Buitenland

Congreslid VS komt met wetsvoorstel om einde te maken aan ‘illegale’ oorlog tegen Assad: “CIA-operaties moeten stoppen”

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard zei onlangs in een openhartig interview met CNN dat de pogingen van Washington om de Syrische president Assad af te zetten ‘averechts werken’ en ‘illegaal’ zijn. Ze ging zelfs nog een stap verder en beschuldigde de CIA van het bewapenen van de terroristen die volgens het Witte Huis ‘gezworen vijanden’ zijn.

Inmiddels heeft de Democraat uit Hawaï samen met de Republikein Adam Scott een wetsvoorstel ingediend om een einde te maken aan de ‘illegale oorlog’ tegen Assad. Het tweetal roept de regering-Obama op de Syrische president met rust te laten en zich volledig te richten op het vernietigen van de Islamitische Staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De Verenigde Staten voeren twee oorlogen in Syrië,” zei Gabbard. “De eerste is de oorlog tegen IS en andere islamitische extremisten, die na 9/11 is goedgekeurd door het Congres. De tweede oorlog is de illegale oorlog tegen de Syrische regering om Assad omver te werpen.”

“Het afzetten van Assad is in dit stadium alleen maar contraproductief,” voegde Scott toe. Sinds 2013 heeft de CIA meer dan 10.000 strijders getraind, waarvan een aantal zijn overgelopen naar extremistische groepen.

Gabbard klaagt dat het Congres deze trainingen nooit heeft goedgekeurd. “Mensen zeiden hetzelfde over Saddam Hoessein, hetzelfde over Moammar Gaddafi; die twee regimeveranderingen zijn niet alleen mislukt, ze hebben onze vijand juist sterker gemaakt.”

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x