Buitenland

“Nederlandse staat financiert terrorisme”

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken maakte eind 2015 bekend 4 miljoen euro te doneren aan ‘reddingswerkers’ van de White Helmets in Syrië. Het bedrag zou verspreid worden over twee jaar, en de helft van het bedrag is reeds overgemaakt. Nederland leverde in december 2014 ook al een bijdrage van 1 miljoen euro aan de organisatie. De ngo claimt zelf dat ze enkel burgerslachtoffers onder het puin vandaan halen, maar diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels onthuld dat velen van hen een dubbelrol spelen in het conflict. Wie zijn deze ‘reddingswerkers’ en waarom worden zij gefinancierd met Nederlands belastinggeld? Kunnen we de overige 2 miljoen in de kas houden, of is het al te laat?

Wij hebben het in eerdere artikelen al een paar keer uitgelegd, maar we vinden dat het hoog tijd is voor actie. Volgens Koenders hebben deze ‘vrijwilligers die hun leven dagelijks op het spel zetten’ recht op Nederlandse steun. Wat ontbreekt aan de claims van Koenders is transparantie richting de Nederlandse burgers. Want waarom is de organisatie opgericht door de Britse veiligheidsconsulent James Le Mesurier? En waarom is de organisatie verbonden aan Mayday Rescue, een vereniging die geregistreerd staat in Nederland? Het opvallendste aan dit verhaal is dat niet minister Liliane Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking deze plannen bekendmaakte (terwijl ze wel binnen haar portefeuille vallen), maar Koenders. Heeft diezelfde Koenders gelobbyd om de benodigde Nederlandse belastingcenten die hier waarschijnlijk niet voor bedoeld waren, los te peuteren bij het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking? Het is niet voor niets dat er in 2015 een artikel in de media verscheen over het gedrag van Koenders binnen het kabinet. Ministers Hennis en Ploumen klaagden steen en been over de wensen van Koenders om de gereserveerde miljoenen bij Defensie en Ontwikkelingssamenwerking voor andere doeleinden te gebruiken. Volgens minister Koenders redden deze mensen slachtoffers uit het puin. Dankzij het internet en social media zijn verschillende onderzoeksjournalisten erachter gekomen dat veel van deze ‘vrijwilligers’ een dubbelrol spelen in het Syrische conflict.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

"Nederlandse staat financiert terrorisme"

Waardeloze informatiestroom

Miljarden euro’s zijn door o.a. Saudi-Arabië en Qatar geïnvesteerd om de gematigde oppositie op te zetten, strijders aan te trekken, deze te voorzien van wapens en tanks uit het voormalige Oostblok en organisaties op te zetten zoals de White Helmets (Witte Helmen) en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Allemaal om de westerse mainstream media te kunnen voorzien van een informatiestroom die waardeloos is omdat niets geverifieerd kan worden. Daarnaast zijn de bijna 3000 ‘vrijwilligers’ in dienst bij de White Helmets en waar de NOS de afgelopen weken een grote hoeveelheid aan propaganda-artikelen over heeft geschreven, niet altijd de behulpzame reddingswerkers die zij beweren te zijn.

Onderzoeksjournalisten

De Witte Helmen beweren op hun website onafhankelijk te zijn, en dat ze geen geld van overheden aannemen. Dit terwijl Washington (na een paar kritische vragen) heeft toegegeven dat ze 23 miljoen dollar van USAID hebben overgemaakt aan de organisatie. Ook het Verenigd Koninkrijk, Japan, Denemarken, Duitsland en Nederland hebben geld overgemaakt aan deze organisatie. Daarbovenop werd de Syrische leider van de Witte Helmen eerder dit jaar uitgenodigd door de VS om een Nobelprijs op te halen. Toen hij in de VS landde, werd hij gelijk teruggestuurd naar Turkije. Zijn visum werd namelijk geweigerd omdat hij nauwe banden zou hebben met terroristische organisaties. Hij mag de VS dus niet binnenkomen, maar zijn organisatie ontving wel 23 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid. Snappen jullie het nog? Wat de NOS en veel mainstream media in Nederland bewust weglaten, is de dubbelrol die deze hulpverleners van de Witte Helmen spelen. Hieronder ziet u één van de vele leden van de White Helmets, die bij dag mensen uit het puin halen en zodra de zon ondergaat van outfit veranderen en wapens oppakken.

