UFO

8 onbeantwoorde vragen over het UFO-incident bij Roswell

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Achtenzestig jaar geleden crashte er iets in de buurt van Roswell in New Mexico. In het eerste persbericht stond dat het leger een vliegende schotel had gevonden. Een dag later zei het leger dat er een fout was gemaakt en dat het om een weerballon ging. Nog weer later zei het leger dat het geen weerballon was geweest, maar een vliegtuig dat onderdeel was van het geheime Project Mogul.

Sinds 1947 wordt het Roswellincident met veel mysterie omgeven. De man die een sleutelrol speelde bij de nasleep van de crash was majoor Jesse Marcel, die als inlichtingenofficier werkzaam was op de RAAF (Roswell Army Air Field). Hij werd naar de crashplek gestuurd om wrakstukken te bergen. Wat hij aantrof kon hij bijna niet beschrijven. Een groot deel van het materiaal kon hij niet thuisbrengen. Hij trof wrakstukken aan met een soort hiërogliefen erop die niemand kon ontcijferen. Het materiaal was flexibel, maar je kon het niet breken of verbranden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Hij vond ook een stuk metaal dat net zo dik was als het laagje folie in een pakje sigaretten. Je kon er met een moker op slaan, zonder dat er ook maar een deuk in kwam. Majoor Marcel was ervan overtuigd dat het materiaal niet afkomstig was van de aarde.

Generaal Ramey van vliegbasis Fort Worth vertelde journalisten dat het een gecrashte weerballon was, maar volgens Marcel deed hij dat om te verbloemen dat hij geen idee had wat het was. “Ik weet zeker dat het geen weerballon was,” zei Marcel. “Het was geen raket of onderdeel van een vliegtuig.”

Enkele onbeantwoorde vragen over de Roswell-crash in 1947:

1. Wat is er in 1947 precies gecrasht buiten Roswell? Was het een weerballon, een spionagetoestel of een buitenaards schip?

2. Heeft het leger het materiaal dat majoor Marcel had geborgen verwisseld en hebben journalisten foto’s gemaakt van een beschadigde weerballon?

3. Als de wrakstukken niet van een weerballon waren, waar zijn dan de echte wrakstukken gebleven?

4. Waarom zou het leger besluiten om een persbericht naar buiten te brengen over een vliegende schotel?

5. Waarom zou het leger plotseling zeggen dat het geen vliegende schotel maar een weerballon was geweest?

6. Waarom huurde het leger een begrafenisondernemer uit Roswell in om na de berging van de wrakstukken kinderlijkkisten te maken?

7. Waarom wachtte Jesse Marcel meer dan 30 jaar voordat hij zich eindelijk uitsprak over zijn rol bij de gebeurtenissen na de Roswell-crash?

8. Waarom zou de Amerikaanse overheid een monumentale gebeurtenis als de crash van een buitenaards schip onder het tapijt willen vegen?

Uit een peiling van CNN-Time uit 1997 blijkt dat 80 procent van alle Amerikanen denkt dat de overheid informatie achterhoudt over het bestaan van buitenaardse levensvormen. Bijna twee derde van de ondervraagden gelooft dat er in 1947 een UFO is gecrasht buiten Roswell.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
9 jaren geleden

“6. Waarom huurde het leger een begrafenisondernemer uit Roswell in om na de berging van de wrakstukken kinderlijkkisten te maken?”

Inderdaad waarom?
-Had het leger niet nog een paar lege munitie kisten, waar de stoffelijke resten in konden worden geborgen?
-Is Roswell de enige plek waar je kinderlijkkisten kan laten maken? Bestel ze (anoniem) in Canada of zo.
Kennelijk was er toch sprake van een ‘paniek situatie’, waardoor ze veel steken hebben laten vallen.

JPvandenBerg
JPvandenBerg
9 jaren geleden

Antwoorden krijg je niet.
Het wordt allemaal geheim gehouden, zodat ze de techniek tegen ons kunnen gebruiken.

Peter C.
Peter C.
9 jaren geleden

Ja, de vragen zijn moeilijker dan de antwoorden.

Peter C.
Peter C.
9 jaren geleden

Waarom kiest de schrijver van dit artikel of beter gezegd de videomaker geen echte foto of een weergave van een Gray-alien (van Zeta Reticuli) -want daar gaat het feitelijk over- die ten minste een beetje erop lijkt? Er zijn anders genoeg echte beelden, door klokkenluiders gepubliceerd of door geloofwaardige getuigen geschetst?

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x