Natuur en Milieu

Energietransitie wordt fiasco van 4600 miljard euro. Deze professor waarschuwt voor ‘economische en ecologische nachtmerrie’

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een nieuwe studie wordt de droom van de energietransitie ontmaskerd als een nachtmerrie. Dit fiasco gaat de burger 4600 miljard kosten.

In Duitsland wil men steenkool tegen 2038 afschaffen. De groene politicus Robert Habeck riep daarnaast op tot een verbod op verbrandingsmotoren in 2030.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er wordt volledig ingezet op ‘duurzame energiebronnen’. Zonnepanelen en windmolens dus.

Uit een studie van de unie van Duitse academies van wetenschappen blijkt dat de plannen nagenoeg onhaalbaar zijn.

Bijna alle daken

Momenteel komt 1,5 procent van de energie uit windmolens en 1 procent uit zonnepanelen. Samen is dat 2,5 procent.

Om tegen 2050 90 procent minder CO2 uit te stoten, is er bijna twee keer zoveel elektriciteit nodig als vandaag.

In de studie valt te lezen dat de output van wind- en zonne-energie in dit geval zevenvoudig zou moeten worden verhoogd.

Dat betekent dat bijna alle daken bedekt moeten worden met zonnepanelen en dat het hele landschap vol moet komen te staan met windmolens.

Nachtmerrie

De zoete droom van een zachte energietransitie is in werkelijkheid een ecologische nachtmerrie, schrijft de Duitse professor Fritz Vahrenholt (SPD) voor het Zwitserse weekblad Die Weltwoche.

De studie suggereert daarnaast dat we op een economische en sociale afgrond afstevenen.

Als men alle CO2-doelstellingen wil halen, dan gaat dat een slordige 4600 miljard euro kosten, blijkt uit het onderzoek.

Duitse huishoudens moeten vervolgens 4600 miljard gaan ophoesten om 800 miljoen ton minder CO2 uit te stoten. Dat komt neer op 320 euro per huishoudens per maand, 30 jaar lang.

Armoedegrens

Ter vergelijking: dit is de hoeveelheid die China in een jaar uitstoot.

De overstap op duurzame energiebronnen brengt ook nog eens allerlei kosten met zich mee, waardoor de burger nog dieper in de buidel moet tasten.

Het gevolg is dat veel Duitsers onder of rond de armoedegrens moeten leven, aldus professor Vahrenholt.

Zonneactiviteit

En als klap op de vuurpijl moet de consument het maar zonder energie doen als er door de grillen van het weer te weinig wind- of zonne-energie voorhanden is.

In 2012 publiceerde Vahrenholt samen met geoloog Sebastian Luning een boek waarin het tweetal betoogt dat klimaatverandering wordt gedreven door zonneactiviteit.

Ze voorspellen dat de aarde de komende tijd gaat afkoelen als gevolg van de zonnecycli.

[Climategate via Die Weltwoche]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Zo dit is dus ongeveer wat het echt gaat kosten dat wat de burgers moeten inleveren om het capatalistische systeem te redden , en de weg vrij te maken voor de mega controle staat die Europa heet , waar alle burgers al dan niet gehersenspoeld van al hun vrijheden en rijkdommen zijn berooft .

Heil Europa !!!

Elise
Elise
4 jaren geleden

Ik weet een hele goede bezuiniging. Stop met huidige technologie. Data kost al meer vervuiling dan alle vliegtuigen in de lucht. En dan heb je het niet eens over de vervuiling van productie van de middelen, die je hierbij allemaal nodig hebt. Internet mag van mij ook wel weg. Mensen kopen teveel via internet, zodat onze winkels leeg komen te staan.(mensen worden werkloos/persoonlijk/oogcontact met product vermindert etc.) De spullen die men koopt worden vervoert in dozen en andere verpakkingen, is ook extra vervuiling. De wagens/vliegtuigen die het rondbrengen ook. Inmiddels is deze verandering dus een grotere vervuiling, dan voorheen. Internet werd aangeschreven als goed, want dan kon men minder papier gebruiken. Nu mag je zelf printen en inktverbruiken om de kosten van een ander te drukken. Dat was niet de bedoeling.
We hebben inmiddels zoveel communicatie middelen, dat het overal een chaos is geworden.
3, 4 en 5g is ook nog slecht voor de natuur/mens.
Dus waarom gaan we door? Het is pure zelfvernietiging, die gewoon niet nodig is.
Wij(de mens) vergaat niet, de aarde vergaat niet, maar het huidige systeem mag van mij onderhand wel eens weg en plaats maken voor iets nieuws wat meer in balans is.(haalbaar/uitvoerbaar/natuurlijker/menselijker).
Das mijn wens voor het nieuwe jaar/komende jaren.

lammert
lammert
4 jaren geleden

Problem, Reaction. Solving, DE gebruikte formule, we mogen het elke x weer meemaken, en nog……..

Wanneer een club zonder leden, gefinancierd met roverheidsgelden, gebruikmakend van een simpel in de 90’er jaren ingevoerd wetsartikel, in dit land de zgn. democratie om zeep helpt, tja …..dan is er toch veel aan de hand, vind ik.

En intussen is de wetgeving geldig die ons de ogen gaat openen, zeker en vast. 2020 gaat een in alle opzichten roerig jaar worden…………Gelukgewenst en gezondheid daarbij…

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

……Ze voorspellen dat de aarde de komende tijd gaat afkoelen als gevolg van de zonnecycli…….
Uit eigen ervaring weet ik dat een warmtepomp het meest economisch werkt bij ongeveer 6 graden. Wordt het kouder dan stijgt het stroomverbruik meer dan de opbrengst.
Als de aarde dus afkoelt dan hebben we nog meer stroom nodig

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x