Natuur en Milieu

Goed voor het klimaat? Waarom biomassa het allergrootste schandaal van de eeuw is

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet is ervan overtuigd dat de inzet van biomassa nu en richting 2030 en 2050 noodzakelijk is voor de verduurzaming van onze economie en het realiseren van de klimaatdoelen.

De beleidsmakers die een paar jaar geleden in het stoken van biomassa duurzaam klimaatbeleid en de inperking van de CO2-uitstoot zagen, hebben een heel land getroffen met hun grenzeloze naïviteit, schrijft columnist Erdal Balci voor HP/De Tijd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ze hebben door hun handtekening te zetten onder dit project het decreet gegeven voor de vernietiging van hele bossen in Amerika en Oost-Europa,” zegt hij.

Meer CO2-uitstoot

Hij wijst op nieuw onderzoek waaruit blijkt dat de bijstook van houtpellets in energiecentrales nog meer CO2-uitstoot veroorzaakt dan kolenverbranding.

Hoe wil je het klimaat redden door hele bossen om te kappen?

Er is echter geen weg meer terug. Dat heeft te maken met de grote investeringen en bindende contracten.

Immense bedragen

“Nederland zal als een krankzinnige tot het bittere einde gaan om te redden wat er te redden valt,” merkt Balci op.

“Het gaat om immense bedragen,” vervolgt hij. “Wie heeft de ballen om tegen het volk te zeggen dat al dat geld foetsie is?”

11,4 miljard

Er is 11,4 miljard euro vrijgemaakt voor investeringen in biomassa.

Dit geld had ook gebruikt kunnen worden voor beter onderwijs of de bestrijding van armoede, aldus Balci.

[HP/De Tijd]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
4 jaren geleden

Volslagen idioot… we hebben al een massale bomensterfte in grote bosgebieden door heel Europa, naaldbomen worden aangetast door een boomschorskever waardoor de boom sterft. Maar de oorzaak ligt ergens anders, een gezonde (naald) boom dood de kever met zijn hars en is er niets aan de hand. Door de chemtrails met alluminium deeltjes wordt het immuunsysteem van de bomen om zeep gebracht. Dus nu een overschot aan hout, duizenden hectaren (moeten) worden gekapt.. maar na 5 jaar is er geen boom meer en waar haalt men dan de brandstof vandaan? 11.4 miljard het putje in en GEEN stroom meer omdat deze (bewindvoerders) idioten een contract hebben getekend? En dan? De meeste zonnepanelen werken “NIET” als er geen connenctie is met het grid, en als de wind niet waait levert de windmolen ook niets op… als Lemmings rennen we met zn allen naar de afgrond.. het word tijd dat we wakker worden en iets gaan doen om deze idioterie te stoppen..

Harriebagwan
Harriebagwan
4 jaren geleden

We moeten de politici en diens ambtenaren als biomassa gaan gebtuiken, kunnen er bomen blijven staan en is de klimaatverandering ook ineens voorbij.

#bureaucratenindeoven

paniekpanjakanariepietje
paniekpanjakanariepietje
4 jaren geleden

we worden langzamerhand slaaf van het klimaat in plaats van onderdeel. hetzelfde schuldgevoel word aangepraat als duizenden jaren geleden toen de allah verzinsels boven kwamen. de barmhartige die gevreesd moet worden.. jaja iedereen die nu geboren word staat ook meteen 5 -0 achter met n dikke schuld aan de natuur bwv. word tijd dat we die boeren voor de klas zetten dat we band met natuur kunnen bouwen zonder hulp van economie…

Barry
Barry
4 jaren geleden

Ik heb dit al eens eerder gepost, het gaat niet om het klimaat. Het is een manier om macht uit te oefenen en uw zuur verdiende centen in de zakken van een bepaalde groep ( banken, green bonds ) te krijgen. Er zal een CO2 belasting gaan komen, of een afkoopbelasting, zodat iedereen en op alle producten een extra belasting geheven wordt. Die uiteraard steeds hoger uit zal vallen. De zware maatregelen die momenteel worden voorgesteld zullen in de praktijk “niet haalbaar blijken” en zal als alternatief “een belasting maatregel” opleveren. Iedereen gerustgesteld, men kan tegen betaling blijven vliegen, consumeren enz. Alleen tegen welke prijs?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x