Universum

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump in allerijl een juridische blauwdruk opgesteld voor mijnbouw op de maan. De NASA is nu op zoek naar mijnbouwbedrijven die de maan willen verkennen. Hoewel het gaat om het grootste maanproject van de NASA, kreeg het nauwelijks media-aandacht. Rusland en China werken ondertussen aan hun eigen maanproject.

Dus terwijl er van alles gebeurt in de wereld, beconcurreren de Verenigde Staten, China en Rusland elkaar om als eerste de maan te bereiken, zodat ze er mijnbouw kunnen plegen. Wat zouden ze er uit de grond kunnen halen? Water, goud, platina en zeldzame aardmetalen, aldus de NASA. Er wordt al gesproken van goudkoorts in de ruimte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dan is er nog iets waar nooit ruchtbaarheid aan gegeven is. Astronauten van Apollo 11 maakten melding van een groen, fluorescerend licht op het maanoppervlak voordat ze op de maan landden. Het licht was ongeveer 2 minuten zichtbaar. Er is zelfs een naam voor bedacht: Transient Lunar Phenomena (TLP). Uit literatuuronderzoek blijkt dat de lichten al bijna 1500 jaar worden waargenomen, onder andere door astronomen. Op 15 november 1953 maakte Leon Stuart de eerste foto van het verschijnsel.

Iemand is dus teruggegaan

Wél was er aandacht voor de mysterieuze gel-achtige substantie die China ontdekte op de achterkant van de maan. Wie weet wat ze daar nog meer hebben gevonden. De Daily Beast vroeg begin dit jaar nog ‘wat China in vredesnaam op de achterkant van de maan aan het doen is’.

“Je investeert pas in een mijnbouwproject als je zeker weet dat er iets waardevols te halen is en je een fortuin gaat verdienen. Iemand is dus teruggegaan,” zegt Jimmy van het populaire kanaal Bright Insight. “De maan is een gigantische kosmische goudmijn. Ze gebruiken belastinggeld om ernaartoe te gaan. Iemand gaat daar een fortuin aan verdienen, maar jij niet.”

[Bright Insight]

4 7 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wakker
wakker
3 jaren geleden

Helium3 misschien?

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
3 jaren geleden

he he eindelijk iets met geen corona ff lezen

Elise
Elise
3 jaren geleden

Ongelooflijk ziek/gevaarlijk dit. Hier sluit men mijnbouw(ijzer) voor het milieu en ondertussen gaat men daar verder. De maan(ijzer) zorgt voor eb en vloed/hormooninvloed levende
wezens enz.(worden mensen onvruchtbaar) In hoeverre kloot je dan met dit gegeven? Misschien ontstaat er zo wel een megazondvloed of zo. En waarvoor? Nog meer technologie?

André
André
3 jaren geleden

Ja vast iedereen gaat er geld aan verdienen…wat kost het om het op aarde te krijgen ? Of laten ze het gewoon vallen ? Deze metalen kan je niet eten…

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x