Mens en Dier

‘Engel des doods’ Pia Dijkstra (D66) komt met wet om ouderen op te ruimen

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) heeft zich duidelijk niets aangetrokken van alle ophef die is ontstaan rond haar donorwet. Ze komt nu met een nieuw wetsvoorstel voor hulp aan ouderen die vinden dat hun leven voltooid is. Dijkstra wil niet wachten tot na de verkiezingen, omdat ze het ‘aan onze kiezers verplicht is’.

Het Kamerlid wil euthanasie mogelijk maken voor ouderen vanaf 75 jaar, die uitzichtloos en ondraaglijk lijden, maar niet ernstig ziek zijn. CU-leider Segers noemde het ‘buitengewoon pijnlijk’ dat Dijkstra nu dit wetsvoorstel indient, ook omdat ouderen zich door corona al extra kwetsbaar voelen. Hij denkt dat het wetsvoorstel bij veel ouderen nu tot grotere onzekerheid en meer angst leidt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit onderzoek blijkt bovendien dat er maar een kleine groep is die een doodswens heeft. De CU noemt het heel wrang dat D66 dit soort onderzoeken in de wind slaat en doorgaat met dit wetsvoorstel voor een zelfdodingspil.

Engel des doods

Ook veel anderen zien niets in de wet. “Onvoorstelbaar dat je onder het mom van ‘compassie’ al jaren zo bezig bent om deze ‘doodswet’ door te drukken,” schrijft A. Kramer.

Vogelvrije Huisarts voegt toe: “Ze doet maar. Wanner is het ‘leven’ van D66 voltooid?” Sjoerd twittert: “De engel des doods.”

“In wat voor land leven we?” vraagt Robert Versteeg zich af. “We mogen niet zelf beschikken over een medicijn als hydroxychloroquine, maar wel een doodspil aanvragen.”

Saillant detail: volgens de PVV is Kamerlid Dijkstra betrokken geweest bij genocide en grootscheepse mensenrechtenschendingen toen ze zich inzette voor Radio Freedom, de propagandatak van het Afrikaans Nationaal Congres.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Ik ben ook voor eigen regie als het om levenseinde gaat, sowieso is eigen regie voorstaand. Wie denk jij te zijn dat je, je mag bemoeien met mijn manier van levenseinde?

Zelf ben ik circa 60 en heb een duidelijke wilsverklaring in mijn medisch dossier inclusief NIET reanimeren of IC behandeling. Als bij mij een bepaalde staat van ZIJN ontstaat (zoals opgenomen in mijn medisch dossier door een zelf geschreven A4-tje) dan wens ik ACTIEVE levensbeeindiging en uiteraard uitsluitend door mensen die er geen ‘probleem’ mee hebben hieraan mee te werken. Zelf ben ik ook lid van de stichting Levenseinde en geef daarmee mijn visie op leven en dood aan.

Wie is De Heer Segers of wie dan ook om hier een oordeel over te vellen? Of erger nog, dit niet toe te staan…..
Veel gekker moet het niet worden!

Peter
Peter
3 jaren geleden

Pia Dijkstra, die was toch ooit van het NOS journaal ?

Sjazon
Sjazon
3 jaren geleden

De overheid moet zich niet bemoeien met dit soort zaken, noch voor, noch tegen zijn. Het is iets van de individu zelf.

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Tja, Pytsje Dijkstra… (uitspraak: Pietsje Diekstra) Tragisch.

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x