Buitenland

Rusland zet vraagtekens bij Amerikaanse maanlandingen en stelt een onderzoek in

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft aangekondigd dat het onderzoek gaat doen naar de Amerikaanse maanlandingen. In een opiniestuk dat in de Russische krant Izvestia verscheen, schrijft de woordvoerder van de onderzoekscommissie van de Russische overheid Vladimir Markin dat een dergelijk onderzoek nieuwe inzichten in de historische ruimtereizen kan verschaffen.

Markin wil de verdwijning van de oorspronkelijke beelden van de maanlanding in 1969 onderzoeken en ook is hij erop gebrand de verblijfplaats van de 400 kilogram maanstenen, die tussen 1969 en 1972 mee terug zijn gebracht naar de aarde, te achterhalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gewist

“We beweren niet dat ze niet naar de maan zijn gevlogen en er gewoon een film over hebben gemaakt, maar al deze wetenschappelijke en culturele artefacten zijn onderdeel van de erfenis van de mensheid. Dat ze spoorloos verdwenen zijn is een gedeeld verlies. We willen met het onderzoek achterhalen wat er is gebeurd,” schreef Markin.

In 2009 gaf de NASA toe dat het de originele opnames van de eerste maanlanding had gewist. Ook waren 200.000 andere tapes vernietigd. NASA heeft naar eigen zeggen wel kopieën gemaakt van de landing met opnames van andere bronnen. Die zouden van een betere kwaliteit zijn. De meeste maanstenen zouden zijn opgeslagen in het Lyndon B. Johnson Space Center in Texas.

FIFA

Volgens Markin hebben de Verenigde Staten een grens overschreden door hun onderzoek naar negen FIFA-kopstukken. “De Amerikaanse aanklagers hebben zichzelf opgeworpen als de hoogste scheidsrechters van het internationale voetbal,” aldus een gefrustreerde Markin. Volgens hem reden genoeg om ook eens het troebele verleden van de VS onder de loep te nemen.

[MailOnline via The Moscow Times, Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Als ik Putin was, zou ik er gewoon heen vliegen en kijken of die vlag er wel echt staat.

nunki
nunki
8 jaren geleden

Het is mij gelukt om in Kerbal Space Program op de Mun te landen. Dan lijkt het me vrij zeker dat de NASA dit in de jaren 60/70 ook prima kon.

Verder geloof ik nimmer iets, dat vanuit Rusland komt. Die durven zelfs te beweren dat de Buran nog vliegwaardig is.

Jansen
Jansen
8 jaren geleden

Mooi als ze het echt gaan onderzoeken. Een beetje doorgewinterde komt er zo achter. Misschien dat meer mensen de ogen gaan openen als het woord van een president komt ipv al die miljoenen klokkenluiders. Ik zeg niet dat ze niet op de maan geweest zijn. Wel zeg ik met velen anderen dat het gros van de getoonde beelden van toen vervalst zijn e.c

wakker
wakker
8 jaren geleden

Er is nooit een astronaut op de maan geweest. Er zijn wel meer dan 38 feiten die dat aantonen. Het geheel is nogal amateuristisch in elkaar gezet. Met name die “C” die op een steen werd geschreven. Arnstrong weigert ook met z’n hand op de bijbel te zweren dat hij er wel was.

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x