Homepagina » Natuur en Milieu » Goed voor het klimaat? Waarom biomassa het allergrootste schandaal van de eeuw is
biomassa

Goed voor het klimaat? Waarom biomassa het allergrootste schandaal van de eeuw is

Het kabinet is ervan overtuigd dat de inzet van biomassa nu en richting 2030 en 2050 noodzakelijk is voor de verduurzaming van onze economie en het realiseren van de klimaatdoelen.

De beleidsmakers die een paar jaar geleden in het stoken van biomassa duurzaam klimaatbeleid en de inperking van de CO2-uitstoot zagen, hebben een heel land getroffen met hun grenzeloze naïviteit, schrijft columnist Erdal Balci voor HP/De Tijd.

“Ze hebben door hun handtekening te zetten onder dit project het decreet gegeven voor de vernietiging van hele bossen in Amerika en Oost-Europa,” zegt hij.

Meer CO2-uitstoot

Hij wijst op nieuw onderzoek waaruit blijkt dat de bijstook van houtpellets in energiecentrales nog meer CO2-uitstoot veroorzaakt dan kolenverbranding.

Hoe wil je het klimaat redden door hele bossen om te kappen?

Er is echter geen weg meer terug. Dat heeft te maken met de grote investeringen en bindende contracten.

Immense bedragen

“Nederland zal als een krankzinnige tot het bittere einde gaan om te redden wat er te redden valt,” merkt Balci op.

“Het gaat om immense bedragen,” vervolgt hij. “Wie heeft de ballen om tegen het volk te zeggen dat al dat geld foetsie is?”

11,4 miljard

Er is 11,4 miljard euro vrijgemaakt voor investeringen in biomassa.

Dit geld had ook gebruikt kunnen worden voor beter onderwijs of de bestrijding van armoede, aldus Balci.

[HP/De Tijd]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
9 maanden geleden

Volslagen idioot… we hebben al een massale bomensterfte in grote bosgebieden door heel Europa, naaldbomen worden aangetast door een boomschorskever waardoor de boom sterft. Maar de oorzaak ligt ergens anders, een gezonde (naald) boom dood de kever met zijn hars en is er niets aan de hand. Door de chemtrails met alluminium deeltjes wordt het immuunsysteem van de bomen om zeep gebracht. Dus nu een overschot aan hout, duizenden hectaren (moeten) worden gekapt.. maar na 5 jaar is er geen boom meer en waar haalt men dan de brandstof vandaan? 11.4 miljard het putje in en GEEN stroom meer omdat deze (bewindvoerders) idioten een contract hebben getekend? En dan? De meeste zonnepanelen werken “NIET” als er geen connenctie is met het grid, en als de wind niet waait levert de windmolen ook niets op… als Lemmings rennen we met zn allen naar de afgrond.. het word tijd dat we wakker worden en iets gaan doen om deze idioterie te stoppen..

Willem
Willem
Reactie op  William
9 maanden geleden

Bijna iedereen is wakker maar we zijn machteloos, de “machthebbers” weten zelf ook wel dat ze fout bezig zijn maar liegen er om en liegen gewoon door ook al weten ze dat bijna iedereen weet dat ze liegen, hoe raar en arrogant kun je het hebben.

Rob
Rob
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

@Willem, hoezo zin we machteloos? Er zijn 17 miljoen mensen, tegenover 225 politieke idioten in het Binnenhof. Als het volk massaal zou opstaan dan blijven ze nergens. Maar het (gros van het) volk is net als de politiek. Iedereen bekommert zich alleen maar om zijn eigen belangen. Dan zijn mensen niet machteloos, het zijn lafaards en slappe vaatdoeken want geen mens realiseert zich dat we allemaal worden kapot gemaakt door dat kleine groepje idioten in het Binnenhof. Ik loop aan het eind van middag vaak een rondje door de buurt. Ik zie in diverse huiskamers zoutzakken voor de tv zitten die naar zinloze tv programma’s zitten te staren. Dan denk ik ‘geen wonder dat we met zijn allen naar de kl*ten gaan met dat soort volk’. Mensen (althans velen) zijn net zo egoïstisch als de politici en niemand realiseert zich dat miljoenen in dezelfde problemen zitten als zijzelf.

