinden. Wat is de reactie van anderen hierop ? Ben benieuwd.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >