Homepagina » Mens en Dier » ‘Engel des doods’ Pia Dijkstra (D66) komt met wet om ouderen op te ruimen
pia dijkstra
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

‘Engel des doods’ Pia Dijkstra (D66) komt met wet om ouderen op te ruimen

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) heeft zich duidelijk niets aangetrokken van alle ophef die is ontstaan rond haar donorwet. Ze komt nu met een nieuw wetsvoorstel voor hulp aan ouderen die vinden dat hun leven voltooid is. Dijkstra wil niet wachten tot na de verkiezingen, omdat ze het ‘aan onze kiezers verplicht is’.

Het Kamerlid wil euthanasie mogelijk maken voor ouderen vanaf 75 jaar, die uitzichtloos en ondraaglijk lijden, maar niet ernstig ziek zijn. CU-leider Segers noemde het ‘buitengewoon pijnlijk’ dat Dijkstra nu dit wetsvoorstel indient, ook omdat ouderen zich door corona al extra kwetsbaar voelen. Hij denkt dat het wetsvoorstel bij veel ouderen nu tot grotere onzekerheid en meer angst leidt.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat er maar een kleine groep is die een doodswens heeft. De CU noemt het heel wrang dat D66 dit soort onderzoeken in de wind slaat en doorgaat met dit wetsvoorstel voor een zelfdodingspil.

Engel des doods

Ook veel anderen zien niets in de wet. “Onvoorstelbaar dat je onder het mom van ‘compassie’ al jaren zo bezig bent om deze ‘doodswet’ door te drukken,” schrijft A. Kramer.

Vogelvrije Huisarts voegt toe: “Ze doet maar. Wanner is het ‘leven’ van D66 voltooid?” Sjoerd twittert: “De engel des doods.”

“In wat voor land leven we?” vraagt Robert Versteeg zich af. “We mogen niet zelf beschikken over een medicijn als hydroxychloroquine, maar wel een doodspil aanvragen.”

Saillant detail: volgens de PVV is Kamerlid Dijkstra betrokken geweest bij genocide en grootscheepse mensenrechtenschendingen toen ze zich inzette voor Radio Freedom, de propagandatak van het Afrikaans Nationaal Congres.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Pieter schreef:

  Ik ben ook voor eigen regie als het om levenseinde gaat, sowieso is eigen regie voorstaand. Wie denk jij te zijn dat je, je mag bemoeien met mijn manier van levenseinde?

  Zelf ben ik circa 60 en heb een duidelijke wilsverklaring in mijn medisch dossier inclusief NIET reanimeren of IC behandeling. Als bij mij een bepaalde staat van ZIJN ontstaat (zoals opgenomen in mijn medisch dossier door een zelf geschreven A4-tje) dan wens ik ACTIEVE levensbeeindiging en uiteraard uitsluitend door mensen die er geen ‘probleem’ mee hebben hieraan mee te werken. Zelf ben ik ook lid van de stichting Levenseinde en geef daarmee mijn visie op leven en dood aan.

  Wie is De Heer Segers of wie dan ook om hier een oordeel over te vellen? Of erger nog, dit niet toe te staan…..
  Veel gekker moet het niet worden!

  38 likes
  • Pieter schreef:

   En O ja, ik stem niet op D66 en ook niet op de Christelijke partijen hoewel de Christ energie wel door mijn aderen stroomt.

   14 likes
   • Jerrel schreef:

    Zou dit een van de oplossingen zijn voor de verdwenen 500 mrd uit de pensioenpot?

    17 likes
   • vladi schreef:

    je hebt het over de christus energie en hoe denkt de christus over zelfmoord?

    fff

    5 likes
    • Pieter schreef:

     Als jij de Christ energie goed kan doorvoelen, dan weet je dat al die geschreven boeken weinig van doen hebben met Christus.

     ‘on-‘ draaglijk leiden hoort niet bij deze energie.
     De mogelijkheid tot euthanasie ontslaat ons uiteraard niet om goed voor ouderen te zorgen, maar ook dat is aan ieder zelf om goed mee om te gaan.

     8 likes
     • Louise schreef:

      Nou Vladi enige ervaring met het probleem ?
      Gaan we de religi erbij halen…..
      Wel eens iemand zien stikken, wel eens gezien wat er met je gebeurt als je weigert nog te eten en te drinken. Wel eens iemand gezien die overgemedicaliseerd is…..ik wel groen uitgeslagen…
      Allemaal mensonterend , hier heeft zelfmoord niks mee van doen…… Wil natuurlijk niet zeggen dat jij mag kiezen om zo te sterven..Je vergeet daarbij dat sterven een geestelijk process is , maar daar heb je dan geen tijd voor……..Dat is pas mensonterend …

      4 likes
     • jenne aakster schreef:

      De ouderen zijn een onderdeel van onze samenleving, en de samenleving is ook mede verantwoordelijk voor de ouderen, maar dat is niet zo op dit moment, en wat heeft de energie van Christ hier mee te maken, je staat voortdurend een hele persoonlijke benadering voor, en juist bij dit denken laat je dit varen, het is zo iets persoonlijks tussen jou en je eventuele créator wat dit dan ook moge zijn, dat dit niet in een discussie is te betrekken !

      1 likes
    • Uknowewho schreef:

     @ vladi
     ” je hebt het over de christus energie en hoe denkt de christus over zelfmoord?”
     Daar staat de doodstraf op!!!

     0 likes
  • Louise schreef:

   Pieter, ik ben het helemaal met je eens, het is mijn lijf en mijn leven, dus ook mijn dood, Iedereen mag voor zichzelf bepalen ……Uiteindelijk gaan we gelukkig allemaal…..En nee ik heb niks met Pia 66..

   14 likes
 • Sjazon schreef:

  De overheid moet zich niet bemoeien met dit soort zaken, noch voor, noch tegen zijn. Het is iets van de individu zelf.

  26 likes
  • Louise schreef:

   Sjazon helemaal gelijk, maar die mogelijkheden van nu zijn soms knap ingewikkeld heb ik al een paar keer gemerkt..
   Dan moeten we gewoon zelf iets kunnen aanschaffen en zelf bepalen wanneer we weg willen…..

   5 likes
 • jenne aakster schreef:

  Ben nu 84 net als mijn Ega, ja soms is het vechten voor je gezondheid, er zijn dagen vol triestheid vooral als je aan de genen gaat denken die niet meer zijn, maar goed er zijn nog zoveel wonders te aanschouwen gewoon om je heen in je tuin, in je oude boeken, en je liefde voor je oude partner, wanneer en hoe, laat ik over aan tja zeg het maar, dit soort hartvochtige dames, doen in hun leven meer kwaad dan goeds, ik stem niet om dat ik heb ondervonden dat streberige sluwe ietsie pietsie psycho’s zich in de politieke partijen ophouden, er zijn uitzonderingen, maar intégre oprechte mensen in de politiek zijn dun gezaaid !

  10 likes
  • Pieter schreef:

   M;n beste Jenne, na al het goeds dat je de afgelopen jaren hebt gedaan voor o.a. Arnold van WTK zal hij zeker graag palliatieve zorg komen verlenen in het Zuid Franse land 🙂

   5 likes
  • Louise schreef:

   Wat een gezegend mens bent u om samen zo van de ouderdom te genieten men jenne..Maar wij worden te vaak geconfronteerd met de afschuwelijke drama’s.
   Ouderen die een kussen op elkaars hoofd drukken van ellende en wanhoop.
   Mensen die jaren een euthanasie verklaring hebben, maar waar niet naar gehandeld wordt. De wet die zich er ineens mee bemoeit, artsen die zich terug trekken……Zo kan ik nog wel even doorgaan… en dat allemaal als je aan t sterven bent, dat hoort een privé aangelegenheid te zijn, het is het laatste wat je doet in dit aardse leven met respect…Persoonlijk ben ik voor een pil van drion( zo noemde ze dat jaren geleden……..zo’n pil is er heus wel….. Laten we niet zo spastisch doen met de dood, het hoort er bij……

   4 likes
   • jenne aakster schreef:

    Heb veel zien veranderen, vooral wat mens zijn betreft, heb het geluk sterk en gezond te zijn blijven, daar doen we dan ook alles aan, gewoon om dat we het de moeite waard vinden, een vriendin van ons is 104 haar zusje van 92 woond naast haar, samen doen ze de moestuin, lezen nog steeds boeken, ik weet het zijn er niet veel maar toch ze zijn er nog steeds, alles naturel ook de gezondheid, homeopathies en gemmo, het kan ik weet het, het is het geweten van een land, en daar zijn ze ontzachelijk bang voor, groet !

    4 likes
   • Pieter schreef:

    Zo’n pil bestaat natuurlijk al lang. De Nazi’s die zelf dood wilden namen: Cyaankali ook bekend als kaliumcyanide en vooraf een flinke slok (Whisky, Wodka) alcohol.

    Binnen enkele minuten ben je bewusteloos en binnen een tiental minuten ben je dood.

