Archeologie

Holbewoners? Nieuwe Israëlische studie dwingt ons anders te kijken naar neanderthalers

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen die neanderthalers bestuderen hebben altijd gedacht dat het holbewoners waren. Een recente ontdekking in Israël kan daar verandering in brengen.

Een team onder leiding van professor Erella Hovers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft ontdekt dat de neanderthalers zich zo’n 60.000 jaar geleden vestigden in de plaats Ein Qashish.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Algemeen wordt aangenomen dat neanderthalers het grootste gedeelte van hun leven in grotten doorbrachten.

Openluchtkampen

De vondst in Ein Qashish laat zien dat ze juist veel tijd in de buitenlucht doorbrachten en in openluchtkampen leefden.

Het team schrijft in een verklaring dat botresten die er gevonden zijn, kunnen worden geassocieerd met neanderthalers.

Uit het onderzoek blijkt dat ze van de zomer tot de herfst in Ein Qashish leefden, ongeveer zes tot acht maanden per jaar.

Nieuw licht

In de omgeving van de archeologische vindplaats bevindt zich de Qesem-grot, die in 2000 werd ontdekt.

Israëlische onderzoekers vonden daar onder andere menselijke overblijfselen, die een nieuw licht kunnen werpen op de ontstaansgeschiedenis van de moderne mens.

Overeenkomstig

Zo werden er acht tanden gevonden die tussen de 200.000 tot 400.00 jaar oud zouden zijn.

De Qesem-tanden hebben kenmerken die overeenkomstig zijn met die van de neanderthaler.

Het onderzoek is verschenen in tijdschrift PLOS One.


[Times of Israel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freba
Freba
4 jaren geleden

Het zal weer niet een Israelische ontdekking zijn. Mijn vader werkte jarenlang voor de beroemdste paleontoloog van de wereld. Prof.Dr. von Koeningswald. Als kleine jongen was ik al vroeg op de hoogste. Neanderthalers zijn Europees en niet Arabisch. Overigens heeft hij de oudste schedel(delen) op Java gevonden. Miljoenen jaren oud. Al het leven is begonnen in het “Oosten” . Zij hebben de oudste genen en dus gaan Zij ons overleven. Over een paar honderd jaar bestaat Europa niet meer. Volledig gemengd en de Chinezen en Indiers rule the world. Voor onze nazaten is het erg prettig dat zij een bloedhekel hebben aan DE Bankiers in de wereld… Mijn kleinkinderen zijn op de hoogte. Altijd fijn om te weten door wie je gen********* wordt. Excuse mes mots.

Jer
Jer
4 jaren geleden

Om achter de echte geschiedenis te komen raad ik jullie aan om naar de series van From Russia With Love te luisteren van de Truth, Honor & Integrity show van Thomas Williams.

Daarin word vertelt over de echte geschiedenis van de mensheid en de reden achter waarom de Russen altijd een sleutelrol hebben gespeeld in onze geschiedenis. Het veranderen van namen van landen speelt daarin ook een rol om de echte geschiedenis te verdoezelen. Rusland heette hiervoor Tartaria. De Russische geschiedenis is de oudste op de planeet en gaat terug tot 110.000 jaar.

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

De mens is geschapen naar het beeld van God. De vraag is nu of God er uitzag als een Neanderthaler, een Chinees, een Afrikaan of als een moderne mens. Welke menselijke beeld is het juiste Goddelijke beeld? Of had God meerdere gezichten en hadden de Indiërs gelijk door God met diverse gezichten (hoofden) uit te beelden?

Elise
Elise
4 jaren geleden

Een Indier vertelde me onlangs dat het in India verboden is om persoonlijke/particulier DNA test te doen. Waarom niet vroeg ik. De regering is bang dat daar conflicten uit voort komen. India heeft een kastenstelsel. India heeft een groot probleem tussen moslims en hindoes.
Toen zei ik dus: dan komen mensen erachter dat ze dezelfde genen bezitten.
Als je weet dat alle werelddelen vroeger 1 land was, dan denk ik dat we allemaal met elkaar met een DNA lijntje in verbinding staan. Hierdoor komt macht op de tocht te staan.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x