Homepagina » Buitenland » Amerikaanse interventie in Syrië moet per direct stoppen. Al bijna 70.000 mensen ondertekenden deze belangrijke petitie
Amerikaanse interventie in Syrië moet per direct stoppen. Al bijna 70.000 mensen ondertekenden deze belangrijke petitie

Amerikaanse interventie in Syrië moet per direct stoppen. Al bijna 70.000 mensen ondertekenden deze belangrijke petitie

Een CIA-klokkenluider en voormalig marinierscommandant willen dat de VS zich terugtrekt uit Syrië voordat er een nucleaire apocalyps uitbreekt.

Tijdens een persconferentie in de National Press Club in Washington legden ze uit waarom ze tegen de Amerikaanse interventie in Syrië zijn.

Ze hebben ook een petitie gelanceerd die gericht is aan minister van Defensie James Mattis en het Congres.

Uitnodiging

Matthew Hoh was marinierscommandant in Afghanistan en nam in 2009 ontslag omdat hij het niet eens was met het beleid van toenmalig president Obama.

Hoh merkte op dat het Russische leger – in tegenstelling tot het Amerikaanse – in Syrië is op uitnodiging van de Syrische president Bashar al-Assad.

Schrijver en activist David Swanson zei dat de VS sinds de Tweede Wereldoorlog liefst 82 verkiezingen in het buitenland heeft beïnvloed en meer dan 30 landen heeft gebombardeerd.

Einde

“Hier moet een einde aan komen,” zei hij.

CIA-klokkenluider John Kiriakou voegde toe: “De enige manier om Syrië te redden is om tafel gaan met alle belanghebbenden, inclusief de Syriërs, de Russen en de Iraniërs.”

“We moeten accepteren dat Assad nergens naartoe gaat, en waarom zou hij?” vervolgde hij.

Internationaal erkende regering

“Hij staat aan het hoofd van de internationaal erkende regering van Syrië,” aldus Kiriakou.

De petitie, die een maand geleden is gelanceerd, is inmiddels bijna 70.000 keer ondertekend en roept Pentagon-baas James Mattis en het Congres op om per direct alle Amerikaanse gevechtstoestellen uit Syrië terug te trekken.

[RT]


Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. De Amerikaanse interventie in Syrië is illegaal. Amerika en NAVO bondgenoten hebben daar niks te zoeken. De reden dat ze er zitten heeft te maken met geopolitieke belangen van westerse oligarchen en zakenbanken. Het draait om het controleren van grondstoffen en de zekerheid te garanderen voor de toekomst om de supermacht te blijven die Amerika is. Triljoenen business as usual met een dictatoriaal sausje waarbij tegelijkertijd de mainstream media een ander beeld voorschotelt.

  We zouden daar zitten voor peace? and justice? vrijheid van meningsuiting? etc… Well, ik kan je vertellen dat ze daar op Wall Street geen ene ruk om geven hoe het met de mensen in betreffende landen is gesteld. Zij doen aan geld en alle moeite om dat machtsvacuüm te continueren.

  Rest me nog een link te plaatsen. Een kenmerkend voorbeeld wat de heren uiteindelijk onder peace and justice verstaan. Hier de beelden en zo gaan ze overal in de wereld te werk;

  https://www.youtube.com/watch?v=KPIUFZl7f-U

  21 likes
  • “De reden dat ze er zitten heeft te maken met geopolitieke belangen van westerse oligarchen en zakenbanken. Het draait om het controleren van grondstoffen en de zekerheid te garanderen voor de toekomst om de supermacht te blijven die Amerika is.”

   Oh, en de Russen zitten daar om bloemen te verkopen, of willen ze hun militaire basis beschermen?

   2 likes
   • Na mijn weten is Rusland het enige land die op verzoek van de Syrische regering toestemming kreeg om in Syrië de islamitische staat te bombarderen. Rusland is tevens het eerste land die met nachtkijkers aan de wereld toonde dat IS kilometers lange colonnes van olietrucks doorsluisde naar o.a. Turkije en Turkmenistan waarna het richting het westen werd verscheept. Voor een deel werd van dit geld wapens gekocht en de IS episodes denderde voort. Dit beeldmateriaal werd ook getoond in de Putin Interviews | Vladimir Putin vs. Oliver Stone.

