Homepagina » Buitenland » De DDR als opstapje naar een Europese federale staat. Hoe de EU de val van de Berlijnse Muur schaamteloos misbruikt voor eigen gewin
De DDR als opstapje naar een Europese federale staat. Hoe de EU de val van de Berlijnse Muur schaamteloos misbruikt voor eigen gewin

De DDR als opstapje naar een Europese federale staat. Hoe de EU de val van de Berlijnse Muur schaamteloos misbruikt voor eigen gewin

Dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Tot 1989 waren het westen en oosten van de stad van elkaar gescheiden met een kilometerslange muur.

De bouw van de muur begon in 1961, jaren nadat Duitsland in tweeën was gedeeld.

Het Europees Parlement greep de herdenking van de val van de muur aan voor een partijtje geschiedherschrijving, merkt Europarlementariër Derk Jan Eppink (FVD) op.

Voetsporen

Er loopt nu een nieuwe muur door Europa, een culturele muur. De EU stapt in de voetsporen van het systeem dat zich destijds ook een ‘Unie’ noemde, zegt hij.

Eppink wijst erop dat veel kenmerken uit het toenmalige Oostblok zijn terug te vinden in de huidige EU.

In het Oostblok moesten burgers de regering zonder kritiek volgen. Deed je dat niet, dan was je rijp voor het gesticht.

Federale staat

De macht was in handen van een kleine, ongekozen elite. De media waren eenvormig, aldus Eppink.

Op dezelfde manier verandert de EU nu langzaam maar zeker in een Europese federale staat.

Critici worden verketterd als populist of nationalist en gebrandmerkt als vijand van het volk, zegt de Europarlementariër.

Kritiekloos

Of beter nog: als klimaatontkenner ben je rijp voor een inrichting.

Media dragen kritiekloos de EU-boodschap uit.

“Zie de NPO,” licht Eppink toe. “Hetzelfde in de meeste geschreven media.”

[Forum voor Democratie]

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. ….Critici worden verketterd als populist of nationalist……
  Mij mogen ze rustig zo noemen en ook nog fascist en rascist en ik vind het niet erg. Ik noem hun landverraders en dictators. Is dat niet de vrijheid van meningsuiting?

  16 likes
 2. De DDR WAS VOOR MIJ EEN PARADIJS, Criminelen, drugsdealers, en gebruikers werden meteen opgesloten en kwamen nooit meer terug in de samenleving, in China en De Phililijnen maken ze drugsdealers meteen dood. Is strijders moeten ook onmiddelijk vermoord worden,ook de vrouwen en kinderen. Zo krijg je een betere wereld.
  In Nederland met hun softie systeem met taakstraffen en alleen levenslang is ook te softie, moordenaars verdienen de doodstraf.

  6 likes
 3. Er is geheel niets anders want de STASI woont nog steeds naast je terwijl je niets in de gaten heb. Stasi zijn mensen die het systeem vertegenwoordigen en dus ondersteunen en dat is in Nederland net zo.

  Mag ik dit wel zeggen want we hebben ook een STASI internet.

  6 likes
 4. Met de binnenkort verplicht gestelde vaccinaties kunnen ze haarfijn precisie bombardementen gaan uitvoeren op bevolkingsgroepen.
  Je geeft iedere bevolkingsgroep een net iets andere variant van het vaccin en aan de toediener, die daar kritisch op zou kunnen reageren, wordt een fascinerende maar wel heel neppe wetenschappelijke verklaring gegeven, verband houdende met een ingewikkeld verhaal over verschillende genen poelen (overigens zonder racisme aan te wakkeren, pas op slapende honden) en ter illustratie daarvan bijvoorbeeld een verhaaltje over sikkelcelanemie en de dragers daarvan van Afrikaanse afkomst, waarop de kritische persoon onmiddellijk met “O ja” zal reageren, want wie wil er dom lijken, toch?
  Stap 2
  Met het overal geïnstalleerde 5G netwerk kunnen per wijk, per bevolkingsgroep bepaalde vaccins geactiveerd worden, althans de ziekteverwekkende en/of sterk op straling reagerende stoffen in deze vaccins zullen geactiveerd worden. Het zal dan een raadsel zijn waarom er in die wijk ineens zoveel mensen ziek worden of sterven.
  Dat soort raadsels lost de wetenschap nu ook al op met een heel gewichtig “dat weten wij nog niet” gevolgd door allerlei drogredenen, waarna de media ook dat na zullen papegaaien, want welke journafinario wil er nu voor een witte roepie roepie versleten worden.
  Dit zou zomaar een script van een enge science fiction/horror film kunnen zijn met in de hoofdrol een man, die sterke gelijkenis vertoont met de schrokop Hans Brusselmans.
  Een beetje seks of porno erin (maar dan wel Hans Brusselmans buiten beeld houden) en de mense smullen er weer van, alsof zij allemaal Brusselmans heten en er nog wel een bord pap van zouden lusten. Zoiets als een film de Hunger Games, een waarschuwing voor iets, waar je niets tegen kunt doen, maar de mense achterlaat met een gevoel van onbehagen dat gebotvierd wordt op degene, die een tipje van de sluier oplicht. Zo’n iemand wordt direct aangemerkt als spelbreker, anti-sociaal element en meer van het fraais uit de vocabulaire van de DDR. Zo’n iemand krijgt dan uiteindelijk de doodsprik op zijn 70ste verjaardag op het moment dat hij even afgeleid is, omdat hij de 70 kaarsjes op zijn taart aan het uitblazen is, welke blaas dan meteen zijn laatste adem zal zijn, als je het een beetje goed plant. Na je zeventigste ga je de samenleving alleen maar geld kosten en aan je organen hebben ze dan ook al niets. En dat moeten we met z’n allen toch niet willen.