Je hoeft niet agressief op te treden om iets te bereiken. Opstaan beteknet in wezen alleen maar dat je met je luie reet van de bank moet komen en een signaal afgeven. De boeren doen dat al. Die komen gezamelijk een signaal afgeven en wel zonder iemand fysiek iets aan te doen. Dan zie je ook hoe bang de politiek is want de betreffende minister vertrok met de noorderzon en schakelde het leger in. De boeren waren niet gewelddadig, die kwamen gewoon met zijn allen naar Den Haag. De enigen die de boel ondermijnden waren undercover agenten, om de politie in te laten grijpen. Dan zie je dus ook wat een zinloos bestaan dat soort undercover agenten hebben als je je onder je eigen volk begeeft om de boel te ondermijnen. Maar ze werden al snel door de boeren herkend en dan zie je ook wat een lafbekken die types zijn. Mensen spelen het macht spelletje gewoon nog steeds mee, ook wanneer ze denken machteloos te zijn. Dan is er geen kracht, wat iets heel anders is dan macht. Ook al voel je je machteloos, met veel veel mensen versterk je elkaar wel in wat belangrijk is en dat zijn op menselijke rechten en behoeften. Die worden aan alle kanten overtreden en op vele manieren. Dan laat je je dus gewoon zelf kapot maken. Als je het dan niet in je eentje kunt dan moet je daar dus gezamelijk voor opstaan, net als de boeren dat doen. We hebben te maken met vernietiging van het leven (macht is duisternis). Dan heb je in feite maar twee keuzen. 1) je blijft op je luie reet zitten en laat je kapot maken, of 2) je staat massaal op voor het menselijke belang. Dat geldt vooral voor de oudere generaties die zich machteloos voelen. Die leven niet, die zijn aan het overleven. Dus moet je opstaan om te overleven.

Lambertus
Lambertus
Reactie op  Rob
9 maanden geleden

Verwennerij van de jeugd en de mensheid blijkt nu één van de meest onderschatte vormen van mishandeling. 2 verloren generaties lopen inmiddels op straat die niet weten, durven, kunnen, mogen, proberen en willen. Het gaat goed met ons. EK voetbal, Lingo, NOS…. dom volk. Mee eens Rob. We zitten op de zelfde frequentie.

Harriebagwan
Harriebagwan
9 maanden geleden

We moeten de politici en diens ambtenaren als biomassa gaan gebtuiken, kunnen er bomen blijven staan en is de klimaatverandering ook ineens voorbij.

#bureaucratenindeoven

paniekpanjakanariepietje
paniekpanjakanariepietje
9 maanden geleden

we worden langzamerhand slaaf van het klimaat in plaats van onderdeel. hetzelfde schuldgevoel word aangepraat als duizenden jaren geleden toen de allah verzinsels boven kwamen. de barmhartige die gevreesd moet worden.. jaja iedereen die nu geboren word staat ook meteen 5 -0 achter met n dikke schuld aan de natuur bwv. word tijd dat we die boeren voor de klas zetten dat we band met natuur kunnen bouwen zonder hulp van economie…

Barry
Barry
9 maanden geleden

Ik heb dit al eens eerder gepost, het gaat niet om het klimaat. Het is een manier om macht uit te oefenen en uw zuur verdiende centen in de zakken van een bepaalde groep ( banken, green bonds ) te krijgen. Er zal een CO2 belasting gaan komen, of een afkoopbelasting, zodat iedereen en op alle producten een extra belasting geheven wordt. Die uiteraard steeds hoger uit zal vallen. De zware maatregelen die momenteel worden voorgesteld zullen in de praktijk “niet haalbaar blijken” en zal als alternatief “een belasting maatregel” opleveren. Iedereen gerustgesteld, men kan tegen betaling blijven vliegen, consumeren enz. Alleen tegen welke prijs?

Melissa
Melissa
9 maanden geleden

De term ‘Biomassa’ is misbruikt en gehijacked. Het is niet gemaakt om houtpallets te verbranden. Ik heb van 2008 tot 2013 de wereld gereisd om nieuwe technologies versneld implementeren bij industrie vervuilers. O.a. Biomassa installaties. Deze tech wordt totaal in het verkeerde licht gezet op het ontwettend volk en laat hem geloven dat het een zwaar vervuiler is; Niets is minder waar. De ware technologie achter biomassa is als volgt: Een biomassa installatie is een beton tank die hermetisch (vacuum – dus 0% lekkage) sluit. In deze tank wordt groen afval, boerenmest, rioolafval, en alles wat organisch is, verwerkt om gas te maken. Een bacterie wordt aan toegevoerd om het proces van fermentatie te versnellen. Als het fermenteert komt gas uit genaamde singas. De gas wordt gebruikt om electriciteit op te wekken en het resterende afval is een ‘gratis’ milieuvriendelijk fertilizer voor de landbouw. Ik begrijp dat deze efficient en milieuvriendelijk technologie is een dorn in het oog van de energie maffia en van de chemisch fertilizer producenten. De boer wordt niet meer afhankelijk en komt goedkoper uit. Dus maar biomassa zwart maken dat het woord al verroorzaakt een allergische reactie. Voor de EU globalist, totalitariaan agenda die ze voor ons in petto hebben, deze prachtig tech moet en zal de kop ingedrukt worden. Ze willen ons totaal in de waar brengen. Goed= slecht; slecht = goed. Zodat we totaal in hun grip en als goedkope, overgetaxeerde slaven worden gebruikt en misbruikt. Biomassa installatie is een super efficient technologie alle boeren zouden moeten installeren op hun erf. W2A – Waste -to-agro. Normaals hier, De term biomassa tech is gehijacked en totaal uit zijn context gehaald.