    Maar tegenwoordig zijn er nog wel humanere vormen, maar zoals je zegt er wordt zo spastisch overgedaan.

    3 likes
    • jenne aakster schreef:

     Het is duidelijk het teken van deze tijd, dit afschuwelijke geklets over levensbeeindigen, toen Plato – Socrates zijn kruiden lied drinken, nu lees het maar, wat er in hem om ging, het is Millioenen % een persoonlijk gebeuren, de keus is aan ieder mens ?, laten we het niet tot iets goors en ludiek’s, en vooral gewoon en ordinairs maken, want dat is het niet, op die wijze devalueer je alles wat met het wonder van leven te maken heeft !

     1 likes
     • Pieter schreef:

      Precies, laten we in het wonder van het leven ook gewoon over het wonder van de dood kunnen praten en er op een humane manier een eind aan kunnen maken zonder er zo spastisch over te doen.
      En degenen die tot het uiterste gaatje in leven willen blijven, kunnen dat natuurlijk ook doen; ieder z’n eigen keuze.

      4 likes
     • jenne aakster schreef:

      Pieter, het leven eindigt bij de dood, de dood die een onderdeel is van dit leven, van de eeuwige cirkel, ik val dit niet aan, vraag alleen om mededogen en een zekere civilisatie, in zijn benadering, waarom om moet alles zo gebaggateliseerd worden, met de grond gelijk gemaakt, kunnen we niet meer met onze gevoelens om gaan !

      1 likes
     • Pieter schreef:

      M’n beste Jenne, waar in mijn commentaren in dit artikel zou ik voldoen aan wat jij opmerkt:

      Geen mededogen, Geen civilisatie, baggatelisering ?

      Of was het meer algemeen bedoeld?

      1 likes
 • H.Zuijdam schreef:

  waarom is toch iedereen bezig met angst, ziekten en sterven, waarom is niet iedereen bezig met LEVEN… Waarom maakt iedereen het zichzelf en anderen zo moeilijk om gewoon te doen in je leven wat je wilt, zonder dat anderen er wat van moeten vinden. We hebben een regering die uitsluitend voor zichzelf bezig is. Dat is precies wat wij ook zouden moeten doen. Zij trekken zich van ons ook geen hol aan. Het leven is te kort om er steeds maar weer een drama van te maken. Geniet en wees een ongehoorzame burger en doe wat je wilt, zonder anderen daarmee te benadelen.

  10 likes
  • vladi schreef:

   eindelijk iemand die niet onder mind control is.
   praten over zelfdoding en wetgeving ervoor,pff

   als je dood wil kan ik dat op 101 manieren doen,snel en nauwelijks of geen pijn.

   kan iemand me dan ook vertellen hoe je op 10 manieren door de miserie heen toch een goed leven kan leiden?

   fff

   3 likes
 • gerrit schreef:

  ik heb hier een boek uit 2016 liggen en daar staat het vaccinatieprogramma het ombrengen van ouderen die niet meer nuttig zijn voor de maatschappij, het tegen elkaar opzetten,en nog veel en veel meer allang in. Het fantoom zelf heet dat boek.

  7 likes
 • jan doornbos schreef:

  Tja, Pytsje Dijkstra… (uitspraak: Pietsje Diekstra) Tragisch.

  4 likes
 • Jack Burton schreef:

  Vroeg of laat komen deze lieden zelf aan de beurt…en dan zal het lachen hun vergaan…

  4 likes
 • Peter schreef:

  Pia Dijkstra, die was toch ooit van het NOS journaal ?

  3 likes
 • Arwijn schreef:

  De timing is echt ongelooflijk…

  3 likes
 • Elise schreef:

  d66 ehum. On topic. Ik verwijt deze partij/Els Borst(was over het algemeen wel een goed mens), maar dat zij zalfjes etc. met water heeft toegevoegd gekregen(om het beter af te kunnen breken/milieu), waardoor de werking minder werd, tja, dat zit me nog steeds dwars.

  3 likes
 • exegese schreef:

  Ook ik ben in principe voor volledig recht op zelfbeschikking mits volledig helder en wilsbekwaam. Dat dit moeilijk is vast te stellen en zorgt voor ingewikkelde situaties lijkt me duidelijk doch vrijheid voor alles en ook zeker bij een doodswens. ik kan me er alles bij voorstellen dat mensen soms absoluut niet meer verder willen.

  2 likes
 • Casper schreef:

  Als je niet meer wilt, dan WIL je NIET meer.
  Als je jezelf van hydroxychloricine wil voorzien, dan WIL je jezelf van hydroxychlorocine voorzien!

