Gezondheid

Er wordt massaal geknoeid met ons voedsel

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uw biologische eieren komen geregeld uit een legbatterij, in uw koffie zit maïs en aan uw glas ‘puur’ sinaasappelsap is water en suiker toegevoegd.

Voedselproducenten kunnen schaamteloos frauderen en verdienen daar bovendien fortuinen mee. De controles zijn minimaal en de pakkans is bijzonder klein.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het product waar misschien wel het meest mee wordt geknoeid is olijfolie, dat in de meeste gevallen wordt aangelengd met goedkopere oliën, zoals maïsolie, zonnebloemolie of notenolie.

Zaagmeel

Rode wijn en koemelk worden ook vaak aangelengd en uw thee wordt doorgaans aangevuld met zaagmeel. ‘Wilde’ vis wordt meestal gekweekt in bassins en ‘gezonde’ graanproducten maken vaak gebruik van minderwaardige restanten van volkorengranen.

Volgens Europol zit voedselfraude in de lift. Europa wil de controle verstrengen en de boetes voor fraudeurs fors verhogen. “Onze voeding doorkruist de hele Europese Unie. Er zijn ontelbare schakels in de keten. Daar is niets mis mee, maar elke schakel moet eerlijk en veilig zijn,” zegt CDA-Europarlementariër Esther de Lange.

Schandalen

Zij stelde een rapport op over voedselfraude en kreeg woensdag veel steun voor de aanpak ervan. Haar rapport is unaniem aangenomen door politieke partijen in de parlementscommissie Voedselveiligheid van het Europees Parlement. De Europese Commissie heeft inmiddels een aparte eenheid gevormd tegen voedselfraude.

“De brede steun toont aan dat Europa eindelijk de ogen opent voor het gesjoemel met ons voedsel”, stelt De Lange. Consumenten werden de laatste tijd opgeschrikt door schandalen, zoals paardenvlees verpakt als rundvlees, ook in Nederland. Eerder was er strooizout verkocht als keukenzout en werden eieren uit legbatterijen verkocht als biologische eieren. “Voedselfraude is te lang een blinde vlek geweest voor inspecteurs en overheid.”

Bron: Nieuwsblad.be, Estherdelange.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Selten
J. Selten
10 jaren geleden

Onzin, er is wel steun maar in de praktijk zal er niets mee gedaan worden. Er gaat gewoon teveel geld in om en de controles zullen te duur zijn. De boetes zullen die kosten niet kunnen dekken, dus er wordt niets tegen gedaan.

Zal wel iets te maken hebben met zieltjes winnen voor de volgende verkiezingen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
10 jaren geleden

Sedert de eeuwwisseling houd de warenwet zich bezig met andere dingen dan voedsel,(waar waren ze bv bij het salmonella schandaal bij Foppen) er werd immers achteraf gecontroleerd,(een koe in zijn reet gekeken) en niet vooraf, (voorkomen is beter dan genezen) en is ook gauw, de nieuwe voedsel waren autoriteit gaan heten. Vanaf die tijd is het grote ruimen begonnen, en zijn ze zich naar mijn mening op gaan maken, voor wat ik noem, hemelvaart dag. (de grootste genocide ooit) Voor ons ‘niet wetende’ op passen geblazen dus, Bob Marley waarschuwde ons al (in zijn tijd) in een van zijn vele songs; Only the fittest of the fittest shal surfive, stay alive. Deze protestzanger is niet voor niets door ze vermoord.

Peter68
Peter68
10 jaren geleden

Dus waarom doen we nog moeite om gezond te eten en te drinken? Gewoon het goedkoopste van het goedkoopste nemen, wat duurder is is niets beter. Heb het helemaal gehad met al het geneuzel over gezond eten en drinken, je word toch overal geflest. Niets en niemand is nog te vertrouwen. Banken lichten je op, de industrie en middenstand bedonderen je en de overheid wringt je uit alsof je een natte dweil bent. Van mij hoeft het allemaal niet meer, kom maar op met die atoombom Iran of Noord-Korea of zijn dat ook leugens?

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Maar ondertussen via een achterdeur wel GMO toelaten. De gróótse en ongezondste fraude die er bestaat.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x