Homepagina » Buitenland » Erdogan: “Ik heb bewijs dat Amerika terreurgroep IS steunt”
Erdogan: "Ik heb bewijs dat Amerika terreurgroep IS steunt"

Erdogan: “Ik heb bewijs dat Amerika terreurgroep IS steunt”

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft dinsdag gezegd dat hij bewijs heeft dat de door de VS geleide coalitie in Syrië steun verleent aan terroristische groepen waaronder Islamitische Staat (IS).

“Eerst beschuldigden ze ons van het helpen van IS,” zei hij tijdens een persconferentie in Ankara. “Nu verlenen ze zelf steun aan terroristische groepen als IS en de Koerdische milities van de YPG en de PYD.”

“Het is heel duidelijk,” vervolgde hij. “We hebben bewijzen, met foto’s en video’s.”

Niet openbaar

Voor zover bekend heeft Erdogan de bewijzen nog niet openbaar gemaakt.

Hij zei ook dat Saoedi-Arabië en Qatar met Turkije, Rusland en Iran om tafel moeten gaan zitten om een oplossing voor het Syrische conflict te bedenken.

Rusland, Iran en Turkije hebben afgesproken om in de Kazachse hoofdstad Astana vredesbesprekingen te houden over een staakt-het-vuren in Syrië.

Vijandige daad

Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar zijn de belangrijkste bondgenoten van rebellen die het regime van president Assad omver willen werpen. Assad wordt gesteund door Moskou en Teheran.

Rusland reageerde woedend op het Amerikaanse besluit om restricties op het bewapenen van Syrische rebellen deels op te heffen.

Een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de goedkeuring van de nieuwe Amerikaanse wet over wapenleveranties een ‘vijandige daad’.

Belachelijk

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de beschuldiging van Erdogan ‘belachelijk’.

Volgens een woordvoerder van het ministerie was er geen enkele basis voor de beschuldiging.

[HLN]


Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Hij doet nog steeds zelf ook mee (IS) ondersteunen. Ik geloof dat hij de druk voelt vanuit Rusland en Iran.

  11 likes
  • O ja?
   Turkije (Erdogan) is wel het enigste land dat grondoffensief heeft ingezet tegen ISIS.
   Enigste land waar soldaten sneuvelen tegen IS.

   Putin doet alles wat Erdogan vraagt! Als dat gebied valt, dan is Rusland aan de beurt!

   Wordt wakker Meneer Hofnar. IS is het leger van de New World Order!

   10 likes
   • Ik denk, dat het andersom is.
    Erdogan zal alles doen wat Putin wil.
    Rusland heeft de meeste olietransporten die hij van Isis van Isis geleerd goedkoop geleerd kreeg,vernietigd.
    DE Russen zijn succesvol aanwezig in .syrie.
    Hire door heeft Erdogan het nakijken met zijn plan van Een groot islamitische Rijk.

    8 likes
   • Turkije grondoffensief ingezet tegen ISIS zeg je? Nee, nee, nee, tegen de Koerden bedoel je. Er zitten zelfs Turken bij ISIS, mocht je dat niet weten.

    Weet je wie echt tegen ISIS vecht? De Russen en de Iraniërs; niet alleen in Syrië maar ook in veel meer andere landen. Je moet veel beter analyseren Typhoon. Je moet ook weten waarom deze oorlog er is. Of wil je niet? “Putin doet alles wat Erdogan zegt”. Zeg je dit misschien omdat je zelf Turk bent? Zit er dik in he 😉 Mijn dag kan niet meer stuk.

    Nogmaals: Rusland en Iran zijn nu de grote bazen daar en Turkije moet maar luisteren. Ze staan er alleen voor, heel alleen Typhoon. Ik kan er niet meer van maken.

    6 likes
   • Hottentottententententoonstelling2

    ‘Erdo’ is een zuivere dictator, ‘mensen van zijn soort staan bekend als uiterst betrouwbaar. Nog even los van de zotte culturele achtergrond van de kneus.

    6 likes
   • Enige*

    Een bron linkje had leuk geweest

    5 likes
 2. wél bewijs hebben en het niet tonen is géén bewijs hebben

  10 likes
  • Ow hij slaat de bewijzen in hun gezicht. Geloof me maar..

   Erdogan keek Joe Bidon in de ogen en zei: Gisteren zijn 2 vliegtuigen vol wapens in Noord Irak geland. 1 vliegtuig vol wapens ging naar PYD en 1 vliegtuig vol met wapens naar IS.

   Joe Biden: Ow dat weet ik niet…
   Erdogan: Ja maar ik weet het wel!

   6 likes
   • Ik ben ook wel benieuwd naar deze bewijzen. Ik vraag me af waarom hij deze “bewijzen” niet meteen presenteert, of moet het bewijs nog gemaakt worden misschien 🙂

    6 likes
 3. It’s all in the game. Laat je niet misleiden.

  3 likes
  • It’s all A GAME. Maar vertel Elise. Wat is jouw kijk hierop. Persoonlijk zie ik dat hij er gewoon uit ligt. Hij dacht mee te kunnen spelen met de VS en EU. Die hebben hem laten stikken. Dan maar Rusland en Iran (wat zeker beter is).

   8 likes
 4. Erdgan said that the USA also supports ISIS and Al Nusra/Al Qaeda!
  Dit keer geloof ik wel die Erdogan………………de USA samen met Israël en Saudi Arabië en Qatar en Koeweit en Marokko gebruiken ISIS en Al Nushra/Al Qaida (proxy leger van Obama) om Syrië in te pikken voor een oliepijpleiding van Qatar en Koeweit direct naar Europa!
  Dit is een groot probleem voor Rusland die ook zijn olie ook wil verkopen in Europa.Dat er honderdduizenden onschuldige burgers afgeslacht worden als beesten speelt totaal geen enkele rol!

