Homepagina » Natuur en Milieu » Elektrische auto is juist een klimaatcatastrofe. Professor helpt u uit de droom
elektrische

Elektrische auto is juist een klimaatcatastrofe. Professor helpt u uit de droom

De elektrische toekomst is een zinloze droom. Dat zegt professor Jorg Wellnitz van de Technische Universiteit van Ingolstadt in gesprek met ingolstadt-today.

Hij voegt toe dat zijn mening wordt gedeeld door vele andere deskundigen.

Overschakelen op elektrische auto’s heeft volgens dr. Wellnitz geen merkbaar effect op het klimaat.

Enorme verspilling

De Duitse professor heeft met zijn uitspraken menigeen voor het hoofd gestoten, aldus de nieuwssite.

Wellnitz citeert de Deense klimaatwetenschapper Bjorn Lomborg, die de Duitse groene transitie ziet als een enorme verspilling van hulpbronnen.

Als Duitsland vanaf nu 80 jaar lang 43 miljard euro investeert in CO2-reductie, zal de opwarming worden teruggedrongen met slechts 0,01 graad, berekende Lomborg.

Klimaatcatastrofe

De elektrische auto ‘gaat niet werken’, betekent ‘industriële zelfmoord’ en is bovendien een ‘klimaatcatastrofe’, zo stelt Wellnitz.

Hij is van mening dat we juist dieselmotoren nodig hebben, die ‘zeer efficiënt en schoon’ zijn.

De expert zegt verder dat CO2 geen klimaatsloper is, maar een belangrijk gas.

Veel schadelijker

Zelfs als de CO2-concentratie toeneemt tot 800 ppm, zal het maar ongeveer 0,4 graad warmer zijn op aarde, zegt de professor.

“Andere gassen – zoals methaan, lachgas en cfk’s – zijn veel schadelijker voor het klimaat,” vervolgt hij.

Dr. Wellnitz claimt dat een klimaatneutraal Europa onmogelijk is zolang we onze goederen blijven produceren in China of India.

Nieuwe religie

Als we echt CO2-neutraal willen leven, moet het consumentengedrag drastisch gaan veranderen, zegt hij.

Het klimaat is volgens professor Wellnitz een nieuwe religie geworden.

De handel in emissierechten doet hem bijvoorbeeld denken aan de aflatenhandel in de middeleeuwen, waarbij gelovigen werd wijsgemaakt dat zij de schuld voor hun zonden konden afkopen, zelfs als die nog niet eens waren begaan.

[ingolstadt-today.de]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
1 jaar geleden

Waterstofauto’s zijn er al lang, alleen de tankstations nog niet. Nu nog betere conversie ontwikkelen en een productiestraat opzetten dan maak je compacte waterstofauto’s voor circa 15000 euro met een levensduur van minimaal 30 jaar met weinig onderhoudskosten.

Karel
Karel
1 jaar geleden

Ik vermoed dat meneer de professor stiekem geld ontvangt van de olie-industrie om dit soort BS uit te kramen…

J@n
Reactie op  Karel
1 jaar geleden

Diegene die erg geloven in electrisch rijden hebben totaal geen benul van het productie proces. Probeer dat eens te begrijpen.

Piet
Piet
Reactie op  [email protected]
1 jaar geleden

Wel, als iemand de smoq in grote steden in landen als China of India heeft gezien??

Dan is elektrisch rijden een zegen. Temeer omdat elektriciteit volledig schoon kan worden opgewerkt en vrijwel kosteloos (met nieuwe methodes).

John
John
Reactie op  Piet
1 jaar geleden

Die smog wordt slechts voor een marginaal deel door auto’s veroorzaakt, dus je kletst echt gigantische onzin!

