Homepagina » Het Complot » Factchecken is aan onze media niet besteed. Hoe zit het nou echt met die Rothschilds?
Factchecken is aan onze media niet besteed. Hoe zit het nou echt met die Rothschilds?

Factchecken is aan onze media niet besteed. Hoe zit het nou echt met die Rothschilds?

In maart dit jaar werden NU.nl en de Universiteit Leiden aangewezen om in Nederland voor Facebook feiten te gaan checken.

Sinds kort is NU.nl begonnen met NUcheckt, waar dagelijks berichten die rondgaan op Facebook op hun betrouwbaarheid worden gecheckt.

Dat geeft ons een mooi inkijkje in de manier waarop berichten worden gecontroleerd. We gaan zien dat de ‘factcheckers’ het zelf niet zo heel nauw nemen met de feiten.

Positief daglicht

NUcheckt dook een artikel uit 2013 op dat geschreven is door de website Gewoon nieuws. Het artikel gaat over het vermogen van de bankiersfamilie Rothschild.

Volgens NUcheckt klopt er niets van de beweringen die in het artikel worden gedaan en bedragen de totale bezittingen van het familiebedrijf van de Rothschilds ongeveer 4,2 miljard euro.

De nieuwssite voegt daaraan toe dat de familie in de loop der jaren links en rechts is ingehaald, bijvoorbeeld door beurshandelaren op Wall Street, en lang niet dezelfde invloed heeft als voorheen.

In de media wordt de familie bijna altijd in een positief daglicht gesteld. Dat is niet zo gek, aangezien ze zelf een aantal grote mediabedrijven in handen hebben.

Mediamagnaten

Zo is de familie Rothschild eigenaar van The Economist Group, een Brits mediabedrijf dat onder meer The Economist publiceert.

Ook de Franse kwaliteitskrant Libération, waar het blad Charlie Hebdo na de aanslag in 2011 werd ondergebracht, is in handen van de Rothschilds, die we dus gerust mediamagnaten mogen noemen.

Dat het niet allemaal lieverdjes zijn bleek onlangs uit een publicatie van mensenrechtenorganisatie Survival International over de misdragingen van een Rothschild-bankier in Afrika.

De Franse miljardair Benjamin de Rothschild blijkt daar jachtsafari’s te organiseren en lokale bewoners van hun grond te verdrijven, schreef The Times.

Gemarteld

De jachtsafari’s vinden plaats in twee beschermde gebieden in Kameroen, die geleased worden door De Rothschild. Toeristen mogen voor 55.000 euro een olifant afschieten.

De lokale bewoners worden illegaal uitgezet en stelselmatig gemarteld. Onder meer WWF-trustee Peter Flack heeft er op olifanten gejaagd.

Tijd om even naar de cijfers te kijken. Volgens NUcheckt heeft de familie lang niet meer dezelfde invloed als voorheen en bedragen de totale bezittingen van het familiebedrijf 4,2 miljard euro.

De website Celebrity Net Worth, die een top 25 samenstelde van rijkste mensen aller tijden, schat het fortuin van de familie Rothschild op 350 miljard dollar.

Imperium

De site merkte na onderzoek op dat het vermogen van de familie Rothschild lastig is vast te stellen omdat haar imperium zo omvangrijk is.

Zonder twijfel is het de machtigste familie ter wereld. Velen geloven dat ze alleen al ruim één biljoen dollar aan vastgoed en banktegoeden hebben, schrijft Celebrity Net Worth.

Dat is toch wel even wat anders dan die schamele 4,2 miljard euro.

Onvoorstelbaar rijk

Meer cijfers. De familie is vandaag de dag onvoorstelbaar rijk, maar toch worden de Rothschilds vrijwel nooit genoemd als de rijkste en invloedrijkste familie ter wereld, schrijft de website Investopedia.

