Buitenland

De DDR als opstapje naar een Europese federale staat. Hoe de EU de val van de Berlijnse Muur schaamteloos misbruikt voor eigen gewin

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Tot 1989 waren het westen en oosten van de stad van elkaar gescheiden met een kilometerslange muur.

De bouw van de muur begon in 1961, jaren nadat Duitsland in tweeën was gedeeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Europees Parlement greep de herdenking van de val van de muur aan voor een partijtje geschiedherschrijving, merkt Europarlementariër Derk Jan Eppink (FVD) op.

Voetsporen

Er loopt nu een nieuwe muur door Europa, een culturele muur. De EU stapt in de voetsporen van het systeem dat zich destijds ook een ‘Unie’ noemde, zegt hij.

Eppink wijst erop dat veel kenmerken uit het toenmalige Oostblok zijn terug te vinden in de huidige EU.

In het Oostblok moesten burgers de regering zonder kritiek volgen. Deed je dat niet, dan was je rijp voor het gesticht.

Federale staat

De macht was in handen van een kleine, ongekozen elite. De media waren eenvormig, aldus Eppink.

Op dezelfde manier verandert de EU nu langzaam maar zeker in een Europese federale staat.

Critici worden verketterd als populist of nationalist en gebrandmerkt als vijand van het volk, zegt de Europarlementariër.

Kritiekloos

Of beter nog: als klimaatontkenner ben je rijp voor een inrichting.

Media dragen kritiekloos de EU-boodschap uit.

“Zie de NPO,” licht Eppink toe. “Hetzelfde in de meeste geschreven media.”

[Forum voor Democratie]

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

….Critici worden verketterd als populist of nationalist……
Mij mogen ze rustig zo noemen en ook nog fascist en rascist en ik vind het niet erg. Ik noem hun landverraders en dictators. Is dat niet de vrijheid van meningsuiting?

rop
rop
4 jaren geleden

Schaamteloos misbruik, ja, je moet wel wakker zijn om dat niet onbewust te gebruiken elke dag maar weer.
Is dat niet wat de mens elkaar dagelijks eigenlijk ook een beetje doen en de vele gebruiken ervan dagelijks uitoefenen op elkander, het denken van ik weet beter dan jij
Er zijn vele beroepen en heel veel soorten kennis en vele soorten inzichten kunnen we dat beter niet gebruiken en het samen voegen tot een geheel zonder een muur op te zetten of deze nou van beton is of cultureel is, het denken kan dat zomaar doen dagelijks met elkaar en onder elkaar.
Heel veel kennis van vele vormen van inzicht die men stoffelijk leert of geleerd te hebben en te zien hoe de stoffelijke wereld in elkaar zit of steekt, die maar steeds weer een ander gezicht laat zien, is eigenlijk voor vele ander weer een soort doodsteek als een ander een ander soort stoffelijk denken er aan toevoegt uit zijn of haar leerstof krijgt men veelal ook botsingen erin mee.
Het steekt ook daarom vele soorten leerstof inzichten op het gebied van kennis die elkaar mee bespeelt,zo heeft de vorm van een macht instelling die een elite of wat voor macht het ook is een stoffelijk denken
Handhaaft en ook bepaald hoe mensen moeten leven
Het schijnt en dat is ook zo ,het schijnt nu vele kanten op met als gevolg dat kennis en inzichten deze Machten zien als een Groot gevaar, omdat de kennis op allerlei gebied zover begint te verrijken
dat men nu door al die kennis en inzichten zo geraakt en gestoken worden dat het een gevaar dreigt voor de huidige overheersende Macht.
Ja Overheerst,een Groot woord maar ook eigenlijk een neerkijkend woord , waarin deze overheersing nu voor vele demonstraties wereldwijd aan de orde is,,er is voor die machten die met hun in betondenken en cultureel in grenzen denkende beelden straks geen plaats meer voor, hun muren die ze willen behouden staan op instorten ,
Ook is de macht niet aan gewone volk toe te vertrouwen deze kan wel eens vervallen tot een chaos en dat zie je ook al op wereld niveau. daarmee gezegd zal elk mens individueel zijn eigen evenwicht in de chaotische wereld zelf moeten zoeken,de oplossing ligt bij het individu zelf
mits hij of zij de hele stoffelijke wereld en het kennen ervan in zich zelf toepast zonder oordeel en veroordeel. want dit is het gezicht wat de wereld laat zien ..de wereld kan en moet niet het gezicht zijn van het individu..het houd deze juist gevangen. een ieder zal dit moeten toejuichen in zichzelf. zolang dat niet word beseft , en vooral de machten die dat al helemaal niet beseffen maar gewoon de macht ervan zullen willen behouden zullen straks gewoon op hun volk gaan schieten dat is al het bewijs dat ze hun macht willen behouden..maar dan word er ook terug geschoten ,,chaos compleet word het dan..dat zal steeds meer het gezicht worden van deze wereld.

Rogier
Rogier
4 jaren geleden

Er is geheel niets anders want de STASI woont nog steeds naast je terwijl je niets in de gaten heb. Stasi zijn mensen die het systeem vertegenwoordigen en dus ondersteunen en dat is in Nederland net zo.

Mag ik dit wel zeggen want we hebben ook een STASI internet.

Jos dinkelaar
Jos dinkelaar
4 jaren geleden

De DDR WAS VOOR MIJ EEN PARADIJS, Criminelen, drugsdealers, en gebruikers werden meteen opgesloten en kwamen nooit meer terug in de samenleving, in China en De Phililijnen maken ze drugsdealers meteen dood. Is strijders moeten ook onmiddelijk vermoord worden,ook de vrouwen en kinderen. Zo krijg je een betere wereld.
In Nederland met hun softie systeem met taakstraffen en alleen levenslang is ook te softie, moordenaars verdienen de doodstraf.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x