Homepagina » Buitenland » Het nieuwe normaal: Belgische agent geeft jongen zonder mondkapje vuistslag
mondkapje
Foto: Didier Demelin CC BY-SA 3.0

Het nieuwe normaal: Belgische agent geeft jongen zonder mondkapje vuistslag

Op social media gaat een filmpje rond van een jongen uit België zonder mondkapje die keihard wordt aangepakt door een politieagent. De jongere wees de agent erop dat hij een eed heeft gezworen om burgers te beschermen en noemde hem een nazi. Vervolgens kreeg hij pepperspray en een harde klap in zijn gezicht. Ook werd hij hardhandig tegen de grond gewerkt. Er is een onderzoek ingesteld naar de agent.

In Roeselare voerden handhavers bij een skatepark een controle uit op het naleven van de coronamaatregelen. Eén van de jongeren had geen mondkapje op. De politie werd ingeschakeld. Een agent vroeg de jongeman naar zijn identiteitsbewijs. Die noemde de agent een nazi, waarna hij een vuistslag in het gezicht kreeg. Omstanders filmden het tafereel en zetten de beelden op social media.

Niet de bedoeling

De burgemeester van Roeselare, Kris Declercq, schreef op Facebook: “Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef van de politie om een objectief onderzoek in te stellen. Ik zal dit nauw opvolgen. Hoe dan ook wil ik iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Voor de handhaving, de regels en je medemens. Geweld en het niet respecteren van de regels is hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van corona zal enkel maar samen lukken.”

De verantwoordelijke korpschef reageerde: “Het was onze intentie om dit weekend te controleren op het naleven van de nieuwste coronamaatregelen binnen de horeca. Het is echter niet de bedoeling om op een dergelijke manier op te treden.”

Welkom in het nieuwe normaal. Geen mondkapje op en moeilijk doen? Dan pepperspray en een vuistslag in je gezicht.

Journaliste Samira Atillah van de Belgische nieuwssite Apache zette de beelden op Twitter:


[Nieuwsblad]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
6 maanden geleden

Eerst de volledige situatie eens bekijken. Na herhaaldelijk BELEEFD aandringen en de ONBESCHOFTE opmerkingen van de jongen is ordehandhaving niet misplaatst.

anton
anton
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

R$on, fijne NSBben jij!

Philip
Philip
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

Mee eens, maar dat betekend niet dat agenten er moeten beginnen op te kloppen, dat zijn cowboy’s en indianen toestanden en die moeten er uit.
Het is trouwens niet de eerste keer dat zoiets gebeurd en het zal ook niet de laatste keer zijn!!

Hendrickx
Hendrickx
Reactie op  Philip
6 maanden geleden

logisch, want jullie kennen geen respect meer. Agenten zijn alleen maar mensen, die ons proberen te beschermen… Dit was gewoon uitlokking van die kerel en ik had misschien wel hetzelfde gedaan. Als die gast gewoon op een normale manier gereageerd had, eerst op de stadswachten, daarna op die agent was er niets gebeurd…

Pieter
Pieter
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

Ik zie de jongen NUL Fysiek geweld gebruiken, ook NA de 1e duw door de politie agent.
Dat zou ik niet gekund hebben.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

@Ron,

Beste,

Ik heb de gehele “situatie” zoals u deze noemt bekeken…..

En heb helaas moeten constateren dat deze “agent” buitenproportioneel geweld heeft gebruikt.

Dit is mijn oordeel hierover en ik verzeker u dat ik de regelgeving hieromtrent erg goed beheers en zelfs nagenoeg van buiten ken.

Heb ze namelijk jarenlang zelf moeten toepassen.

Dan nog een opmerking richting u zelf wat ik normaal niet snel zal doen en dat weet eenieder hier wel neem ik aan!!
Beste Ron,

Door mensen als u, (stiekeme mensen verraders) zijn we straks allemaal de sigaar en krijgen de grootste problemen.

Misschien ter overweging voor u het volgende…..

Denkt u nu zelf werkelijk dat de zogenaamde “Elite” dit onder elkaar zal doen!!!???
Denkt u dat Rutte binnenkort Hugo aan het spit zal spiesen als deze zwendel naar buiten komt.

