Buitenland

Het nieuwe normaal: Belgische agent geeft jongen zonder mondkapje vuistslag

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op social media gaat een filmpje rond van een jongen uit België zonder mondkapje die keihard wordt aangepakt door een politieagent. De jongere wees de agent erop dat hij een eed heeft gezworen om burgers te beschermen en noemde hem een nazi. Vervolgens kreeg hij pepperspray en een harde klap in zijn gezicht. Ook werd hij hardhandig tegen de grond gewerkt. Er is een onderzoek ingesteld naar de agent.

In Roeselare voerden handhavers bij een skatepark een controle uit op het naleven van de coronamaatregelen. Eén van de jongeren had geen mondkapje op. De politie werd ingeschakeld. Een agent vroeg de jongeman naar zijn identiteitsbewijs. Die noemde de agent een nazi, waarna hij een vuistslag in het gezicht kreeg. Omstanders filmden het tafereel en zetten de beelden op social media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Niet de bedoeling

De burgemeester van Roeselare, Kris Declercq, schreef op Facebook: “Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef van de politie om een objectief onderzoek in te stellen. Ik zal dit nauw opvolgen. Hoe dan ook wil ik iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Voor de handhaving, de regels en je medemens. Geweld en het niet respecteren van de regels is hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van corona zal enkel maar samen lukken.”

De verantwoordelijke korpschef reageerde: “Het was onze intentie om dit weekend te controleren op het naleven van de nieuwste coronamaatregelen binnen de horeca. Het is echter niet de bedoeling om op een dergelijke manier op te treden.”

Welkom in het nieuwe normaal. Geen mondkapje op en moeilijk doen? Dan pepperspray en een vuistslag in je gezicht.

Journaliste Samira Atillah van de Belgische nieuwssite Apache zette de beelden op Twitter:


[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
3 jaren geleden

Eerst de volledige situatie eens bekijken. Na herhaaldelijk BELEEFD aandringen en de ONBESCHOFTE opmerkingen van de jongen is ordehandhaving niet misplaatst.

willem
willem
3 jaren geleden

Je ziet wat er gebeurt . Begrijp niet dat de rest van de mensen zo,n gestoorde agent niet te pakken nemen . Het volk moet bion opstand komen tegen zulk TUIG

Rop
Rop
3 jaren geleden

Weer een soort tegenslag voor de zogenaamde beschermers van burgers ..door het gedrag van een agent.(en)tegen over de burgers..het schijnt dan ook het nieuwe normaal te worden van de zogenaamde beschermer van de burger om.steeds meer agressiefteit tegen over de burger als reactie te rechtvaardigen…waarschijnijk zal de burger steeds meer deze vorm tegenkomen .en dat zal de politie niet in dank worden afgenomen…ze zullen dan ook steeds meer gewraakt worden door de burger

Der Stef
Der Stef
3 jaren geleden

Dan weten we nu dat we anders moeten reageren tegen dit soort Nazis !
Iedereen had de jongen te hulp moeten schieten , dan was de Nazi -“Agent ” gewoon op de vlucht geslagen ! 10 beraden mannen ( vrouwen zijn natuurlijk ook welkom ) hadden genoeg geweest om die lafaard in z’n broek te laten pissen !

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x