Het fortuin van de Rothschilds wordt namelijk traditiegetrouw geïnvesteerd in private bedrijven. De meeste familieleden werken voor deze corporaties, aldus de site.

Investopedia schat het fortuin van de familie op ruim twee biljoen dollar.

Volgens NUcheckt staat het artikel over de familie Rothschild bovendien vol historische onjuistheden.

Gemanipuleerd

In het stuk staat onder meer dat Nathan Mayer Rothschild fabelachtige bedragen verdiende door de beurs na de Slag bij Waterloo te manipuleren.

NUcheckt citeert professor Brian Cathcart, die in 2015 schreef dat de Britse regering al eerder dan Rothschild wist dat het leger van Wellington Napoleon bij Waterloo had verslagen.

De Wall Street Journal vermeldt echter dat Nathan wel degelijk de markt heeft gemanipuleerd en als eerste bankier het nieuws over Waterloo hoorde.

“Rothschild verkocht gelijk grote hoeveelheden aandelen en overtuigde andere investeerders ten onrechte dat de Britten hadden verloren.”

Geen oren

“Toen de koersen kelderden kochten zijn kompanen de aandelen weer op tegen bodemprijzen.”

De New York Times schreef daarnaast een stuk over het boek The Romance of the Rothschilds, waarin onder meer staat dat Nathan Rothschild na de Slag om Waterloo grote sommen geld had verdiend.

De Rothschilds probeerden via de rechter te voorkomen dat het boek werd gepubliceerd, maar die had geen oren naar de argumenten van de advocaten van de familie.

Er zijn ruim voldoende bronnen beschikbaar over de manier waarop Nathan de markt manipuleerde ten tijde van de Napoleonistische Oorlogen.

Verstandiger

Om de tegenargumenten kracht bij te zetten bevraagt NUcheckt een hoogleraar Economisch Onderwijs van de Erasmus Universiteit.

Het zou in onze ogen verstandiger zijn geweest om mensen te bevragen die zich daadwerkelijk in de familie hebben verdiept, zoals de schrijvers van de stukken op Celebrity Net Worth of Investopedia.

Of mensen die vanwege hun functie in aanraking zijn gekomen met informatie over de familie.

Touwtjes

Bijvoorbeeld Janneke Monshouwer, die 30 jaar bij de Nederlandse tv heeft gewerkt en meewerkte aan de totstandkoming van het NOS Journaal.

Volgens Monshouwer, die jarenlang als productie-assistente werkte bij het NOS Journaal, zijn het de Rothschilds en de Rockefellers die achter de schermen aan de touwtjes trekken.

We beoordelen de factcheck van NUcheckt als: zeer zwak.

We sluiten af met een filmpje van acteur Jean-Claude Van Damme die op de Franse tv zegt dat de Rothschilds en Rockefellers boven alles en iedereen staan:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De Rothschilds moeten hun rijkdom onder de armen verďelen

Coldshot
Coldshot
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Als het niet zulke psychopathische monsters waren hadden ze veel goeds kunnen doen al dat geld en waren de meeste problemen waar de wereld mee worstelt allang opgelost.. Maar deze decadente nageboortes vinden het leuk om oorlogje te spelen en onnoemelijk veel leed over de wereld uit te strooien om nog meer geld en vooral meer macht te vergaren.. Dit zijn de echte bazen van de wereld en dus ook van Nederland. Hetzelfde soort gevoelloze graaiers regeert ons land (vvd) en we vinden het allemaal wel prima.. Er is weinig of geen hoop en de wereld zal altijd een tranendal blijven door dit soort minkukels.

