Het Complot

Mondiale machtsverschuivingen worden zichtbaar

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israël heeft de grootste militaire oefening met de Verenigde Staten ooit om ‘technische’ redenen uitgesteld nadat de Amerikaanse president Barack Obama het land onder druk zette over Iran.

Het Witte Huis weidde er verder niet over uit, maar naar verluidt gaf Obama premier Benjamin Netanyahu de opdracht zijn plannen voor een aanval op Iran in de ijskast te zetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het uitstel van de oefening, die gepland stond voor april dit jaar, had volgens een officiële verklaring te maken met budgettaire en logistieke problemen. Omdat Israël bang is dat Iran werkt aan een kernwapen is het echter moeilijk te geloven dat geld een probleem zou zijn.

Het Israëlische defensieleger (IDF) definieerde niet welke ‘logistieke’ problemen de militaire oefening konden vertragen. Minister van Defensie Ehud Barak bracht onlangs een bezoek aan Washington om de militaire oefening te bespreken met Amerikaanse legerfunctionarissen.

Een uitstel van drie maanden geeft Obama extra tijd om te bewijzen dat sancties tegen Iran werken zodat de een militair ingrijpen definitief van de baan is.

Aan de oefening zouden duizenden Amerikaanse en Israëlische manschappen deelnemen. Er zouden onder andere raketafweersystemen worden getest, waaronder systemen voor de verdediging tegen langeafstandsraketten uit Iran.

Het uitstel van de oefening houdt tevens in dat de Amerikaanse senator Joe Lieberman loog toen hij zei dat Barack Obama bereid is opdracht te geven voor een militaire aanval op Iran wanneer het land als gevolg van de ingestelde sancties doorgaat met haar kernprogramma.

De Amerikaanse oud-regeringsfunctionaris Paul Craig Roberts probeert nog angst te zaaien voor een ‘nucleair Armageddon’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij over het algemeen verantwoordelijk is voor de berichtgeving op de website van Alex Jones.

Operatie onder valse vlag

Verschillende betrouwbare bronnen hebben laten weten dat de VS onder invloed van Israël een operatie onder valse vlag willen uitvoeren waarbij het land één van haar eigen oorlogsschepen zal vernietigen en de schuld op Iran zal proberen af te schuiven.

De Israëlische oud-inlichtingenofficier Avi Perry schreef op 9 januari jongstleden in de Jerusalem Post over de komst van een tweede ‘Pearl Harbor’ waarbij Iran een ‘verrassingsaanval’ op de Amerikaanse marine zou uitvoeren, wat de VS een reden zou geven om de aanval te openen.

Operaties onder valse vlag worden overigens in toenemende mate uitgevoerd. Het verhaal van 9/11 is bekend. De aanslag op de nucleaire wetenschapper afgelopen week is gepleegd door leden van MKO, een Moedjahedien-rebellenbeweging die is opgeleid door de Mossad. De beweging vertoont veel gelijkenissen met Al Qaida.

Zelfs het schip dat opgeofferd zou moeten worden is al bekend. Het gaat om de USS Vincennes (CG-49). Het marineschip heeft in 1988 een Iraans passagiersvliegtuig (vlucht 655) neergehaald dat van Iran richting Dubai vloog boven de Perzische Golf. De VS zeggen zelf dat men dacht dat het ging om een F-14 gevechtstoestel van Iran.

Het marineschip, dat gebruikt zou moeten worden om te provoceren, was per 23 november vorig jaar geheel afgeschreven en is dus klaar om uit elkaar te worden gehaald. Het zou echter veel goedkoper zijn om het schip te laten zinken.

Diverse media meldden zaterdag dat Foreign Policy in een lang en zeer lezenswaardig artikel onthulde hoe Israëlische spionnen zich voordeden als CIA-agenten en Pakistaanse extremisten vroegen te vechten tegen Iran.

De operaties onder valse vlag, compleet met dollars en Amerikaanse paspoorten, vonden plaats ten tijde van het presidentschap van George W. Bush. Volgens Mark Perry, die het artikel schreef, is er geen bewijs dat Jundallah betrokken is bij een reeks aanslagen in Iran, zoals eerder deze week op een Iraanse kerngeleerde.

Het uit Pakistan opererende Jundallah heeft dan ook niets te maken met de laatste aanslagen in Iran. Het gaat hier om de Iraanse rebellengroep MKO (Mujahedeen-e Khalq Organisation) die getraind en gefinancierd wordt door de Mossad.

Amerikaanse betrokkenen zeggen dat de CIA en de regering-Bush woedend waren over de operatie van de Mossad, die door de Israëliërs voor hun ogen werd uitgevoerd. “Wat men ook van ons denkt, we plegen geen aanslagen op Iraanse functionarissen of burgers,” aldus een CIA-medewerker. Dat de CIA hiermee aangeeft niet betrokken te zijn bij de aanslagen in Iran is wellicht een indicatie dat de Amerikaanse inlichtingendienst zich begint te distantiëren van de Mossad.

Bronnen: Israelnationalnews.com, Presstv.ir, Veteranstoday.com en NRC.nl

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x