Buitenland

EU laat burger op schandalige wijze in de kou staan. Lees hier waarom de crisis nog lang niet over is

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tien jaar geleden sloeg de bankencrisis toe in Europa. Volgens financieel geograaf Ewald Engelen van de Universiteit van Amsterdam heeft de EU de burger op schandalige wijze in de kou laten staan.

De bankencrisis leidde tot een diepe recessie die burgers onnodig hard heeft geraakt, stelt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De werkloosheid schoot omhoog, het aantal faillissementen bereikte een recordhoogte en de Europese verzorgingsstaten werden afgebroken.

Politieke macht

Het vertrouwen in de Europese leiders bereikte een dieptepunt. De gevolgen voor de Europese bevolking waren desastreus: meer zelfmoorden, meer scheidingen en meer huisuitzettingen.

Tien jaar later is er vrijwel niets veranderd. De eurozone groeit, maar dat is nog altijd schuldgedreven groei, aldus Engelen.

De banken zijn niet kleiner, maar groter geworden. Hun politieke macht is alleen maar toegenomen en ze schrijven nog altijd mee aan wetgeving.

Nog lang niet over

De bonussen zijn al terug op het niveau van voor de crisis. Ondertussen stijgen de schulden en rijzen de vastgoedprijzen de pan uit.

En dat alles met dank aan het beleid van de Europese Centrale Bank, stelt Engelen. We zijn nog altijd verslaafd aan schuld en de crisis is nog lang niet over.

Ondertussen viert de elite de verjaardag van de crisis als ware het een zege. “De opsomming van wat zij allemaal heeft gedaan, laat zich lezen als een bericht uit het gekkenhuis,” zegt Engelen.

Gefaald

Het herstel is te danken aan doortastend optreden van de EU, zo zegt het Europese establishment zelf.

Engelen vraagt zich af of dit soort uitlatingen voortkomen uit stupiditeit of doortraptheid. Vul zelf maar in.

“De EU heeft op alle fronten gefaald en haar burgers op een schandalige wijze in de kou laten staan,” besluit hij.

[Knack]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
6 jaren geleden

We moeten maar weer op de Fransen rekenen. Hoewel men hier na de strijd altijd al in het verzet gezeten heeft. U kent ze wel. Verhalen, verhalen: Vertrouw nooit een geschiedkundige

Dennis
Dennis
6 jaren geleden

Narcisten zijn gewetenloos, gaan over lijken, kunnen geen kritiek verdragen en hebben geen zelfkritiek, hebben een plaat voor hun kop, weten altijd de situatie om te draaien in hun eigen belang, wijzen naar anderen als ze schuldig zijn, zijn meesters in het aanpraten van schuldgevoel en breken je af tot nog maar een greintje leven in je zit. Dit zijn zo een beetje de hoofdzaken van een enorme lijst nare eigenschappen. Zijn daardoor onverbeterlijk. En zijn meesters in het verschuilen van hun persoonlijkheidsstoornis. Ze komen joviaal en charmant over(of lachen alles weg). Het zijn feitelijk angstige onzekere lege hulzen met een bodemloze put. Daarom willen ze controle of een leidende rol. Naar hun “meerderen” zijn het likkers.
Aangenomen werd dat 1 % lijdt aan deze stoornis. Nieuwere studies spreken van percentages tot richting 20% een heuse epidemie.
Niet zo gek dat de berichten zich laten lezen als een bericht uit een gekkenhuis.
Omdat ze onverbeterlijk zijn, omdat het een persoonlijkheidsstoornis is, horen deze mensen dus ook thuis in een gekkenhuis en niet aan het roer van de eu of andere organisatie of een groot bedrijf. Het interesseert ze niet of er iemand lijdt of sterft door hun handelen.
Voor deze (bijna) psychopaten mensen….staan wij dagelijks in de file, wordt zo een 45 % van uw inkomen ingehouden en rechtstreeks in een bodemloze put gestort…van dat beetje inkomen dat je overhoudt betaal je de rente van hun banken, accijnzen, bpm, btw etc etc…

Kees
Kees
6 jaren geleden
frans
frans
6 jaren geleden

De Eu is doortastend voor zijn centrale bank opgekomen en er een gedrocht van gemaakt.
De Eu heeft niets van doen met de burger. Die kost allen maar geld.
De eu wil in navolging van de Vs slaven van ons hebben en houden.
Ziekte en dood verspreiden. Overal in navolging en opdracht van de Vs oorlogen beginnen.
meer nog??
ja, Vul zelf maar in. Oh ja , de abn -amro heeft weer een miljard winst gemaakt.
Zou dit naar welzijn voor de burger gaan. ? Ha.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x