Jaya
Jaya
Reactie op  Coldshot
3 jaren geleden

Yahweh en Maitreya zullen daar verandering in brengen.

bert s
bert s
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Jaya.
Nobele gedachte maar zeer gevaarlijk. Als zij al hun geld aan de armen geven dan krijgen we een enorme inflatie, zodra de bakker weet dat iedereen een vermogen heeft vliegen de prijzen omhoog en zullen uiteindelijk de prijzen zo hoog komen dat de nieuwe rijken in no time weer arm zijn.
Jammer genoeg draait de wereld op schaarste, geen schaarste geen verdiensten.

vladi
vladi
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

google project ubuntu van michael tellinger en kom er achter dat je poep praat.
je bent geprogrameerd beste mens.

fff

faya
faya
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

Hun geld aan de armen geven? Maar alle verkiezingen zijn vanaf 1946 door de U.S. gemanipuleerd dus al hun geld is gestolen van de mensheid.
En of het nu wel of niet officieel aangekondigd is, de Galactische Federatie is als ik William Mount goed begrijp inmiddels op aarde neergestreken, met uiteraard Maitreya aan boord.
Kalki/Jaya’s gebeden zijn dus eindelijk verhoord, maar of hij er blij mee is? blijft de vraag.

Luister naar William vanaf ong. de 7e minuut.

https://www.youtube.com/watch?v=KMIdv0JC2mo

Joke Janssen.
Joke Janssen.
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

Daar kan je wetten op maken dat de eerste tien jaar de prijzen per jaar maar 1 procent omhoog mogen gaan. Tis is dan politieke onwil omdat dan niet te willen regelen als men dit zou willen toepassen.

Anoniemus
Anoniemus
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

Schaarste word juist gecreeerd.

math
math
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Als we het vermogen van de hele wereld over de bevolking van de wereld zouden verdelen, zou ieder mens op aarde 70 miljoen euro bezitten. Maar wie gaat dan de rotzooi opruimen???

faya
faya
Reactie op  math
3 jaren geleden

Het gespuis wat gevangen genomen is natuurlijk, die mogen de vuile karweitjes voortaan opknappen.
Hier wat aanvullende informatie, hoewel al dik 2 maanden en 2 weken oud.
Veel blatende ongeinformeerden weer hier.
Zijn de Geenstijl en Teletoeter forums soms opgeheven dat we hier hun kromme zicht op zaken lezen?
De wereld zal namelijk nooit meer op schaarste draaien met het nieuwe geldstelsel.

https://www.youtube.com/watch?v=E_y-L1lrDeU

zevenenergie
zevenenergie
Reactie op  math
3 jaren geleden

Geld maakt niet gelukkig en er zijn mensen die graag schoonmaken of broodbakken.

Je zal verbaast zijn als iedereen rijk is hoeveel mensen die nu hoogopgeleid zijn, met hun handen gaan werken en ongeschoold werk gaan doen.

De rijken hebben 1 groot voordeel, ze zien dat veel geld hebben, niet vrij maakt.
Arme mensen zullen die illusie dat geld gelukkig/vrij maakt nooit helemaal los kunnen laten.

onbekend
onbekend
3 jaren geleden

De paarden trekken de kar.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  onbekend
3 jaren geleden

Allerlei soorten paarden natuurlijk want een normaal paard is te normaal om waar te zijn…

https://equineink.files.wordpress.com/2013/05/zebra.jpg

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Opvallend detail in dit verhaal, is dat de advocaten van R, niet wisten te voorkomen dat het boek uitgegeven werd. Reikt hun macht dan niet zo ver? of was het relatief onbeduidend?
Zulke sommen geld, ja ik heb het nooit begrepen. Als je je geluk laat afhangen van geld, zullen ze wel heel gelukkig zijn. Beetje jammer.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

@Jeff

De macht van de Rothschild is met name toegespitst op het sleutelwoord controle. Controle over het geld zoals de patriarch van de vijf van Frankfurt, Mayer Amschel Bauer, ooit verklaarde: ”Give me control over a nation’s currency, and I care not who makes it’s laws”. Of er in een land een democratie heerste of een dictatorschap? Het maakte ze niet uit.

