Wetenschap

EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ‘onmogelijke’ EmDrive is een motor die ruimteschepen kan aandrijven door middel van microgolfstraling. Op deze manier kunnen de schepen in de ruimte accelereren zonder brandstof te verbruiken.

Als de technologie werkt zal deze motor voor een revolutie zorgen in de ruimtevaart. Ruimteschepen zouden een stuk lichter worden en lange reizen zouden plotseling een stuk dichterbij komen.

Een door microgolven aangedreven motor die de mens naar de sterren kan brengen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Volgens de gangbare natuurkunde kan de EmDrive helemaal niet bestaan.

Geen actie, alleen reactie

Eén van de wetten van Newton zegt dat een reactie (voortstuwing) alleen mogelijk is na een actie (verbranding van brandstof). Bij de EmDrive is er geen actie, ogenschijnlijk alleen reactie. De motor gebruikt elektromagnetisme in een afgesloten ruimte als voortstuwing.

De International Business Times meldt dat de EmDrive op dit moment wordt onderworpen aan collegiale toetsing. De krant heeft de informatie van het forum van NASASpaceflight.com gehaald. Op het forum zegt een lid van het EmDrive-team, Paul March, ook dat beweringen dat Eagleworks, een experimenteel laboratorium in het Johnson Space Center, dood is, niet waar zijn.

Realiteit

Het doel van Eagleworks is het onderzoeken van claims over voortstuwing die vergezocht zijn. Het is dus geen verrassing dat de EmDrive er wordt bestudeerd. De komende maanden moet duidelijk gaan worden of de vreemde technologie ooit realiteit zal worden.

Pak de popcorn er maar bij, schrijft Popular Mechanics, want dit kan allemaal wel eens heel erg raar gaan worden. De site verwacht niet dat de EmDrive de collegiale toetsing met succes zal doorstaan, maar acht het niet onmogelijk.

[Popular Mechanics]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
7 jaren geleden

Kan me niet voorstellen dat andere sterren en planeten op de mensheid in de huidige, zichtbare vorm zitten te wachten.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Uitdagend, net zoals de WARP-aandrijving, ook al zo’n toekomstbelofte voor de mensheid.

trackback
RECLAIM YOUR WORLD » Blog Archief » EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review – NineForNews.nl
7 jaren geleden

[…] Bron: EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review – NineForNe… […]

trackback
EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review – NineForNews.nl | CONSPIRACYPRACTICE - SAMENZWERINGSPRAKTIJKEN
7 jaren geleden

[…] Bron: EmDrive: ‘Onmogelijke’ brandstofloze motor onderworpen aan peer review – NineForNe… […]

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x