Denkt u dat een van deze ratten elkaar zal verraden als de een een megaklapper binnenhaalt door de mensen zoals u en ik te verkopen aan de mensen welke achter de schermen de touwtjes van deze poppenspelers in handen hebben en hun de bonussen doen toekomen van vele vele miljoenen.

Denk eens na wat u zoal naar buiten braakt zonder het wellicht zelf waar te nemen!!!!

Gladiator

Petrus
Petrus
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Ik weet de leeftijd van Ron niet, maar wijsheid komt vaak met de jaren, zegt men.

Petrus
Petrus
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

Ron,
Wat vertel jij een hoop over jezelf met de reactie.

Lawke
Lawke
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

ONwettig gebruik van geweld Ron! Flinke kerel jij…. ordehandhaving was dit niet.

William
William
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

Beste Ron, gedrag van deze agent is buitensporig, je gaat niet zomaar iemand recht in zn gezicht met pepperspray volspuiten en vervolgens in zn gezicht slaan. Deze agent is niet geschikt voor zijn werk

willem
willem
6 maanden geleden

Je ziet wat er gebeurt . Begrijp niet dat de rest van de mensen zo,n gestoorde agent niet te pakken nemen . Het volk moet bion opstand komen tegen zulk TUIG

Pieter
Pieter
Reactie op  willem
6 maanden geleden

Zolang de mensen niet gezamenlijk gaan optreden, samen één doel nastreven en verschillen even laten voor wat ze zijn blijft de gevestigde orde aan de “macht” en zal de geweldspiraal toenemen ook in NL dit najaar.

Lucie
Lucie
Reactie op  Pieter
6 maanden geleden

Ja ze hadden deze Gestapo met z’n allen flink moeten aanpakken,net zoals deze idioot het bij de jongen doet.
Wat een maffe “vrienden”.

Willem
Willem
Reactie op  willem
6 maanden geleden

Gaat hier ook zo Willem, wordt nog wel erger. Wat de nk je hier van “Het merendeel van de Nederland vindt dat mondkapjes verplicht moeten worden in openbare binnenruimtes. Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond.” Ik weet niet aan wie Maurice de Hond die vraag stelde maar ik weet dat 70% het niet wil, omdat het nergens op slaat, er was geen killervirus en er is geen killervirus. Gestapo zoals deze agent heb je altijd, dat zijn van zichzelf al laffe smeerlappen en zien nu hun kans schoon om hun lage lusten te botvieren. Maar Maurice de Hond werkt voor de overheid dus die geeft alles aangepast zodat we straks verplicht een mondkapje op moeten, houdt het dan nooit op? Nee het houdt nooit op.

Lucie
Lucie
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Dat blijkt uit peiling……..en is deze betrouwbaar of wordt er weer flink gelogen.
Ik geloof niks meer wat van de overheid en media komt.
Laat je niks voorliegen.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  willem
6 maanden geleden

Mensen zijn lafbekken, met vijf man agent vast houden ontdoen van uniform in zijn blote ,kont, daar heb je ze mee, maar goed reken nooit op hulp of medestanders, is mij zelf ook overkomen, ‘t is afschuwelijk als de mensen wegkijken !

Rop
Rop
6 maanden geleden

Weer een soort tegenslag voor de zogenaamde beschermers van burgers ..door het gedrag van een agent.(en)tegen over de burgers..het schijnt dan ook het nieuwe normaal te worden van de zogenaamde beschermer van de burger om.steeds meer agressiefteit tegen over de burger als reactie te rechtvaardigen…waarschijnijk zal de burger steeds meer deze vorm tegenkomen .en dat zal de politie niet in dank worden afgenomen…ze zullen dan ook steeds meer gewraakt worden door de burger

Hendrickx
Hendrickx
Reactie op  Rop
6 maanden geleden

Waarom tegenslag? Dat komt van die vrije opvoeding die de jongeren nu krijgen… Alleen maar anarchisme praten, over vrijheid zagen, maa zelf geen enkele regel of verplichting willen nakomen… Burgerzin impliceert dat je dat mondmasker draagt om andere te beschermen.. Komt niet zagen dat dat allemaal larie, heb 2 familieleden aan dat klote virus verloren en ik vind dat we SAMEN ons best moeten doen om dit klein te krijgen… Wat jullie doen is naïef en dom en ik hoop echt dat niemand uit jullie nabije omgeving het slachtoffer mag worden van dit virus, ongeacht zijn afkomst…

exegese
exegese
Reactie op  Hendrickx
6 maanden geleden

@Hendrickx schreef : heb 2 familieleden aan dat klote virus verloren en ik vind dat we