Zo hebben ze meerdere pogingen ondernomen om in de 19eeuw de Amerikaanse geldstroom in handen te krijgen en waar President Lincoln een stokje voor stook door nieuwe valuta in te voeren die alleen nog maar geldig was en in groene zakken werden vervoerd, de zogenoemde Green Bags. Lincoln werd later publiekelijk doodgeschoten.

Vroeg in de 20ste eeuw waagde de Rothschilds een aantal nieuwe pogingen. Ze stelde voor dat het bij een volgende crisis slim zou zijn geldreserves aan te boren die verspreid zouden worden over een 12 tal centrale banken waarvan de Federal Reserve (FED) in New York het hoofdkantoor zou worden. Onderzoekers wezen erop dat de grote crisis in Amerika destijds was veroorzaakt door banken waarvan het vermoeden groot was dat deze in handen waren van het Rothschild imperium, waaronder JPMorgan die een geziene gast was bij de familie.

Al met al werd het idee van een Federal Reserve tweemaal toe door een wantrouwige Amerikaanse senaat getorpedeerd. Een derde poging waagde de Rothschilds vlak voor kerst 1913 toen een groot aantal senatoren al met kerstreces waren en lukte. Sindsdien betaalt Amerikaans bevolking belasting over elke dollar die word gedrukt.

Met de controle en bijbehorende macht over het geldproces wist de familie Rotsschild het slim te spelen. Zo werd de rente wel eens om nuttige redenen verhoogt, of juist slim verlaagt. De goudstandaard speelt hierbij een belangrijke rol. En kregen ze het voor elkaar dat landen dermate in schulden werden gezet die ze nooit meer konden terugbetalen. Griekenland is een recent voorbeeld waar een combinatie van de Centrale Bank, het IMF, en de Wereldbank, een tandem vormden beter bekend als de Trojka.

Zo werd ook Griekenland aan handen en voeten gebonden. Hierbij moeten we ons voorstellen dat veel landen in het verleden schuldenverlichting kregen op voorwaarde dat ze tijdens een VN zitting voor stemde om bijvoorbeeld de NAVO te machtigen voor een militaire interventie ergens in de wereld. Het is ook bekend dat landen inruil voor schuldenverlichting een bepaald gebied afstonden. Denk bijvoorbeeld aan tropisch hardhout, of gebieden waar lucratieve grondstoffen aanwezig zijn als edelstenen, edelmetalen als goud, olie, gas, etc.. Hier zit hem voornamelijk de macht in.

Landen die in het verleden protesteerden en hun eigen koers wilde varen werden snoeihard aangepakt. Van de Afrika tot en met Zuid Amerika. En van Europa tot Azië waar voor het moment Iran de zondebok is omdat het zijn eigen olie en gasvelden in de vorige eeuw nationaliseerde.

Link: Lijst van Banken onder controle van het Rothschild imperium,

http://www.anonews.co/rothschild-bank-lists/

faya
faya
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

De macht van de Rotschilds zit ‘m uitsluitend in het beinvloeden van alle verkiezingen wereldwijd.
Volgens mij zijn ze allemaal al opgepakt.

maarten
maarten
3 jaren geleden

Het interesseert mij geen mieter hoe rijk ze zijn, als ze dat leuk vinden: Laat ze. Maar, Laat ze dan ook verder alle andere mensen heel gewoon als gelijke behandelen en niet zo minachtend. Ze zijn al een poosje bezig begrijp ik, en elk familie lid is het zelfde: Geld staat voorop. Daarom ben ik ze gaan haten. Haat is niet goed, maar op deze manier onvermijdelijk.
Er komt een dag dat ze het ‘gewone’ volk nodig hebben, werkelijk nodig, dan zullen ze diep door het stof moeten

zevenenergie
zevenenergie
3 jaren geleden

Als Jean-Claude Van Damme het zegt dan kan je er donder op zeggen dat het misschien wel waar is. Hij lijkt een minder intelligente vechtsporter, met een slechte smaak en een beperkte kijk op het leven.
Maar hij weet wel waar hij het over heeft. Want hij heeft het internet goed bestudeerd.
En met zijn trefzekerheid die hem ook goed van pas kwam in de ring en zijn films hij weet goed onderscheid te maken tussen wat waar en niet waar is op internet.