Margie
Margie
Reactie op  Melissa
9 maanden geleden

Zoals alles verdraaid, omgedraaid en gekanteld word.
Terug naar de natuurlijke staat, de Bron

Back to Nature for the future…
Beerputten, kompost

Margie
Margie
9 maanden geleden

De kinderen de boer op weten ze gelijk waar de melk vandaan komt 🙂
Gewoon op het gas aangesloten blijven. Geen electrische auto…hoe verzin je het met batterijen waar je nooit meer vanaf komt, duurzaam wordt dat genoemd:)
Stop geo-engineering

salvar
salvar
9 maanden geleden

help in wat voor wereld en ik terecht gekomen?
wegen belasting voor diesel en benzine auto,s?
elektrische auto,s hoeven dat niet te betalen (althans nu nog niet?) , terwijl ze de wegen ook kapot rijden?
ik ziet niet anders bij de gemeente boomstammen liggen en dat gaat constant door en die worden dan vermalen.
ze zijn bijzonder slim , ze halen hier en daar bomen weg want dan valt het niet op.
ik vraag me af of er nog mensen zijn die nog niet gek zijn?

niet allemaal hoor maar een selecte groep.

rop
rop
9 maanden geleden

Het hele gebeuren van de klimaat gekte is gebaseerd op economische groei waarin de klimaat als een excuus word gebruikt om de groei ervan in een ander pakket te voorzien, daarin en daarmee kan de groei van economie groeien, en gebruiken ze het klimaat als een excuus ervoor, dus een hele grote leugen om de economie in stand te houden en gebruiken ze het ervoor om de groei ervan te stimuleren maar het blijft een verse leugen waar dagelijks ze mee bezig zijn is, en dat zal zo wel even doorgaan, ze gebruiken een grote Onzin waar ze een Zin aangeven, zodat de Onzin het gesprek van de dag is en er een Zin aan word gegeven zodat die Onzin kan blijven woekeren, en dat geeft dat weer een Zin aan het dagelijkse gesprek stof over een klimaat waar ze denken dat er een Zin aan word gegeven, zo loopt de Zin en Onzin met elkaar op ,met als doel het klimaat om de te verbeteren, het is niet het klimaat ,het in de klimaat van de economische groei die ze in stand willen houden ,door er een Zin te geven van de Onzinklimaat verandering.en dat geeft zeker een Zin aan de economie ,maar dat het klimaat er door veranderd word is een grove leugen.. Zoals vele leugens dagelijks worden gebruikt ,misleid de mens zichzelf met al deze benaderingen.. de leugen Heerst..dat is de Zin van vele verhalen Onzin , maar niettemin de leugen geeft nu eenmaal EEN ZIN in HET LEVEN VAN DE MENS ..EN IS MEN GEVANGENEN VAN DE ONZIN. wat dat weer een ZEKERE ZIN GEEFT. de dagelijkse zin van de onzin verhalen..

salvar
salvar
9 maanden geleden

ik lees we kunnen er niets aandoen of we zijn machteloos.
jullie hebben voor 99,9% gelijk maar ik hoop die 1/10% toch ervoor kan zorgen dat de rest wakker wordt.
,, eendracht maakt macht,, maar ja als de rest op hun lauweren blijven rusten dan gebeurt er inderdaad niets.
ik voorzie dat het zombie volk niet wil of niet kan als slaaf van de technologie , je weet wel dat vierkante ding waardoor je een nek hernia krijgt.

ik zal niet te droefgeestig wezen hoop doet leven.

Gea Breuker
Gea Breuker
9 maanden geleden

Voor dat geld kunnen ook drie, al dan Thorium voorbereidde kerncentrales worden gebouwd. Geld foetsie? Nee hoor, gewoon de ontwikkelingshulp (ziek term voor geld uitdelen aan landen die zich ondertussen zelf kunnen bedruipen) stop zetten en dat geld investeren in die centrales. En dat hout, dat groeit wel door, dat nemen we niet meer af. En die ‘bindende contracten’, dat zijn termen waar de wereld eens nader moet kijken. Bindend voor wie, voor die rijke onmensen? Gewoon, basta, stop zetten, weg, klaar.

Maar de meeste leugenaars, psychopaten en sociopaten die op een of andere manier ‘beleid maken en zich politici noemen, die moeten weg. En dat kan alleen maar door het Volk gedaan worden. Niet met woorden want daar liegen ze zich wel doorheen, maar met daden. Geen emotie, maar rede.

x

Check Also

bill gates

Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

De coronapandemie laat ons zien dat het ...

corona

Ook Oostenrijkse tv laat kritisch geluid horen over corona: ‘Pandemie is voorbij’

Als we stoppen met testen, merken we ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x