Dat is een uitgesproken betreurenswaardige zaak, mijn oprechte deelneming.
Anderzijds ook weer niet heel erg uitzonderlijk. In 20018 zijn er ook heel veel mensen hun dierbaren verloren aan een doodordinaire griep. Veel meer nog dan nu met corona het geval is. De Ic’s waren overbezet en in de zorg was er chaos. Niemand liep met mondkapjes, geen anderhalve meter niet van dat alles. Er gaan elke dag om en nabij de 420 mensen dood in Nederland elk jaar, aan allerlei oorzaken. Maar het is bij wet verboden bijkans om te overlijden aan corona. Er gaan sinds jaar en dag wereldwijd anderhalf miljoen mensen dood aan TBC. Zeer besmettelijk en veel gevaarlijker dan corona, niemand is in paniek, niemand treft maatregelen om het te beperken. Corona is ons doelbewust en geheel onterecht massaal in het hoofd geprent als een super gevaarlijk killervirus. Deze bewering wordt echter niet ondersteun door de cijfers, zelfs niet nadat ze zeer frauduleus veel te hoog gepresenteerd werden. Dag in dag uit. Alsmaar angst pompen in het volk en zoveel mogelijk paniek zaaien. Het middel zal vele vele malen erger blijken dan heel de kwaal. Dit is misdaad van de hoogste orde !

vladi
vladi
Reactie op  Hendrickx
6 maanden geleden

Je hebt geen familie verloren aan ‘het virus’.
ze hebben jou ”verteld” dat jouw familieleden gestorven zijn aan ‘het virus’.

geloof wat je wil,maar het gaat om het ratio besmettingen/sterftecijfers.
en dat is bewezen 40% minder dodelijk dan jaarlijkse en geaccepteerd als vanzelfsprekende griep.

wat zijn mensen toch dom,gelukkig is de mens sterfelijk.

fff

Danny
Danny
Reactie op  Hendrickx
6 maanden geleden

Ik heb vorig jaar 2 familie leden verloren aan een longontsteking door een griep virus, zullen we maar altijd mond maskers dragen en in lock down blijven? Heel erg van je familie leden maar mensen gaan nu eenmaal dood, en nu nog meer dan anders, operaties uitgesteld (zoals orgaan transplantaties) kanker behandelingen uitgesteld, zelfmoord rijst de pan uit, bejaarde demente mensen isoleren en niet meer behandelen zo als het zou moeten want ja corona hè. En zo kan ik nog wel even doorgaan dat het middel erger is dan het kwaad. Er zijn op dit moment nagenoeg geen ziekenhuis opnamens meer voor covid en als die er al zijn dan is het meestal een verdachte opname en blijkt dat mensen niet besmet zijn. En wat zegt een besmetting eigenlijk? Dat je doodziek bent? Dat je dood gaat? Maar goed iedereen moet een masker dragen en 15% minder zuurstof binnen krijgen en lekker 30 keer per dag de bacteriën van je hand afwassen ook al is dit super slecht en dit is ook bewezen.
Als je zo angstig bent moet je gewoon jezelf isoleren en boodschappen laten bezorgen en lekker alles ontsmetten voor je het naar binnen haalt

Der Stef
Der Stef
6 maanden geleden

Dan weten we nu dat we anders moeten reageren tegen dit soort Nazis !
Iedereen had de jongen te hulp moeten schieten , dan was de Nazi -“Agent ” gewoon op de vlucht geslagen ! 10 beraden mannen ( vrouwen zijn natuurlijk ook welkom ) hadden genoeg geweest om die lafaard in z’n broek te laten pissen !

Petrus
Petrus
6 maanden geleden

Het zal in Nederland niet anders gaan in zo,n situatie denk ik.
Ook onze politie wordt geselecteerd op zulke eigenschappen: onschuldigen molesteren.