Poetin is ook een liefhebber van vecht sporten en Trump ook . Het zijn dappere mensen die een streepje voor hebben op de rest en omdat zij niet bang zijn een ander te laten lijden, spreken zij de waarheid.
Wat op het internet staat op sommige website,s is echt waar, en door dat zij beroemde mensen zijn weten Zij meer dan wij.

Bsch
Bsch
3 jaren geleden

Goed artikel met meerdere bron vermeldingen. Had de redactie van nu.nl al gemaild over de eenzijdige beeldvorming die wordt geschetst met hun stuk. Helaas geen reactie ontvangen nog

Yoep
Yoep
3 jaren geleden

Maarten het gewoone volk ‘het vee’ werkt al voor ze. Als je dat nog niet begrepen hebt. En waarom zou je ze haten. Ze zijn gewoon super slim geweest. En hebben ze zich eigelijk ingekocht.
Ik heb ooit eens vernomen dat hun prive vermogen op 14 triljoen geschat werd. En dat was jaren geleden.
Dat hun vermogen uit goud, silver, edelstenen en waardepapieren bestaat. De rest is in deze wereld niets waard. Kan me ook niet voorstellen dat ze van de ladder afgelaserd zijn. Zeker niet als je alle banken van de wereld onder je hebt en geplunderd hebt. Ze bedienen alle partijen in oorlogen. Krijgen er goud en olie voor terug.
Wat wel altijd opvalt, contract is contract, ze zullen zolang een contract loopt geen grappen uithalen.

faya
faya
Reactie op  Yoep
3 jaren geleden

Uiteindelijk zijn ze oliedom natuurlijk, en rete achterbaks maar eind goed al goed.
Voor de hersenloze draco slaven gaan de zware tijden beginnen, is het afgelopen met de holle nergens op gebaseerde arrogantie en ‘het vee’ gaat in het nieuwe tijdperk alleen nog maar genieten.
Jesus zei het al, de eersten { daar moet hij de heerserige haantjes de voorsten, de dominantjes met hun oorverdovende holle babbels mee bedoeld hebben} zullen de laatsten zijn.

Yoep
Yoep
Reactie op  faya
3 jaren geleden

Nee Faya ze zijn niet oliedom, en ook niet super slim. Maar gewoon slim in hun eigen gebied. En ze zijn ook maar gemanipuleerd. Als jij als andere het begin van god werken zouden bestuderen dan zou je er achter komen dat het toen al beschreven is wat er nu plaats vind. Zelfs onze wereld waar wij ons nu op bevinden is hier voor gemaakt of de oude wereld (eerste era) is ingewisseld voor deze wereld.
https://youtu.be/ObJL6aA2czo
De recources zijn op deze(onze) wereld goed te vinden waar door rijkdom erg snel groeide. En ik krijg dan ook meer het gevoel dat rotte elementen (zielen) hier door opgespoord kunnen worden. En iederdaad in het nieuwe tijperk zal god niet meer ingrijpen en kan mensheid einderlijk leven zoals het wil. Ik zit al klaar. Misschien word dan einderlijk me huisje aan een baai zichtbaar. JIPPIE!! PLAATS van Yoepie!

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
3 jaren geleden

Hier de Rothschild aan het woord https://www.youtube.com/watch?v=t8YXV5k9rt4
Hier een leuke Rothschild film uit de jaren 40, toen kon dat nog blijkbaar https://www.youtube.com/watch?v=Lx5bAExv1LA

johan
johan
3 jaren geleden

¨filmpje van acteur Jean-Claude Van Damme die op de Franse tv zegt dat de Rothschilds en Rockefellers boven alles en iedereen staan¨

Is helaas waar en nog veel bizarder als je weet dat er meerdere entieteiten zoals BIS (Bank for International Settlements) onschendbaarheid genieten. er zijn zelfs landen die van onschendbaarheid genieten.