"Nederlandse staat financiert terrorisme"

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid wordt toegegeven dat Nederland geld overmaakt aan de Witte Helmen. Maar dat is niet alles. Nederland zorgt ook voor het trainen van politieagenten en voor voedselpakketten en kleding voor gematigde gewapende oppositiegroepen in Syrië. Dit roept bij ons aardig wat vragen op. Welke politieagenten worden er getraind? Enkel de Syrische overheid en IS hebben politieagenten in dienst. En waarom wordt er Nederlands belastinggeld uitgegeven aan ‘gematigde gewapende oppositiegroepen’? Zij staan bekend als al-Nusra, een vertakking van terreurorganisatie Al Qaida. Waarom financieren wij deze terroristen? Nog belangrijker: waarom doet de Nederlandse bevolking niks? Het gaat uiteindelijk om óns belastinggeld, en indien de regering hier niet zorgvuldig mee omgaat is het onze plicht om ze duidelijk te maken dat we het er niet mee eens zijn. Er worden immers gewapende terroristen gefinancierd.

Syria Civil Defence Unit

Waarom horen we niks over de Syria Civil Defence Unit? De door International Civil Defence Organisation (ICDO) en de UN Department of Humanitarian Affairs (OCHA) erkende Syria Civil Defence Unit, gevestigd in Damascus, maakt bij haar inzet geen onderscheid tussen ‘rebel’ of militair van het Syrische leger en is overal in het land en ook rondom de stad Aleppo aanwezig. Ondanks het internationale toezicht op de Syria Civil Defence Unit, horen wij niets in de media over deze hulporganisatie. Of wordt er door de mainstream media bewust ingezoomd op de ‘heroïsche’ acties van de Witte Helmen om te laten zien dat Assad het vooral gemunt heeft op de ‘gematigde oppositie’ en haar sympathisanten?

"Nederlandse staat financiert terrorisme"

No-flyzone

Het lijkt erop dat de Witte Helmen ook op verschillende manieren worden gebruikt door de NAVO. Zo wordt er op website van de Witte Helmen opgeroepen om een petitie te tekenen waarin verzocht wordt om een no-flyzone te creëren boven Syrië. De enigen die baat hebben bij zo een no-flyzone zijn de landen die de huidige Syrische president Assad weg willen hebben, oftewel de NAVO-landen. Nadat er in Libië een no-flyzone gecreëerd werd, ging het land er hard op achteruit: het aantal bombardementen door de internationale coalitie steeg, evenals het aantal burgerslachtoffers. In Syrië zal dat niet veel anders aflopen. Assad heeft zelf meerdere malen aangegeven dat als de Syrische bevolking de kans krijgt om een nieuwe leider te kiezen, hij zal opstappen. Maar die kans wordt de Syriërs helaas niet gegund.

Een petitie is een instrument voor burgers om volksvertegenwoordigers een signaal te geven dat hun handelen noodzakelijk is. Wij vinden het schandalig dat er Nederlands belastinggeld aan deze omstreden organisatie wordt gegeven. Daarom zijn wij een petitie gestart waarin we onze ‘vertegenwoordigers’ oproepen om de geldkraan onmiddellijk dicht te draaien. Er zullen zeker reddingwerkers tussen zitten die écht burgerslachtoffers hulp aanbieden, maar zolang er ‘reddingwerkers’ tussen zitten die wapens dragen en zich bemoeien met het gewapende conflict, heeft deze organisatie geen enkel recht op Nederlands geld. Kom ook in actie en teken de petitie HIER.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Defixiones
Defixiones
7 jaren geleden

Waarom zou je sowieso miljoenen geven aan vrijwilligers? Wat kost een beetje goede witte helm en een paar handschoenen tegenwoordig?
Vrijmetselaar Koenders is een leugenaar en een achterbakse NWO rat. Het zal mij niet verbazen wanneer creepy Bert ook niet vies is van een stukje pizza en een hotdog.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Maarten
Maarten
7 jaren geleden

ik weet allang dat dat wat de politiek zegt 180 graden omgedraaid moet worden zodat het meer op waarheid gaat lijken, maar dit…dit is werkelijk onvoorstelbaar.
Als nederlander zit ik mij hier toch echt te schamen om zoveel, ik druk mij netjes uit, onbenul van onze regering…en waarschijnlijk de rest ook. Behalve Amerika, het is mij bekend dat die alle onrust, oorlogen ect aansturen en die het voorelkaar krijgen dat onze MP er als een sul, waar hij geen moeite voor hoeft te doen, achteraan sukkelt. Bah, misselijk makend.

rob
rob
7 jaren geleden

ZO dat is nog al wat….een heel verhaal..Elk inwoner van Nederland is Indirect mede verantwoordelijk als een minister foute handelingen of beslissingen neemt, door op hem of haar te stemmen geeft men deze verantwoordelijkheid, als er weer word gestemd houd dan rekening ermee dat elk stem verantwoording draagt met de handeling van een minister en door de stemmer in het zadel is gezet.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x