Tony
Tony
6 maanden geleden

De bedoeling van de corona maatregelen is juist om verdeeldheid te zaaien.
Mensen die weerloos zijn, zijn altijd in het nadeel tegen over mensen die bewapend zijn.

En eigenlijk gaat het hier om niets, maar dat begrijpen veel politie agenten zelf niet. Zij zijn gebrainwashed en houden deze hype mede in stand door boven de wetten van wat normaal is te staan.

Dat politieagenten zelf gebruikt worden om onmenselijke situaties te handhaven, is onderdeel van het systeem om de vrijheden van mensen aan banden te leggen. Het geeft ze nog meer macht om mensen op een “legale” manier te controleren en te onderdrukken.

Elise
Elise
6 maanden geleden

Je mag toch wel sporten zonder kapje? Mensen, dit gaat echt te ver! Als hij verder niets gedaan heeft, dan is het ook onnodig om naar zijn paspoort te vragen en dan begrijp ik de reactie van die jongen wel.

wim11
wim11
6 maanden geleden

Gebeurt veel erger in NL kijk maar naar de beelden van malieveld, en dat waren hippie achtige vriendelijke veelal oudere mensen die gewoon van bizarre corona maatregelen afwilden, maw demonstreerden voor hun vrijheid beelden zijn met wat moeite zo te vinden

https://www.gids.tv/video/225564/terugkijken-demonstranten-malieveld-snoeihard-aangepakt-door-de-politie

er komt geen onderzoek

wim11
wim11
Reactie op  wim11
6 maanden geleden

Toevoeging, dag daarvoor bij BLM demonstratie gingen agenten door hun knieen

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
6 maanden geleden

je kan het ook van de freud en jung kant zien.. het is niet dat mensen een geestelijke afwijking hebben. deze is opgedaan door onderwijs wanneer je waardig onderwezen ben (onder is laag en wezen kan mens zijn dus een laag mens) dit wordt je aangedaan door wat een hoger wezen denk te zijn..
hier in dit filmpje ervaar je als je laat zien dat jij het hogere wezen wijst op zijn lagere afkomst door hem te confronteren dat hij niet hoger is maar zelfs lager is dan jij door de eed die zij doen.. hier zorg jij voor cognitieve dissonantie in de gespoelde hersenen van deze pavlov dieren en hebben zij geen rem meer..
en ja het zou fijn zijn als anderen en vrienden zijn speelkameraden voor hem gingen staan tussen de dwaas en de wijze..
dan de corona mondkapjes vouw ze dubbel en knip er vanaf de vouw 10 tallen malen in tot de rand.. dit geld niet voor de gekeurde mond kapjes maar die zijn toch verboden in de publieke ruimte..
een ander alternatieve voor mondneus/oog kapje is het ouderwetse haarnetje wat je in de praktijklessen op de technische school moest gebruiken, aar deze jongen komt dan ook uit de tijd dat mijn haar tot over de schouders groeide..
afgelopen week heb ik in luxenburg\s winkel centrum een leuke meid gezien met een bobypaintet mondkapje.. ik wil maar zeggen deze valt ook in de ongekeurde mond kapjes..
tot besluit ik kan niet anders constateren dat covid/t 19 een hoger verdienmodel is waar wij lageren aan deelnemen mijn pedicure zij altijd voor 1.54 euro ex.btw 50 mondkapjes te kopen bij de groothandel.. jij ziet nu wat deze kosten, en zij had nog een keuring cijver op het doosje staan..

Elise
Elise
6 maanden geleden

Als dit zo doorgaat, dan denk ik, dat veel mensen er zelf een eind aan gaan maken.

salvar
salvar
Reactie op  Elise
6 maanden geleden

@Elise
dit gaat zo door elise er zijn te weinig ouderen omgekomen.
het aantal zal bij de tweede zogenaamde golf stijgen of wat jij zeg maken er zelf een eind aan met hulp van de partij des doods.

x

Check Also

guterres

VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft ...

herstel-nl

Herstel-NL wekt wantrouwen: ‘Trap hier niet in’

De afgelopen dagen was er veel aandacht ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x