Paranormaal

Zeldzaam handboek heksenjacht opgediept

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Universiteit van Alberta heeft een zeldzaam middeleeuws manuscript opgediept over het herkennen, ondervragen en verbranden van heksen.

Het is één van de vier bestaande kopieën ter wereld. Andere exemplaren worden bewaard in bibliotheken in Frankrijk, Brussel en Oxford.

Hoogleraar geschiedenis Andrew Gow, die het boek ontdekte en het momenteel vertaalt van het Oudfrans naar het Engels, omschrijft de inhoud als ‘afschuwelijk en wreed’.

Duivelaanbidding

Het boek is rond 1460 geschreven, vlak voor de staat de heksenjacht op grote schaal begon te financieren. Gow ziet het geschrift als een belangrijk cultureel artefact dat inzicht geeft in de Europese geschiedenis.

“Pas toen dit soort boeken verschenen en de gedachte werd verspreid dat hekserij een vorm van duivelaanbidding was, werd het gezien als een zware misdaad,” legde hij uit.

Bezemstelen

In middeleeuws Europa werden heksen afgeschilderd als mensen die op bezemstelen rondvlogen. Het werk kan mogelijk verandering brengen in de manier waarop we vandaag de dag tegen hekserij aankijken.

In het manuscript, dat in 1988 aan de Universiteit van Alberta werd geschonken door Dr. John Lunn, worden ook diverse rechtszaken tegen heksen aangetroffen.

Gow en zijn student François Pageau hopen het boek openbaar te kunnen maken wanneer ze het van begin tot eind hebben vertaald.

Bron: Globaltvedmonton.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Waggi
Waggi
9 jaren geleden

Wie gelooft nog in een religie die ooit iedereen vermoordde die ook maar twijfels in die religie had.
Wat heeft Rome te verplichten of te verbieden wat een mens wel dan niet mag?
Oorlogen (kruistochten) in naam van een geloof … .

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Blij dat ik niet in die tijd leef. 2 van mijn voorouders zijn beschuldigd (ergens in de 16de eeuw) als heks zijnde (moeder en zoon) en verdronken.

cc
cc
9 jaren geleden

Zo’n boek wil je toch helemaal niet aanraken bah, daar hebben handen in gebladerd die mensen vermoord,gemarteld, levend verbrand hebben laten worden.Bah!

cc
cc
9 jaren geleden

[quote name=”Waggi”]Wie gelooft nog in een religie die ooit iedereen vermoordde die ook maar twijfels in die religie had.
Wat heeft Rome te verplichten of te verbieden wat een mens wel dan niet mag?
Oorlogen (kruistochten) in naam van een geloof … .[/quote]

‘Rome’ /vaticaan is het aanbidden van de slang/serpent duivel.(vatis=aanbidding
can = slang vatiscan/vaticaan= aanbidding slang.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x