  5 likes
 5. Schaamteloos misbruik, ja, je moet wel wakker zijn om dat niet onbewust te gebruiken elke dag maar weer.
  Is dat niet wat de mens elkaar dagelijks eigenlijk ook een beetje doen en de vele gebruiken ervan dagelijks uitoefenen op elkander, het denken van ik weet beter dan jij
  Er zijn vele beroepen en heel veel soorten kennis en vele soorten inzichten kunnen we dat beter niet gebruiken en het samen voegen tot een geheel zonder een muur op te zetten of deze nou van beton is of cultureel is, het denken kan dat zomaar doen dagelijks met elkaar en onder elkaar.
  Heel veel kennis van vele vormen van inzicht die men stoffelijk leert of geleerd te hebben en te zien hoe de stoffelijke wereld in elkaar zit of steekt, die maar steeds weer een ander gezicht laat zien, is eigenlijk voor vele ander weer een soort doodsteek als een ander een ander soort stoffelijk denken er aan toevoegt uit zijn of haar leerstof krijgt men veelal ook botsingen erin mee.
  Het steekt ook daarom vele soorten leerstof inzichten op het gebied van kennis die elkaar mee bespeelt,zo heeft de vorm van een macht instelling die een elite of wat voor macht het ook is een stoffelijk denken
  Handhaaft en ook bepaald hoe mensen moeten leven
  Het schijnt en dat is ook zo ,het schijnt nu vele kanten op met als gevolg dat kennis en inzichten deze Machten zien als een Groot gevaar, omdat de kennis op allerlei gebied zover begint te verrijken
  dat men nu door al die kennis en inzichten zo geraakt en gestoken worden dat het een gevaar dreigt voor de huidige overheersende Macht.
  Ja Overheerst,een Groot woord maar ook eigenlijk een neerkijkend woord , waarin deze overheersing nu voor vele demonstraties wereldwijd aan de orde is,,er is voor die machten die met hun in betondenken en cultureel in grenzen denkende beelden straks geen plaats meer voor, hun muren die ze willen behouden staan op instorten ,
  Ook is de macht niet aan gewone volk toe te vertrouwen deze kan wel eens vervallen tot een chaos en dat zie je ook al op wereld niveau. daarmee gezegd zal elk mens individueel zijn eigen evenwicht in de chaotische wereld zelf moeten zoeken,de oplossing ligt bij het individu zelf
  mits hij of zij de hele stoffelijke wereld en het kennen ervan in zich zelf toepast zonder oordeel en veroordeel. want dit is het gezicht wat de wereld laat zien ..de wereld kan en moet niet het gezicht zijn van het individu..het houd deze juist gevangen. een ieder zal dit moeten toejuichen in zichzelf. zolang dat niet word beseft , en vooral de machten die dat al helemaal niet beseffen maar gewoon de macht ervan zullen willen behouden zullen straks gewoon op hun volk gaan schieten dat is al het bewijs dat ze hun macht willen behouden..maar dan word er ook terug geschoten ,,chaos compleet word het dan..dat zal steeds meer het gezicht worden van deze wereld.

  2 likes
 6. Ja met alles wat een positieve richting kan geven aan menselijkheid aan menselijke vrijheid.
  aan vrije ontwikkeling vd mens wordt allemaal omgebogen naar het negatieve.
  en dat gaat al tijden zo.
  Geen enkel maatschappelijk probleem wordt daadwerkelijk aangepakt en verholpen.
  We zien het voor onze neus gebeuren inmiddels. Er is geen geld voor. en wat we ook zien we worden afgekocht met 300 miljoen of zo.
  Zo’n minister mag ook niet anders dan de gemoederen hopelijk te sussen. maar wij, wij hebben het door dat
  de regering allemaal poppetjes zijn. voor de bune.
  Wie regeert toch de regering. en … wie regeert hen op hun beurt? en wie gaan daarbovenuit?
  Ja, en dat zijn er maar een paar die in een donkere ruimte zitten bij een haardvuur en de beslissingen nemen. Wie zijn dat ook al weer. ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister Ollongren

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...