Binnenland

‘Er komen draconische maatregelen aan, er komt heel veel op ons af waar we niet klaar voor zijn’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Met een beroep op het staatsnoodrecht worden burgemeesters in Nederland vanaf vandaag verplicht de opvang van Oekraïense vluchtelingen te organiseren. Dat heeft staatssecretaris Van der Burg bekendgemaakt na het kabinetsberaad over de oorlog in Oekraïne. Als burgemeesters niet meewerken, worden ze daarop aangesproken door de minister van Justitie.

Je voelt aan de staatssecretaris dat er nog veel meer op ons af gaat komen, zei Arjan Noorlander in Nieuwsuur. “Hij wil geen paniek zaaien, hij wil geen slapende honden wakker maken, maar het is wel degelijk echt uniek wat hij doet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pas twee keer van stal gehaald

Het is een wet die sinds de Tweede Wereldoorlog pas twee keer van stal is gehaald: één keer tijdens de oliecrisis om de autoloze zondag te regelen en één keer om de avondklok rond corona te regelen.

Nu wordt deze noodwet voor de derde keer uit het stof getrokken omdat ‘er toch iets op ons af gaat komen wat hij nu nog niet helemaal wil zeggen, maar waar we ons wel degelijk voor schrap gaan zetten’.

Echt verregaande maatregelen

Tegen de burgemeesters zegt de staatssecretaris eigenlijk: er komt veel op ons af, ik ga jullie daartoe dwingen, maar het is ook het begin van wettelijke mogelijkheden om verdere stappen te zetten, draconischere maatregelen te nemen, aldus Noorlander.

“Echt verregaande maatregelen. Nu nog niet, maar alles wordt er wel voor klaargezet. Er komt heel veel op ons af waar we nog niet klaar voor zijn. Er komen draconische maatregelen aan. De staatssecretaris zet daarvoor de eerste juridische stap,” resumeerde hij.

4.7 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
2 jaren geleden

Stap 2, gemeentes moeten aangeven welke eengezinswoningen worden bewoond door één persoon en wel de blanke hetero man. Deze dient zijn huurwoning per direct af te staan aan das Stasi staat NL der EU. De veroordeelde Hollander zal met een nieuwe inschrijving voor een andere woning worden heengezonden. Deze is te betrekken na een wachttijd van zegge; veertien jaren.
U zult niets meer bezitten en dankbaar zijn….
Driewerf oezo hoezo hoezo!

H.J
H.J
2 jaren geleden

Bedankt kiezers op het Rutte Kartel, dankzij jullie steun heeft Rutte eerst de Spertijd via deze wet ingevoerd en nu gaat hij via deze wet huizen, winkels, kantoorgebouwen en bedrijven vorderen.
De volgende stap is om de burgers te verplichten, om gelukszoekers in huis te nemen en deze gratis bed-bad-brood aan te bieden.

Bedankt kiezers op de VVD, D’66, CDA, CU, PvdA en Groen Links.
,

Underground
Underground
2 jaren geleden

Het word tijd om ons te verzetten, tegen deze gestoorde gekken.
Misschien een idee, om de prive bezittingen van deze gekken af te pakken.
Stop een zooitje van die gasten (Oekraïense vluchtelingen) in die koningshuizen. Die staan ook altijd leeg !! Nog ff dan zijn we verplicht, om een vreemd gezin op te nemen bij je thuis. Om jou er volgens uit te zetten. Omvolking noemen ze dat, de Hollander is te duur !! En 12.000.000 slaapt verder…

edwin
edwin
2 jaren geleden

Misschien kunnen ze de daklozen dan ook gelijk even opvangen en eten geven en niet zoals nu ze gewoon laten verrekken, er staat geloof ik meer dan 10 miljoen vierkante meters aan ruimte onbenut

Back to top button
178
0
We lezen graag je reactie!x