Archeologie

Atlantis ontdekt? Mysterieuze piramide gevonden bij de Azoren

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen de eilanden Terceira en São Miguel, die deel uitmaken van de Azoren, is een grote mysterieuze piramide ontdekt.

Behoorde de piramide toe aan de hoogontwikkelde prehistorische beschaving die bekendstond als Atlantis?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ontdekker Diocleciano Silva schat dat de piramide 60 meter hoog is. Het raadselachtige bouwwerk bevindt zich op een diepte van 40 meter en is net als de Grote Piramide georiënteerd naar de windrichtingen.

Piramidebouwers

De ontdekker denkt niet dat de piramide een natuurlijke formatie is. De vondst wordt inmiddels nader bestudeerd met hulp van de Portugese marine.

Verhalen over een hoogontwikkelde prehistorische beschaving die bekendstond als Atlantis doen al lange tijd de ronde, maar er is verdeeldheid over de mogelijke locatie van de beschaving. Plato suggereerde dat de oorspronkelijke piramidebouwers ten westen van Gibraltar leefden, maar na ontdekkingen rond Machu Picchu en het Middellandse Zeegebied houdt men rekening met verschillende mogelijkheden.

Artefacten

De Azoren vormen een archipel die bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes, die samen een autonome regio van de republiek Portugal uitmaken. Onder de archipel komen de Noord-Amerikaanse, Euraziatische en Afrikaanse platen bijeen.

Er zijn artefacten gevonden die dateren van enkele millennia voor Christus. De locatie waar de piramide is gevonden ligt al ruim 20.000 jaar onder water.

Bron: Strangesounds.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Link
Link
10 jaren geleden

Atlantis moet bestaan hebben. Voor mij is er te veel wat hier op wijst. En ik denk dat Atlantis erg groot was qua oppervlak. Locatie: tussen Amerika en Afrika. Qua oppervlakte was Atlantis wellicht zo groot als Afrika. Terceira en São Miguel liggen wat dat betreft precies goed.

Aanwijzing 1. De naam Atlantisch en de naam Atlantische oceaan.

Aanwijzing 2. Er zijn tenminste zes Egyptische mummies gevonden waarin cocaïne is aangetroffen. En in zuid of midden Amerika is een artefact gevonden (zo’n 10 a 12.000 jaar oud) wat eruit ziet als een Egyptische cobrakop. Vreemd, voor zover ik weet, hebben er nooit cobra’s bestaan in midden of zuid Amerika.

Ik denk dat er contact was tussen de (uitgestorven) beschaving in Afrika en Amerika. Atlantis was wellicht zo groot dat ze in Afrika via Atlantis naar Amerika zijn gegaan en andersom ook. Dat verklaard meteen waarom ze duizenden jaren geleden al cocaïne in Egypte hadden en de cobra artefact in Amerika.

Aanwijzing 3. Ik geloof gewoon niet dat Plato dit verzonnen heeft.

Aanwijzing 4. De Bermuda Driehoek. Ik denk dat dit een overblijfsel van Atlantis is. Wellicht is het inderdaad een soort portaal.

De Atlantische oceaan is gemiddeld 4 km diep en op het diepste punt zelfs 1,6 km. Dus stel Atlantis al ongeveer 12.000 jaar op de zeebodem ligt, wat is er dan nog van terug te vinden… ??

Voor het complet plaatje.. Wereldkaart incl. Atlantis http://www.turneramon.com/oldsite/map(60K)800×484.jpg

Jan
Jan
10 jaren geleden

Ontdekker Diocleciano Silva schat dat de piramide 60 meter hoog is. Het raadselachtige bouwwerk bevindt zich op een diepte van 40 meter en is net als de Grote Piramide georiënteerd naar de windrichtingen.

Steekt dus 20 mtr boven water uit….of lees ik het vaut 🙂

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
10 jaren geleden

Ook heeft Plato Atlantis omschreven als een groot rond eiland ver weg van alle continenten, neem nou de aardbol eens bij west en oost in de handen, en draai de onderkant naar je gezicht toe. Dan zie je Antarctica, inderdaad een groot rond eiland ver weg van alle continenten en het is nog verzwolgen onder de zee (ijs). De kaarten van Piri Reis vertellen van bergen op de zuidpool die wij nog nooit hebben kunnen zien. Een bewijs van de catastrofale zondvloed.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Machu pincchu is dacht ik Peru.En die ligging komt niet overeen met de Atlantische oceaan.Dat Plato ooit gezegd zou hebben dat de piramide bouwers ten westen van Gibraltar leefden.lijkt mij niet erg aannemelijk ,Want piramides komen over de hele globe voor .En voor zo dom zou ik hem niet durven verslijten.daar komt nog bij dat atlantis 13000 jaar geleden naar de kelder is gegaan. dus kan die piramide daar ook geen 20.000jaar onder water hebben. gelegen. tenzij Lemuria aan atlantis grensde en dat land is 26000 geleden vergaan.Maar goed als alles meezit in deze eindtijd hoeven wij in ieder geval niet lang meer te wachten op de waarheid.Die komt vanzelf in de vorm van voor ons nu nieuw land vanzelf naar de oppervlakte.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x