Gezondheid

EU stelt economische belangen boven volksgezondheid. Dit is waarom onze kinderen hier een hoge prijs voor gaan betalen

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de EU zijn zulke soepele criteria voor het vaststellen van hormoonverstorende stoffen goedgekeurd, dat ze vrijwel geen effect zullen hebben.

Het voorstel voor die criteria kwam van de Europese Commissie, na vele jaren uitstel en gelobby van de chemische sector.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Gerenommeerde onderzoekers en artsen hebben onlangs nog gewaarschuwd voor de aanpak die nu op tafel ligt.

Onhaalbare bewijslast

“De lidstaten wijken opzettelijk af van bestaande regelgeving en definities rondom schadelijke stoffen,” stelt Europarlementariër Bart Staes.

“Er wordt onduidelijkheid en een onhaalbare bewijslast gecreëerd omwille van gigantische economische belangen,” vervolgt hij.

Hij krijgt bijval van Petra De Sutter van de Universiteit Gent: “Geen enkele expert twijfelt nog aan de gezondheidsschade die hormoonverstoorders veroorzaken.”

Manipulatieve wijze

“Toch blijven de lidstaten in de EU de belangen van de agrochemische industrie verdedigen,” zegt ze. “Onze kinderen zullen hier een hoge prijs voor betalen.”

De Europese Commissie meldt op manipulatieve wijze in een persbericht dat voortaan de volksgezondheid beter beschermd zal worden, zegt Staes.

“Dat is op schandalige wijze lachen met de mensen,” klinkt het. “Dit resultaat na ruim zeven jaar tijdverlies én een veroordeling voor het Europees Hof van Justitie is een blamage voor de EU.”

Officieel erkend

Als voorbeeld noemt de Europarlementariër het chemische product bisfenol A, dat officieel erkend is als hormoonverstoorder.

Bisfenol A is verboden in allerlei consumentenproducten en sinds kort ook voor het gebruik in materialen die in contact komen met levensmiddelen.

Het gebruik ervan in plastic was al geregeld, maar nog niet in coatings, terwijl het daar meestal wordt toegepast, licht hij toe.

Minachting

Tot zijn schrik ziet Staes dat er zelfs een clausule is opgenomen die stelt dat pesticiden die speciaal ontworpen zijn om het hormoonstelsel van insecten te ontregelen gewoon op de markt kunnen blijven, ongeacht het effect dat ze op mens en dier hebben.

“Ik kan er niet bij hoe je zo’n overduidelijke handreiking naar de agrochemische sector en minachting voor de volksgezondheid in wetgeving durft op te nemen,” zegt hij nog.

[Bart Staes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Er zijn qua gevaar voor onze gezondheid zoveel misstanden waar we dagelijks aan blootstaan waar het zogenaamde Fipronil-schandaal totaal bij verbleekt. Hierbij zullen echter tal van bedrijven, hard werkende ondernemers die nergens van wisten failliet gaan. De overheid heeft weer eens zeer ten onrechte de indruk gewekt de vinger aan de pols te hebben voor onze gezondheid en de allergrootste sh*it blijft gewoon dagelijks doorgang vinden.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

We zitten erbij, en kijken er naar.
De technocraten lachen met ons, recht in ons gezicht. Er is werkelijk niks van waarde, waarvoor we onze rechten willen verdedigen.

Hockeydames of vrouwenvoetbal toejuichen, of helemaal ‘van de wereld’ gaan op een dance-party vinden we belangrijker.

De corrupte Regering en dito EU-Commissie ritselen dit in het geheim, achter gesloten deuren. Zo is wat wij niet in TTIP wilden, doodleuk opgeschreven in CETA, in het associatieverdrag met de coupplegers in Oekraïne, en meer recent nog weer eens in het MONSTERverdrag EU-Japan.
https://langleveeuropa.nl/2017/07/gevaar-jefta-volgende-megalomane-eu-handels-verdrag/

De Volksvertegenwoordiging heeft trouw gezworen aan ene staatshoofd; de gevolgen zijn ernaar

Frans
Frans
6 jaren geleden

De komende jaren zullen we steeds meer kinderen op straat zien zwerven met ernstige psychiatrische aandoeningen agv vaccinaties, coctail van 10 in een spuit, en chemische voedselvergiftiging.

bagwany
bagwany
6 jaren geleden

Gemtrails vergif in voedsel ,slaven handel belasting verhoging en straks hyperinflatie ja ze krijgen ons wel klein ga zo door onbenullen met stemmen op Rutten ja zeker doen dan komt het goed , chip in je bast en luisteren naar de Satan en zijn helpers

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x