Homepagina » Wetenschap » EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review
EmDrive: 'Onmogelijke' brandstofloze motor onderworpen aan peer review

EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review

De ‘onmogelijke’ EmDrive is een motor die ruimteschepen kan aandrijven door middel van microgolfstraling. Op deze manier kunnen de schepen in de ruimte accelereren zonder brandstof te verbruiken.

Als de technologie werkt zal deze motor voor een revolutie zorgen in de ruimtevaart. Ruimteschepen zouden een stuk lichter worden en lange reizen zouden plotseling een stuk dichterbij komen.

Een door microgolven aangedreven motor die de mens naar de sterren kan brengen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Volgens de gangbare natuurkunde kan de EmDrive helemaal niet bestaan.

Geen actie, alleen reactie

Eén van de wetten van Newton zegt dat een reactie (voortstuwing) alleen mogelijk is na een actie (verbranding van brandstof). Bij de EmDrive is er geen actie, ogenschijnlijk alleen reactie. De motor gebruikt elektromagnetisme in een afgesloten ruimte als voortstuwing.

De International Business Times meldt dat de EmDrive op dit moment wordt onderworpen aan collegiale toetsing. De krant heeft de informatie van het forum van NASASpaceflight.com gehaald. Op het forum zegt een lid van het EmDrive-team, Paul March, ook dat beweringen dat Eagleworks, een experimenteel laboratorium in het Johnson Space Center, dood is, niet waar zijn.

Realiteit

Het doel van Eagleworks is het onderzoeken van claims over voortstuwing die vergezocht zijn. Het is dus geen verrassing dat de EmDrive er wordt bestudeerd. De komende maanden moet duidelijk gaan worden of de vreemde technologie ooit realiteit zal worden.

Pak de popcorn er maar bij, schrijft Popular Mechanics, want dit kan allemaal wel eens heel erg raar gaan worden. De site verwacht niet dat de EmDrive de collegiale toetsing met succes zal doorstaan, maar acht het niet onmogelijk.

[Popular Mechanics]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Kan me niet voorstellen dat andere sterren en planeten op de mensheid in de huidige, zichtbare vorm zitten te wachten.

  11 likes
 2. De aarde draait voortdurend om z’n as. Als je op een of andere wijze deze draaibeweging kunt koppelen aan een (of meerdere) dynamo(s), dan heb je voor eeuwen gratis energie (electriciteit). Hetzelfde geldt voor de omwenteling van de aarde om de zon.

  5 likes
 3. Uitdagend, net zoals de WARP-aandrijving, ook al zo’n toekomstbelofte voor de mensheid.

  7 likes
 4. Het zou leuk zijn als hier eindelijk eens wat serieuzer naar gekeken word door de grotere industrialisten die eindelijke eens een gokje durven te wagen richting echte innovatie, ipv dat stompzinnige gefixeer op Climate Change de hele tijd.

  7 likes
 5. “Op deze manier kunnen de schepen in de ruimte accelereren zonder brandstof te verbruiken.
  Dat is niet helemaal juist, geeft de indruk dat ze geen energie nodig hebben voor de voortstuwing.
  Ze hebben alleen geen raketbrandstof nodig, beter genaamd “propellant”, of op zijn Duits “Treibstoff”.

  De magnetron die gebruikt wordt heeft nog steeds een of andere energiebron nodig.

  6 likes
 6. Het principe van deze motor is al meer dan 60 jaar oud en gestaafd op de “vortextechnologie” van wijlen Viktor Schauberger.
  In de jaren ’30 was hij de drijvende kracht achter de zgn. VRIL en HAUNEBU projecten.
  De “Wassermeister” vroeg zich af HOE het kan dat een forel moeiteloos tegen de stroom in kan zwemmen en sprongen van wel 13 meter kan maken. Hij ontdekte dat forellen een vacuüm creëren, waardoor dit mogelijk wordt.

  Er schijnen vijf generaties HAUNEBU te zijn geweest, waarvan de laatste generatie een kruissnelheid van mach 8 en een topsnelheid van mach 20 zou hebben gehad.
  http://discaircraft.greyfalcon.us/HAUNEBU.htm

  De mythe vertelt dat aan het einde van W.O.II deze technologie naar “Neuschwabenland” zou zijn gebracht.
  In 1947 is admiral Byrd, onder het mom van een weerexpeditie (Operation High Jump), tezamen met 5000 mariniers, een vliegdekschip en 16 kruisers naar dit gebied gegaan om deze technologie te confisqueren.
  Binnen drie maanden moest hij echter terugkeren met meer dan 70% verlies van manschappen en materieel.
  http://www.bibliotecapleyades.net/antarctica/antartica11.htm

  UFO’s zijn rond en totaal niet gestroomlijnd. Wanneer je dit echter afzet tegen een vortex is dit echter een plausibele vorm.

  Er is zeer weinig over deze materie te vinden.
  En zoals met alles waar het leger iets mee te maken heeft: Zij die weten spreken niet…

  1 likes
 7. Bedankt voor de tips.

  0 likes
  • Hier heeft Corey Goode en David Wilcock veel onderzoek naar gedaan. Zoveel dat ik er niet doorheen kom. Het komt er op neer dat die nazi’s met hun negatieve intenties niet ver gaan komen met hun buitenaards technologische speeltjes.
   Buiten dat we in een nieuwe space zitten waar overheersing en vernietiging niet zijn toegestaan, hebben we machtige legercommandanten die de vernietiging van de mensheid niet zien zitten.
   Het meerendeel heeft kinderen, klein kinderen, daar willen ze een gezonde planeet voor achterlaten, en dan is er nog je geweten.
   Buiten dat de sinistere nazi plannen kosmisch kansloos zijn, de gewetenlozen gaan geen personeel meer hebben in de near future.
   Dan met je snel uitgespeeld met je speeltje.

   1 likes
 8. U verbruikte deze maand geen brandstof, maar wel microgolfstraling:
  Dat is dan zoveel €€€€ meneer den burger! Alstublieft meneer den burger!

  euh, dank u zeker?

  0 likes
 9. Er is geen heelal alleen in wetenschap fictie. Dat de NASA/ESA ons voorliegen met acteurs als die huisarts André Kuipers. Ontzettend verdrietig

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...