  6 likes
  • Nou, hij is nog steeds de persoon die zegt dat Assad weg moet. Waarom? Omdat de VS en EU dat zeggen. Waarom? Om die pijpleiding? Maar nu hebben ze hem laten stikken. Waarom? Coup (door Amerika) is mislukt. Dus kiest meneer Erdogan snel voor Rusland en Iran.

   2 likes
 5. A.U.B. Erdogan, laat de bewijzen zien aan de wereld. Help ze om wakker te worden.

  7 likes
 6. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet…
  Erdogan een politieke rel aan het schoppen ten behoeve van afleiding, het is storm in een glas water.
  De bedoeling is dat men de media afleid van een ander onderwerp.
  Waarschijnlijk zijn ze in het geniep gevoelige verdragen aan het sluiten of genocide op de Koerden aan het plegen bijvoorbeeld.

  5 likes
 7. Als het bewijs net zo overtuigend is als dat van de.zogenaamde coup.

  Ik ben nog niet overtuigd

  4 likes
 8. Dit is een reactie tegen USA omdat CIA Erdogan had beschuldigd met Olie handel met isis, Maar nu CIA zich heeft verontschuldigd en geen bewijs ervoor had http://www.dejongeturken.com/cia-verontschuldigt-zich-voor-beschuldiging-over-oliehandel-van-turkije-met-is/ is nou Erdogan aan de beurt.
  Naar mijn mening zal Turkije dat bewijs zeker hebben en niet bluffen.
  Maar Amerika zal dan weer altijd zeggen dat die wapens voor PYD was en weeeeer per ongeluk bij ISIS is geland en NIEMAND zal dat een worst schelen.

  Zo zit de wereld helaas in mekaar

  3 likes
  • Ik denk dat veel landen bewijzen hebben tegen elkaar; oneindig veel zelfs. Elk land heeft namelijk zo zijn ‘geheimen’. Het gaat er echter om dat dit nu naar buiten komt, doordat een land (Turkije) zwaar in de val zit en geen kant meer op kan. Het is namelijk weer de VS en de EU die een land onstabiel willen maken. Maar wat gaat Erdogan doen als hij het te heet krijgt onder de voeten ? Schreeuwen; dat doe je als je zwak bent.

   Erdogan had er direct voor moeten kiezen om met de Russen en de Iraniërs (en China) samen te werken; dat heeft hij niet gedaan. Erdogan moet de VS, EU, Saudi-Arabië, Qatar enz. gewoon VERGETEN. That’s it. Hij hoopte, dankzij de VS en de EU, het Ottomaanse Rijk weer tot stand te brengen. Wat natuurlijk nooit gaat gebeuren.

   1 likes
 9. De schreeuwlelijkerds die in het voordeel van Erdogan pleiten zijn zeker vergeten dat de zoon van Erdogan olie van Isis kocht of kreeg voor de gezamenlijke moord op de Koerden die door de Turken minachtend bergturken worden genoemd.
  Vergeten wordt dat de Koerden vele eeuwen eerder in het door de Turken geclaimde gebieden waren. Er zijn archeologische aanwijzingen dat de Koerden afstammen van de Meden die bijna door de Perzen waren uitgemoord. Laat Erdogan naar de pomp lopen
  Voor deze persoon die met Poetin heult een ex KGB-er of Chetnik zoals het Russische scheldwoord voor deze geheime dienst is, moet Europa dubbel op zijn hoede zijn .

  1 likes
  • Alfred,
   De zoon van erdogan kocht of kreeg geen olie van ISIS, dat waren leugens van de cia, zie mijn vorige post.
   De koerden die jij noemt is de PKK. oftewel een TERORISTISCHE organisatie volgens de EU en de USA.
   De meeste koerden in Turkije zijn ook fel tegen PKK, maar dat laat jullie media niet zien helaas.
   Wist je ook trouwens dat onder Erdogan de koerden een eigen krant een eigen tv zenders hebben gekregen die voordat erdogan aan de macht kwam een taboe was??
   Dat ze nu in hun eigen taal les mogen geven??
   Is allemaal onbekend voor je he.
   Maak je geen zorgen Turken en de Koerden die leven al jaren samen, Problemen komen van de USA en EU die ook stiekem PKK steunen met wapens en geld.
   Maar geen nood GROOT TURKIJE breekt deze spel ook.

   1 likes
 10. J. HOFMANS,

  In sommige punten ben ik met je eens, EU EN USA en NATO doei zeggen en zijn zicht naar Rusland China Iran kijken (de Shanghai Pact)
  Dat Erdogan momenteel zit te schreeuwen van ik heb bewijs, dat zie ik meer als een frustratie tegenover USA omdat USA Turkije in de steek heeft gelaten tegen over IS en PYD.
  Turkije krijgt geen enkel steun van de EU of USA tegen over IS, terwijl iedereen zegt IS moet uitgeschakeld worden.
  over het OSMAANSE RIJK denk niet dat erdogan dat wil, Denk dat er meer Turkse Unie wil creeeren met verschillende Turkstalige landen.
  Zoals Azerbaycan Kazachstan,Kirgizie,Turkmenistan, Oezbekistan (TURAN)

  2 likes
 11. “Vredesbesprekingen in Astana”

  Hier komen een hoop theorieën cq. voorspellingen ineens samen …

  Vrede & Zekerheid, NWO-hoofdstad, wereldregering, eliminatie/samensmelting van religie, etc… etc…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

tempel

‘Verborgen geometrisch patroon’ ontdekt bij oudste tempel ter wereld. ‘Dit had ik niet verwacht’

De monolieten die zo’n 11.500 jaar geleden ...