    Uiteraard hebben de Russen hun belangen en dat zelfde geld voor China. Ik denk ook dat deze vorm van geopolitiek bedrijven uiteindelijk een gedane zaak is. Of het verword vroeg of laat tot een enorme clash, of ze komen bij zinnen. Schuift het westen de NAVO en de VN aan de kant en vormen ze met alle andere landen een nieuw te vormen supra internationaal orgaan die er voor zorg draagt dat alle grondstoffen in de wereld verhoudingsgewijs netjes worden verdeeld.

    Een droomscenario die ik weinig kans toe acht gezien een kleine groep machtswellustelingen voor iets minder een acute beroerte krijgen. Ze willen meer en meer tot aan het extreme aan toe opdat de gecontroleerde mainstream media overuren draait om slappe aftreksels te verzinnen die weinig meer te maken hebben met de werkelijkheid.

    9 likes
   • De VS doet het heel slim. Ze geven een paar koppensnellers wat wapens, die doden tijdens een demonstratie wat burgers en ordehandhavers, en de vlam slaat in de pan, en gelijk roept onze media dat het gehele volk tegen hun president is, en zo hopen ze een regering te krijgen die hun zint. Op deze manier kun je in haast elk land een opstand creëren. NK lijkt niet te lukken.

    3 likes
  • Ik denk dat de secret war heel ergens anders over gaat dan olie of wat dan ook voor grondstof. Ik denk dat de oorlog wordt gevoerd omdat dat zich een stargate zich bevind Saddam Hussein heeft zich al daarover uitgesproken en heeft toen in die tijd een bunker eromheen gebouwd rarara waarom hij is dood gemaakt jawel en door wie? Juist!

   0 likes
   • Ik denk niet dat de lage onderbroeken energieen van de Bokito’s opgewassen zijn tegen de hoge frequenties die de vortexen uitstralen.
    Denk aan Napoleon die eens een nacht in een dergelijke gewijde leylijn plek door wilde brengen om energieen op te laden.
    Hij holde na een kwartier gillend van angst weg.
    Dus ook de hoge energieen van stargates, wat denk je?
    Ik denk dat het duister er niet tegen bestand is.

    0 likes
 2. En of daar een einde aan moet komen wat denken ze wel niet moet een ander land eens proberen zich te bemoeien of proberen de Amerikaans zittende President eraf te gooien. Hoe is het toch in godsnaam mogelijk dat een land al zolang zoveel vrijbrief heeft gekregen van vele landen ,wat zit erachter. Het kan toch niet anders dan dat vele regeringen zo chantabel zijn als weet ik wat. Als je een beetje gezond verstand hebt dan ga je hier toch niet in mee,. je kan zomaar de volgende zijn. Madurodam kikkerlandje Nederand zal ‘zich wel als een bange wezel achter zijn ”grote” broer verstoppen en zoals gewoonlijk overal ja en amen op knikken, ppff .

  7 likes
 3. `De As Van Het Kwaad` samen met Israël moeten blijven moorden! Gen Wesley Clark Reveals US Plan To Invade Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, And Iran
  https://www.youtube.com/watch?v=r8YtF76s-yM

  General Wesley Clark explains ISIS/Al Qaida was created by U.S. Allies
  https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s

  6 likes
 4. Amerikanen hebben niets te zoeken in Syrie. ( de enige bondgenoot van Rusland) stel je voor dat het andersom was ,de russen die met troepen en vliegtuigen en bombardementen zich ff gaan bemoeien met een bevriend amerikaans land(waar de amerikanen al bezig zijn orde op zaken te stellen) bijv. ..in zuid korea of zo,dan waren de rapen echt gaar. Trump met z,n idee om goeie maatjes met Poetin te worden is ook al stevig terug gefloten..dat moeten we niet hebben de oorlog/en angst machine moet rollen. (from JFK to 911 everything is a rich mans trick.)

  4 likes
 5. Waarom heeft Brexit plaats gevonden ? Omdat er een oorlog in de maak is en omdat Europa weer gebruikt zal worden als een slagveld. Binnenkort kan het zijn dat wij de vluchtelingen zullen zijn.

  1 likes
 6. Al met al weet ik nog steeds niet waar ik deze petitie kan ondertekenen.

  1 likes
 7. Een echte petitie nog wel, poe poe , nou nou
  Dat zal indruk maken …….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...