Universum

Er hangt een kolossale kosmische versneller boven de aarde

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van natuurkundige Ian Mann van de Universiteit van Alberta blijkt dat zich boven de aarde een enorme kosmische versneller bevindt.

De grootste deeltjesversnellers op aarde, zoals bijvoorbeeld de Large Hadron Collider (LHC), vallen geheel in het niet bij deze natuurlijke synchroton in de ruimte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door data van de Van Allen-sondes te bestuderen wisten Mann en zijn collega’s een planetair proces te ontrafelen waarbij deeltjes in de Van Allen-gordels worden versneld tot bijna de lichtsnelheid.

Poollicht

De Van Allen-gordels zijn twee gordels van geladen deeltjes op enkele duizenden kilometers rond de aarde. De deeltjes in de buitenste Van Allen-gordel zijn afkomstig van de zonnewind, de deeltjes in de binnenste gordel van kosmische straling.

Rond de polen naderen de magnetische veldlijnen van de stralingsgordels het aardoppervlak. Een groot deel van de geladen deeltjes wordt teruggestuurd naar de andere pool, een klein aantal weet een hoogte van 40 tot 50 kilometer te bereiken, waar veel luchtmoleculen zijn en poollicht kan ontstaan.

Surfer

De LHC van CERN heeft een doorsnee van 27 kilometer. De kosmische versneller boven de aarde is vele honderdduizenden kilometers groot. De versnelling van deeltjes, die hun energie halen uit zonnevlammen of –erupties, vindt plaats in de magnetosfeer, een gebied in de ruimte dat wordt gedomineerd door het aardmagnetisch veld.

Deze relativistische deeltjesversnelling kan satellieten beschadigen, maar heeft geen invloed op astronauten. Je kunt het proces vergelijken met de relatie tussen een surfer en een golf. Deeltjes rijden op verschillende golven en schieten met elke golf steeds sneller rond de planeet.

Bron: Dailygalaxy.com Foto: University of Alberta

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rolling Stone
Rolling Stone
10 jaren geleden

Moet ik me hier nu ook al zorgen om maken en dat, terwijl z.g. politieke en on-correcte en het misdadige beleid hier in dit land wordt gevoerd.
Als je ziet hoe ze de ouderen behandelen. Onze ouderen. De zieken en invaliden. Onze medeburgers. Hoe er met ons geld word omgesmeten. Men zichzelf op de schouders klopt en zichzelf verrijkt, terwijl iemand in een uitkering kan verrekken. Misschien komt dit zwarte gat wel als een zegen, zo langzamerhand?

Bert
Bert
10 jaren geleden

Dus toch: het is weer bijna 21 december en het is nu onomstotelijk bewezen dat er ons iets boven het hoofd hangt.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Er hangt helemaal niets boven onze hoofden.wij zitten er midden in.De energetische energie komt vanuit de gehele kosmos.21-12 is de zonnewende.25-12 de geboorte van de nieuwe zon ,nieuwe tijd.Als de massa nu een andere wereld (paradijselijke wereld wenst.Ligt hier de opening.wenst men met kerstmis de nieuwe tijd (wereld) te betreden !focus en intentie brengen de wonderen tot stand.Wij moeten het massaal willen en doen..De gehele kosmos staat paraat om ons te begeleiden.Ison en Helios zijn de trigers.Over de gehele wereld worden oranje en witte bollen gezien.Hoe zou dat nu in het gehele plaatje passen ? Toeval 17-12 bram Vermeulen in den Begginne dacht het niet.Dit wordt een kerst Feest om nooit meer te vergeten.Namastè

Dr.Why
Dr.Why
10 jaren geleden

[quote name=”Bert”]Dus toch: het is weer bijna 21 december en het is nu onomstotelijk bewezen dat er ons iets boven het hoofd hangt.[/quote]

er hangt vanalles boven ons hoofd, en dat speciefieke geval hangt daar al van voor wij er waren. En ’t zal er nog efkes blijven hangen ook.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x