  Beide is zelfbeschikking, en als je in één van de twee baat ziet, dan is het aan een ieder om daar gebruik van te maken.
  Alcohol kan ik ook zo kopen in de supermarkt, en me elke dag zat zuipen.
  Daar gaat me lever en leven. Duurt alleen zo lang. Zelfbeschikking is belangrijk, evenals jezelf kunnen helpen met medicatie ook al staat een instantie daar tegenover.

  Kom op, we zijn volwassen en geen kinderen!
  Dit voorstel van D66 zou ik steunen.
  Dat ouderen nu aan zelfmoord denken door deze overheid geïntroduceerde crisis is tragisch. Ik bedoel, als wij als burgers niet in gaan grijpen, dan is het voor ouderen die in lockdown 2, 3,4,5 komen tenmiste een humane uitweg. Zeker hebben wij als burgers die niet in actie komen daar dan schuld aan.

  2 likes
  • jenne aakster schreef:

   De Lockdown op zich is niet voldoende reden, om de mensen als ouwe honden te laten inslapen, misschien eerst eens proberen hun leven meer inhoud te geven, en wat prettiger te laten verlopen, oude lieden in een soort asijl opsluiten, als gevangenen wel is waar de deur open maar je mag er niet uit, en dan we hebben het hier over de dood, het onherroepelijke levens einde, van iets unieks gegeven !

   2 likes
   • Pieter schreef:

    Onze WTK Jenne leeft ook nog in het Franse lockdown land.
    Als ouwe hond kun je zelf wel zorgen voor je roedel daar heb je geen overheid voor nodig en natuurlijk mag je kiezen voor palliatieve zorg in plaats van een actieve stop als dat beter bij je past. Maar gun een ander ook het zijne m’n beste Franse WTK Jenne.

    4 likes
  • vladi schreef:

   wtf schrijf jij hier allemaal???

   fff

   0 likes
 • jtprf schreef:

  Ik heb even moeten nadenken, wat ik het zou noemen; ‘een voorzetje geven om het te doen’ ?

  2 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja en het CU gaat net als bij die donorwet ermee akkoord. Tot zover CU

  1 likes
 • lichtwezen schreef:

  Maak geen einde aan je leven hoe beroerd je er ook voorstaat, het drama waar je dan in belandt aan gene zijde is vele malen erger dan hier, waar b.v. verdovingsmiddelen zijn. Het is een goddelijke wet de geboorte als het moment wanneer je sterft! Als je denkt deze datum te kunnen vervroegen door zelfmoord (euthanasie is het zelfde) dan kom je in conflict met de goddelijke wet. zie: https://rulof.org/nl/Euthanasie-en-zelfmoord

  0 likes
  • Pieter schreef:

   Ach gut, de religie komt weer even een duid in het zakje doen. Religie en angst aanpraten, alweer een voorbeeld.

   4 likes
   • lichtwezen schreef:

    a). je bent een trol of
    b). je bent naïef
    maar stel je voor deze Jozef Rulof heeft gelijk en jij hebt het bij het verkeerde eind en er is ook maar 1 person hier die laat zich door jouw gebazel misleiden als hij voor de keuze komt te staan…
    je zit onherroepelijk aan deze persoon vast! (oorzaak en gevolg)
    maar wellicht is dit voor jouw oren niet besteed

    0 likes
  • Margie schreef:

   Toch kiezen sommigen ervoor net zo goed als mensen die kinderen op n ‘happy’ meal trakteren

   1 likes
  • jenne aakster schreef:

   Mee eens, maar veel mensen zijn bang zich zelf tegen tekomen, ben niet uitermate gelovig, maar hou altijd een slag om mijn arm, om dat ik twijfel, vraag me af, denk phylosophere over wat ik weet, hoor, zie en lees, ja een oud mens, die voor de drempel staat, wat te verwachten, groet !

   0 likes
 • Paul schreef:

  Deze hele regering van Rutte (pinokio) De Jang moet zo snel mogelijk verdwijnen, zij helpen NL de afgrond in.
  Ben zo blij dat ik daar niet meer woon.

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  ‘Kaag wil wel samenwerken met terreurorganisatie, maar niet met Nederlandse volksvertegenwoordigers?’

  Het ministerie van Sigrid Kaag (D66) gaf ...

  kaag

  Kaag geeft weer honderden miljoenen van ONS belastinggeld weg

  D66-minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking krijgt eenmalig ...

  >