Barry
Barry
1 jaar geleden

De nieuwe diesels zijn nog beter, alleen wil men er niet aan. Ze zijn allemaal gekocht, iedereen in het circuit zit met zijn handen in de grabbelton van de belastingbetaler. Ik begrijp werkelijk niet dat de klimaat voorstanders niet in de gaten hebben dat ze beroofd worden van hun geld, vrijheid en zelfs bestaansrecht. Politiek gaat je niet helpen, dus zal je iets anders moeten verzinnen. Demonstreren werkt niet in Nederland, zelf betaal ik zoveel mogelijk in contant geld, misschien als het massaal wordt gedaan gaan banken wel piepen oftewel er moet chaos ontstaan waar men in Den Haag niet blij mee is. Maar zal wel een illusie zijn, maar ik blijf hopen…

Theo
Theo
Reactie op  Barry
1 jaar geleden

Allemaal fabels kijk eens hoe de omstandigheden voor miljoenen jaren terug waren.wij werken er natuurlijk ook een klein deel aan mee maar de natuur doet het meest . De climaat verandering blijft door gaan daar is niets aan te veranderen. Alleen wij kunnen het vertragen.wat de staat doet is puur ons financieel uitkleden.

Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

De grootste vervuilers zijn degene die de patenten op alternatieve energie vast/tegenhouden. Er zijnheus wel millieu vriendelijke energie bronnen, maar die worden gewoon geblokkerd.
Bv de ‘hempcar’ van Henry Ford was al een flinke stap in de goede richting, echter…….

salvar
salvar
1 jaar geleden

Elektrische auto is juist een klimaatcatastrofen.
misschien is dit ook wel de bedoeling?

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
1 jaar geleden

Nederland van het gas af, en alle verwarmingen en auto´s Electrich, en sluiting van al de kolen gestookte centrales. Dan moeten jullie mij maar eens vertellen waar al dat stroom vandaan moet komen. Wat zijn jullie toch een stelletje hersenloze mensen. Ik heb veel reacties gelezen, maar er werd nooit gerept waar die stroom vandaan moet komen. Windmolens, zonnepanelen? Wel al zetten ze heel Nederland er helemaal vol mee, dan komen ze nog stroom te kort.
Mensen in Nederland en België, begrijpen jullie dan niet dat onze overheden ons allemaal willen kaal plukken en dat wij allemaal als SLAVEN behandeld zullen worden.
Het enige goed werkende metode is, trek al Uw geld van de Bank en er moet een opstand komen door het gehele volk.

Groet S vd H.

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Hiermede laat de nwo zijn ware gezicht zien?

Sjazon
Sjazon
1 jaar geleden

Ze hebben er een mooie naam aan gegeven: electrische auto’s. De feitelijke naam ‘accu-auto’s’ laat gelijk de waarheid zien en dat wil men liever niet.
Er zijn ook mogelijkheden met opwind-motoren. Als een klok 24 uur kan lopen met 1 keer opwinden, waarom zou er dan niet voor een auto zo’n mechanische motor gemaakt kunnen worden? Men doet gewoon geen serieuze poging de tal van andere mogelijkheden te onderzoeken. Alles is tegenwoordig gericht op electrisch. Alsof er een machtige sekte achter zit die niets anders duldt. De hele Natuur en het hele bestaan is gebaseerd op diversiteit. De mensheid heeft alle rampen overleefd dankzij deze diversiteit. En nu wil men deze energiediversiteit reduceren tot de monopolie ‘electrisch’. Het is gewoon dom, kortzichtig en fnuikend. Tenzij het een agenda is van een groepje.

Rosalie
Rosalie
1 jaar geleden

Iedereen elektrisch ? Makkelijk onder controle te houden , toch ? Overheid schakelt gewoon de stroom uit en we kunnen niks meer.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Tja er is vol ingezet door de Globalisten op de klimaat leugen , verzonnen om ons financieel uit te kleden denk je echt dat deze criminelen ook maar iets om moeder natuur geven ??

x

Check Also

ganges

Smerige propaganda: lijken in Ganges hebben niets met corona te maken

Tientallen lichamen van mogelijke coronaslachtoffers zijn in ...

corona

Corona piekt in 4 van de 5 meest gevaccineerde landen. Moeten we ons zorgen maken?

De koplopers in het vaccinatieklassement, waaronder vier ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x