Bekijk een de onthullingen van ronald bernard hij gaat 7 videos uitbrengen 2 zijn al geupload op het internet te vinden op youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=3C-KHt9vi5k dit is deel 2 en in deze deel legt ronald aardig gedetailleerd uit hoe het piramide stelsel in elkaar zit. Oud nieuws niks is nieuw onder zon maar zeer waardevolle informatie om bewust van te worden.

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Dergelijke mensen maken/maakten gebruik van hun (doortrapte) slimheid en bespelen van de goedgelovige mens/massa is/was het geijkte instrument. Normaal gesproken zou je kunnen stellen dat zoiets misschien niet fraai is, maar zolang het sportief wordt gespeeld kun je er misschien nog enigzins vrede mee hebben.

Echter, niet sportief, maar met oplichting, leugens, list, bedrog, verraad tot aan doodslag, moord en oorlog hebben dergelijke psychopaten aan hun macht en rijkdom geholpen. En nog steeds met moorden, is het uitschakelen van oprechte mensen -bijv. mensen zoals John F. Kennedy tot aan Pim Fortuyn- en het afmaken van opponenten, en oorlog (Libië en Syrie) de manier waarmee macht en rijkdom blijvend worden beschermt en uitgebouwd.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

…..Misschien beleven dergelijke mensen zelfs veel plezier aan de leed die ze mensen aandoen. Het zou me niet verbazen als op dit niveau kinderen en vrouwen worden ontvoerd om te worden gemarteld, verkracht en gedood. Misschien dat ze daarom zo goed overweg kunnen met nazi’s of de koppensnellers in Saoedi-Arabië, waar men homo’s ophangt en mensen opnbaar het hoofd er afhakt voor de meest onbelangrijke vergrijpen (is intimidatie van het volk). Daar is het houden van vrouwen en zelfs kinderen in harems de normaalste zaak van de wereld. De machtige en elitaire nep joden en Saoedi-Arabië lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, maar verneuken natuurlijk uiteindelijk elkaar. https://www.franklinterhorst.nl/De%20intolerante%20apartheidsstaat%20Saoedi-Arabi%C3%AB.htm

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

…De link naar een interessant artikel is verder tamelijk discutabel omdat Israël en de zionisten op de één of andere manier een doortrapt dubbelspel spelen in het MO. Verder moet men maar zien in hoeverre het artikel wel of niet de waarheid bloot legt ook over Israël wat.. Israël heeft volgens vele (orthodoxe) joden op dit moment in ieder geval nog geen bestaansrecht.

faya
faya
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Jij zegt misschien, maar het is algemeen bekend dat ze gewone mensen haten, ze hebben er plezier in om te treiteren en mishandelen met genoegen, ze zijn dol op mensen tegen elkaar opzetten, vals tot op het bot met hun 2 gezichten en 2 tongen maar op de een of andere manier zijn ze er toch van overtuigd dat ze boven normale mensen staan, maar het zijn hersenloze draco slaven.
Ik heb echt met ze te doen…

Hier nog wat informatie over hun ondergang, hoewel ik inmiddels begrijp dat dit te ingewikkeld voor de geenstijl/telegraaf lezer is.
Die zijn decennia lang door dommen voor de domme gehouden en hadden het niet door.

https://www.youtube.com/watch?v=1KlRy3Qump8

x

Check Also

de jonge

De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’

De cijfers gaan de goede kant op, ...

pfizer

Pfizer stuurt ‘meest zieke tweet van de 21e eeuw’ de wereld in

Hugo de Jonge, de buikspreekpop van Pfizer, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x